Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Rychlá polévka

Rychlá polévka

Potřebné ingredience

máslo, mouku, vejce, vodu, mraženou zeleninu, sůl, drcený kmín, vegetu.

Postup přípravy

Na másle osmahneme mouku, přidáme vejce, koření, nasypeme mraženou zeleninu, zalijeme vodou a vaříme do změknutí zeleniny.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rybí polévka s pangaem

Rybí polévka s pangaem

Potřebné ingredience

pangasius 1 filet, 2 velké brambory, 1 mrkev, 1 malý celer, hl. mouka, petržel, pažitka, bazalka, olej, máslo

Postup přípravy

Všechny přísady nakrájíme na kostičky, rybu na větší kostičky, osmahneme na másle s olejem, zaprášíme hl. moukou zalejeme vodou, vaříme asi 30 min, přisypeme petrželku a pažitku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
LÉČIVÁ POLÉVKA Z JÍDAŠOVA UCHA-posilovač imunity

LÉČIVÁ POLÉVKA Z JÍDAŠOVA UCHA-posilovač imunity

Potřebné ingredience

kuřecí vývar,sušené jídašovo ucho,kořenová zelenina,nové koření,slepičí bujon,nudle,zelená cibulka.

Postup přípravy

vše uvaříme v papiňáku a do hotové polévky nakrájíme jídašovo ucho-předem namočené-asi na 2h.
můžeme ho i vařit zároveň v polévce.
nudle vaříme zvlášť v osolené vodě.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka III.

Květáková polévka III.

Potřebné ingredience

květák cibule máslo, olivový olej (nemusí být) brambory hl. mouka pažitka kmín, majoránka, sůl, pepř

Postup přípravy

Na másle s olejem (když nemáme, děláme jen na másle) zpěníme cibulku dosklovata....., přidáme hl. mouku a uděláme cibulovou jíšku....Zalijeme vodou a pořádně rozmícháme....přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
MAMINČINA HŘIBOVÁ POLÉVKA (zasmažená).

MAMINČINA HŘIBOVÁ POLÉVKA (zasmažená).

Potřebné ingredience

Brambory,hříbky,mrkev,celer,petržel,hrášek,máslo,hlad. mouka,cibule,sůl,koření (pepř,major.,vegeta....).

Postup přípravy

Do vody dáme vařit brambory,nakrájené na kostičky s polu s hříbky.Na oleji zpěníme cibulku a spolu s ní podusit mrkev,celer,petržel vše nastrouhané na jemno.Jakmile brambory …

Zobrazit více...
POLÉVKY
americká aneb maskovaná cuketa pro taťky .-)

americká aneb maskovaná cuketa pro taťky .-)

Potřebné ingredience

1 střední cuketa, kousek směsi do polévky, máslo, 4lžíce krupičky, podravka, voda

Postup přípravy

Máslo rozehřejeme orestujeme na něm směs do polévky-mám nadělanou v tlačenkovém střevě, vždy jen odkrojím poměrný díl, poté přidáme nastrouhanou cuketu, zalijeme vodou a necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda s hříbky

Kulajda s hříbky

Potřebné ingredience

Brambory, masox, sušené hřiby, hladká mouka, mléko, 2 vejce, kopr, ocet, koření: bobkový list, nové koření, černý pepř celý

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kostičky, dáme do vody a spolu s masoxem dáme vařit. Mezitím si v hrnečku spaříme vařící vodou sušené hříbky, které po asi 5 minutách nakrájíme na menší…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná krémová brokolicová polévka - i pro batolata

Jemná krémová brokolicová polévka - i pro batolata

Potřebné ingredience

1 brokolice, 1 malá cibule nebo 1/2 velké, stroužek česneku - nemusí být, 1/2 litru Natur bylinkového bujonu, mléko (popř. smetana - bude to jemnější), troška oleje, špetka muškátového květu, sůl

Postup přípravy

Brokolici nejprve připravíme v páře, stačí chvíli - dokud je krásně zelená, když je tam moc dlouho začíná šednout a ztrácí se také hodně vitaminů. Na oleji zpěníme cibulku a na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketačka :-)

Cuketačka :-)

Potřebné ingredience

2 malé cukety,1 cibulka,3 brambory,2 menší mrkve,1 stručik cesnaku,1dcl mlieka,1 krab.syr (vesela krava je naša oblíbena:-) kusok másla,sůl,pepř,1-2 kocky bujónu.

Postup přípravy

Na másle orestujeme cibulku,pak pridáme na kocky nakrajanu zeleninu,prol.cesnak,sůl,pepř(vegetu).Po chvílke, trebarz až zavoní zalejeme vodou, vhodíme bujón a varíme cca25-30min…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Ukrajinský boršč a pampuškami

Ukrajinský boršč a pampuškami

Potřebné ingredience

300 g hovězího masa, 1 řepa, 400 g čerstvého zelí, 500 g brambor, 1 mrkev, petržel, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 1/2 skleničky rajčatového protlaku nebo 4-5 čerstvých rajčat, 1 polévková lžíce mouky, 200 g tuku, 50 g vepřového sádla, 1/2 skleničky smetany, 1 polévková lžíce cukru, šťáva z poloviny citronu, kadeřavá petrželka, mletý pepř a červená paprika,bobkový list. Na panoušky: 360 g mouky, 3/4 skleničky mléka, 20 g cukru, 10 g droždí, 30 g rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 80 g kvasu na česnekovou zálivku.

Postup přípravy

Maso vaříme, až je měkké. Očištěnou a umytou řepu nakrájíme na nudličky, posypeme solí, pokapeme citronovou šťávou, vše promícháme, vložíme do kastrolu nebo na hlubokou pánev,…

Zobrazit více...

Kategorie