Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Fazolová rychlá

Fazolová rychlá

Potřebné ingredience

předvařené fazole
červené fazole v plechovce
papriková klobása
sádlo
sůl, česnek, majoránka, sl.paprika
hl. mouka

Postup přípravy

Fazole dáme vařit, mezitím si na sádle opečeme na půlkolečka nakrájenou klobásu, přidáme sl. papriku, hl. mouku a uděláme paprikovou jíšku.
Když jsou fazole téměř měkké,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
VLOČKOVÁ  POLÉVKA

VLOČKOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

50 g másla nebo Hery2 vrchovaté lžíce ovesných vloček 2-3 vejce/podle velikosti/kostka hovězího bujonulžička sladké papriky, 1l vody,trochu vegety na dochucení

Postup přípravy

Na rozpuštěném másle opražíme vločky/stačí chvilka/,pokud je vloček hodně a dají se špatně míchat - přidáme trochu másla.Potom přidáme syrová vajíčka,která umícháme a hned…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná zelňačka!!!!

Výborná zelňačka!!!!

Potřebné ingredience

zelí kysané (z 500g pytlíku je polévky hodně, já dělám tak z poloviny sáčku), smetana, brambory, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, sladká paprika, cibule, mouka na zahuštění, klobása (nebo jiná uzenina, ale klobása je myslím nejlepší)

Postup přípravy

na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, trochu orestujeme a dolijeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí (já ho proplachuji, aby nebylo tak kyselé)…

Zobrazit více...
POLÉVKY
boršč

boršč

Potřebné ingredience

vodu,půl kg hovezího masa na polivku,půl kg libovějšího bůčku,10 dkg anglické slaniny,velkou sklenici červené sterilované řepy,nejlépe na kostičky,půl sklenice nebo sáčku kysaného zelí,4 větší brambory,2 velké čerstvé mrkve,2 petržele, půl celeru menšího, 1 cibule velká,malý rajský protlak,bobkový list,nové koření,sůl pepř,cukr,ocet,zakysanou smetanu.Toto je množství na 4 l polévky,míň jí nedělám,jelikož jí máme i jako hlavní jídlo a do druhého dne nic nezbyde :-))

Postup přípravy

maso nakrájíme na kostičky,dáme vařit nejlépe na půl hod. trochu osolené do papiňáku. Nakrájíme si brambory na kostičky a dáme vařit do poloměkka,nakrájíme si koř. zeleninu,cibuli…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vegetariánská rybí polévka

Vegetariánská rybí polévka

Potřebné ingredience

mrkev, celer, petržel,olivový olej
hera
sůl
muškátový květ
čerstvá(mražená)petržel nať
mouka polohrubá

Postup přípravy

Zeleninku očistíme nadrobno nakrájíme(můžem nahrubo nastrouhat) a lehce osmahnem na lžičce oleje.
Zalijeme vroucí vodou a vaříme.Přidáme jíšku,okořeníme lehce povaříme.Nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Štědrovečerní rybí polévka

Štědrovečerní rybí polévka

Potřebné ingredience

Hlava a vnitřnosti z kapra, okoun (pokud má někdo dědečka rybáře :o)), kořenová zelenina, hladká mouka, máslo, sůl, pórek, zelená petrželka, muškátový oříšek

Postup přípravy

Hlavu očistíme a omyjeme a dáme vařit do osolené vody (máme-li okouna, přidáme ho k hlavě). Do druhého hrnce dáme vnitřnosti, kořenovou zeleninu (tu nekrájím, dávám vařit celou).…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Půlnoční silvestrovská polévka

Půlnoční silvestrovská polévka

Potřebné ingredience

50 g uzeného masa, 1 cibule, 1 feferonka, lžička sladké papriky, 2 žampiony, 2 stroužky česneku, 2 kostky bujonu, toastový chléb, plátky sýra, 2 žloutky, 1 lžička ostrého kečupu

Postup přípravy

Na cibulce orestujeme žampiony, uzené maso, červené papričky. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, česnek a kečup. Necháme provařit a nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vánoční rybí polívka

Vánoční rybí polívka

Potřebné ingredience

1 kapr (všechno kromě masa na řízky)
70 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
60 g másla
30 g hladké mouky
1/8 l sladké smetany
sůl
petrželka
vlašské ořechy
rozinky

Postup přípravy

Hlavy zbavíme očí a žáber, dobře omyjeme a dáme vařit do osolené vody, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list. Uvařený vývar procedíme.
Mezitím: na másle osmahneme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Silvestrovská zelňačka

Silvestrovská zelňačka

Potřebné ingredience

1 kg kysaného zelí,
1/2 kg uzeného kolena,
1/2 kg plecka,
3 nožky klobásy,(může být ostřejší)
2 cibule,
6 str. česneku,
hrst sušených hub,
10 ks pepře,
6 ks nového koření,
2 ks bobkového listu,
3 ks hřebíčku,
1 lžíce sladké papriky,
1/2 žičky pálivé papriky,
3 dl mléka -nebo kysané smetany,
2 lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Pokrájené zelí,zpařené houby,pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek zalijeme 2 l vody a dáme vařit. Přidáme všechno celé koření. Jakmile začne polévka vařit, přidáme koleno a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Potřebné ingredience

• Hlava, nožky a žebra z králíka
• Kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule
• 2 zrnka pepře
• 1 zrnko nového koření
• 1dl mléka
• 1 žloutek z čerstvého vejce
• Asi 1.4 l vody
• Pažitka
• Sůl
• Masox

• Žemlové knedlíčky:
- 1 žemle
- Asi 4 lžíce mléka
- 20g másla
- 1 vejce
- 2 až 3 lžíce strouhanky
- Sůl
- Pepř
- Muškátový květ
- Petrželka

Postup přípravy

1. Králičí hlavu a ostatní části dobře omyjte, vše spařte vařící vodou, opláchněte ve studené vodě, vložte do odměřeného množství studené vody, osolte, přidejte pepř a nové koření…

Zobrazit více...

Kategorie