Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Recept na "Pravou jihočeskou kulajdu"

Recept na "Pravou jihočeskou kulajdu"

Potřebné ingredience

2hrsti čerstvých hub 6 větších brambor špetka kmínu nové koření černý pepř (po třech kuličkách) 2 bobkové listy hrnek smetany 2 lžíce hladké mouky 1 až 2 lžíce octa 4 čerstvá vejce sekaný kopr nesmí chybět (čerstvý, sušený, mražený)

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky a společně s houbami povaříme v osolené vodě,(vody nedávejte příliš, polévka by měla…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Potřebné ingredience

4 šálky dužiny z dýně (čerstvé nebo sterilované) - je to půl malé dýně (o velikosti míče) 2 lžíce margarínu nebo másla 2 malé nakrájené cibule 1stvol nakrájeného zeleného celeru 1 střední nakrájená a oloupaná brambora 2 šálky drůbežího vývaru (nebo z kostky masoxu) 1 šálek sterilovaných rajčat (1 malá plechovka) 1 šálek mléka 1/4 lžičky čerstvého nebo sušeného tymiánu špetka mletého pepře 1 malý bobkový list sůl citronová šťáva zelená petrželka opečené chlebové kostky (krutony) 1 bílý jogurt

Postup přípravy

Dužinu dýně (bez semínek) nakrájíme na kostičky, povaříme v malém množství vody a rozmačkáme nebo rozmixujeme. Na mírném ohni rozpustíme margarín, přidáme nakrájenou cibuli,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Minestrone (italská polévka)

Minestrone (italská polévka)

Potřebné ingredience

2 lžíce olivového oleje, 1 mrkev, 2 řapíky celeru, 1 plechovka krájených rajčat Valfrutta (v létě čerstvá 4-5), 1 stroužek česneku, 1 slepičí bio bujón, 1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu (nebo 2 hrsti uvařené zvlášť), sůl,pepř, hrst bazalky, 1 lžička bazalkového pesta (nemusí být), ev. cukr

Postup přípravy

Na oleji osmažíme kostky mrkve a celý stroužek česneku (asi 2min.), poté zalijeme 1/2 l vody, vyndáme česnek, přidáme bujón a vaříme asi 5min. Poté přidáme kousky celeru a vaříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
DÝŇOVÁ POLÉVKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM NA ZAHŘÁTÍ

DÝŇOVÁ POLÉVKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM NA ZAHŘÁTÍ

Potřebné ingredience

1 dýně hokaido - k sehnání INTERSPAR za přijatelnou cenu :-) , 1/2 curry pasty červené , 1,5 l horké vody, 2 lžíce polévkové lžíce - alnatura polévkové koření / DM / vegetariánsk zeleninová alternativa pro vývar , 1 kokosové mléko event. smetana na šlehání, 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Doporučuji všechný přísady nachystat před vařením, kroky pak jdou rychle za sebou, hlavně by se mohla pálit curry pasta.
Dýni hokaido loupu, vím, že se to nemusí, ale přeci jen…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čínska ostro-kyslá polievka po slovensky

Čínska ostro-kyslá polievka po slovensky

Potřebné ingredience

kuracie mäso (môžu byt krídla, prsia alebo stehná ),mrkva,zeler,pór,kurací bujón,cesnak,zázvor,huby judášove ucho,tofu,čili papričky,sladká čili omáčka,sójová omáčka tmavá,ustricová omáčka ,sezamový olej,ryžový ocot 3 %,kukuričný škrob,vajíčko,rezance

Postup přípravy

Ja varím tejto polievky tak 3-4 litre,aby ste vedeli kolko čoho asi som použila.Ja som vývar pripravovala v tlakovom hrnci,dala som asi 3 kuracie krídla a nejaké kosti z…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Úžasná krémová pórková polévka s bramborami a vajíčkem

Úžasná krémová pórková polévka s bramborami a vajíčkem

Potřebné ingredience

300g očištěného pórku, 1,2 l drůbežího vývaru, 1 PL dětské krupičky, 2 vejce, špetka muškátového květu, 100 ml smetany (33%), 1 PL másla, sůl, 2 brambory

Postup přípravy

pórek nakrájíme na gtenká kolečka a na mírněm ohni jej pomalu orestujeme na másle tak, aby pórek pustil vodu, lehce se dusil a změkl. Přidáme muškátový květ, osolíme a zalijeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hokaido polévka

Hokaido polévka

Potřebné ingredience

- dýně hokaido (1-2 střední dýně hokaido) - olivový olej - bazalka - kari - sůl - 1 -2 lžíce kysané smetany

Postup přípravy

Dýni si očístím e a nakrájíme na menší kousky (nejlépe na kostky). uvaříme ve slané vodě, poté dýni oddělíme od vody kterou si ponecháme a dýni ručním mixérem rozmixujeme. V…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FALEŠNÁ DRŠŤKOVÁ POLÉVKA Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ

FALEŠNÁ DRŠŤKOVÁ POLÉVKA Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ

Potřebné ingredience

800 g hlívy ústřičné, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 5 lžic oleje, majoránka, sladká paprika, pálivá paprika, pepř, sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a na oleji necháme zlátnout. Hlívu omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Potom ji přidáme k cibuli a necháme chvíli dusit za stálého míchání. Osolíme, opepříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
JUVARLAKIA-masove gulicky v citronovo-vajickovom sose

JUVARLAKIA-masove gulicky v citronovo-vajickovom sose

Potřebné ingredience

Rozmyslala som co dnes varit a tak ma napadla tato polievocka,idealna na chladne dni,aj ked tu zatial take nemame,ale nevadi.Tu v Grecku sa to jedava ako hlavne jedlo,je to hustejsia polievka,zasyti az az. Potrebujeme 500g miesaneho mleteho masa,1 vajicko,za hrst ryze do masovych guliek a 1/2 salky este do vody uvarit,1 stredne velka cibula nakrajana a rozmixovana, petrzlenova vnat-nadrobno nasekana,voda,olivovy olej,sol.moze byt aj vegeta,cerstvo namlete cierne korenie na sos potrebujeme 1 vajicko,1 citron,kopor/nemusi byt/

Postup přípravy

Z masa,rozmixovanej cibule(z polovicky az 3/4),ryze,petrzlenu a troska olivoveho oleja,soli,cierneho korenia si urobime mensie gulky.Do velkeho hrnca 3litroveho si dame do 3/4…

Zobrazit více...
POLÉVKY
hrachová polévka

hrachová polévka

Potřebné ingredience

žlutý hrách, česnek ,voda, máslo, polohrubá mouka,majoránka sůl ,vegeta rohlíky

Postup přípravy

opláchneme hrách přes síto a dát do papiňáku zaleju vodou a dám vařit nechám vařit bez pokličky ať hrách vypění trošku osolím, pak to zavřu a dám na strašně málo aby mi to…

Zobrazit více...

Kategorie