Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
HRÁŠKOVÝ KRÉM

HRÁŠKOVÝ KRÉM

Potřebné ingredience

hrášek ( nejlépe mražený ), máslíčko, sůl, pepř, 1- 3 stroužky česneku, masox nebo zeleninový bujón popřípadě jen sůl

Postup přípravy

Do hrnce dáme rozehřát máslo a na něj vysypeme hrášek. Osolíme podle chuti a přidáme trochu pepře a pokrájený česnek na kousky. Necháme doromady vařit pod pokličkou dokud hrášek…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Indiánská polévka - dětmi milovaná

Indiánská polévka - dětmi milovaná

Potřebné ingredience

1 brambora,2 mrkve,hrst kukuřice a hrášku,malá cibulka nebo šalotka,Kuřecí nebo zeleninový vývar(ne z kostky), cca 3 lžíce kuskusu,množství lze upravit podle počtu strávníků

Postup přípravy

Na másle orestujeme cibulku,přidáme na kostičky nakrájenou bramboru,na kolečka mrkev,hrášek a kukuřici a krátce orestujeme.Zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut,až je zelenina…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Medově mrkvová polévka

Medově mrkvová polévka

Potřebné ingredience

2 lžíce másla, 1 pórek, 400 g mrkve + několik koleček na ozdobu, 1 lžíce medu, 1 bobkový list, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v širším hrnci, přidáme pórek nakrájený na kolečka a chvíli opékáme. Potom vsypeme nahrubo nastrouhanou mrkev, přidáme med, bobkový list a opékáme další dvě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HRACHOVKA jak jí dělám já

HRACHOVKA jak jí dělám já

Potřebné ingredience

2plechovky hrášku v konzervě ve slaném nálevu,sůl,pepř,klobása,rohlík na opečení,trocha česneku a majoránky,může být zeleninový bujon,ale neni nutný

Postup přípravy

hrášek si nejdříve rozmixujeme a dolijeme vodou na požadovanou hustotu , nalijeme do hrnce,přivedeme k varu,přidáme majoránku.dávám tak jednu lžíci a česnek tak 4stroužky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
MŮJ KUŘECÍ KALDOUN

MŮJ KUŘECÍ KALDOUN

Potřebné ingredience

Kuřecí ořez zelenina - mrkev, celer, petržel, hrášek, květák, cibule - nemusí být vejce

Postup přípravy

Na troše oleje osmahneme zeleninu na kostičky až je zlatavá. Pak dáme do kastrolu ořez kůží dolů a osmahneme ještě kuře. Zalijeme horkou vodou, dáme petrželovou nať nebo libeček…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Chlodnik - studená řepná polévka

Chlodnik - studená řepná polévka

Potřebné ingredience

1 litr kefíru, podmáslí a nebo acidofilního mléko, 500g červená řepy, 1 okurka salátovka, čerstvý kopr, zakysaná smetana, sůl, pepř, nové koření, cukr, hořčice 4 vejce 4 brambory

Postup přípravy

Syrovou řepu oloupáme, pokud máme řepy i s listím, tak to nasekáme na hrubo. Zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, nového koření a bobkový list.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá krupicová polévka

Rychlá krupicová polévka

Potřebné ingredience

kousek másla, 2 polévkové lžíce krupice, 1 zeleninový bujon - nemusí být, 1 na hrubo nastrouhaná mrkev, 1 vajíčko, zelená petrželka

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme kousek másla a přidáme dětskou krupici, osmahneme, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev a zalijeme zeleninovým bujónem /popř. vodou a přidáme kostku bujónu/,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Italská fazolová s rajčaty

Italská fazolová s rajčaty

Potřebné ingredience

0,5 kg bílé fazole, 1/2 konzervy drcených rajčat, plátek uzené slaniny, menší cibule, 2 stroužky česneku, olivový olej, snítka čerstvého rozmarýnu a tymiánu, bio masový bujon, sůl, široké nudle, 2 krajíčky toustového chleba.

Postup přípravy

Předem namočené fazole uvaříme zvlášť v hrnci do měkka. V druhém hrnci si rozehřejeme olivový olej, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, poté nakrájenou cibuli a česnek na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
MRKVOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

4 ksmrkev 1 kostka zeleninový bujon 1 kelímek smetana 4 ks brambory mletý černý pepř 1 l horká voda 2 lžíce máslo 2 lžíce světlá jíška sůl koření dle chuti (nové koření,polévkové koření)

Postup přípravy

Připravíme si větší hrnec a rozehřejeme v něm máslo. Poté přidáme nastrouhané větší mrkve a chvíli restujeme. Asi tak 10 minut na mírném ohni.

Pak mrkev zalijeme horkou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Chřestová krémová polévka

Chřestová krémová polévka

Potřebné ingredience

5-6 stonků bílého chřestu, máslo, hladká mouka, sůl, bílý pepř, smetana nebo smetana ke šlehání, osmažená houska, pažitka nebo jiné bylinky

Postup přípravy

Chřest omyjeme, oloupeme a odkrojíme spodní cca 1/3 stonku. Dáme vařit asi na 10 minut do mírně osolené vody. Když je uvařený, odkrojíme hlavičky a zbytek nakrájíme na větší…

Zobrazit více...

Kategorie