Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Zeleninový krém

Zeleninový krém

Potřebné ingredience

4 mrkve, 3 brambory, 1 lžíce másla, 1 šlehačka, sůl, parmezán nebo uzený sýr

Postup přípravy

Na hrubém struhadle nastrouhám mrkev,kterou osmahnu na másle,přidám nastrouhané brambory a zaleji vodou.Ale vody dávám jen trošku nad zeleninu. Vařím asi 15min. Po té vše…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulová

Cibulová

Potřebné ingredience

cibule 5 ks sůl 1 lžička máslo 30 g černý pepř 5 kulička olej 2 lžíce hladká mouka 1 lžička polévkové koření 5 kapka voda nebo vývar 1.5 l rohlík nebo kousek bagety 3 ks ementál 150 g

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka či půlkolečka a osmažíme na části oleje a másla dorůžova. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou nebo vývarem a přikápneme polévkové koření. Posolíme,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jarní zeleninová polévka - naše nejoblíbenější !!!

Jarní zeleninová polévka - naše nejoblíbenější !!!

Potřebné ingredience

Zeleninu jakou máte rádi, já dávám: Kapustu asi 2 listy, květák, kousek celeru vcelku, 1 ks petržel vcelku, nastrouhanou mrkev na hrubo, hrášek, kousek pórku na kolečka, kopr, rajče, brambory na kostičky, sůl, pepř, kmín, kdo chce může podravku, kousek zeleninového bujonu ( nemusí být ), zásmažka

Postup přípravy

Zeleninu si nakrájíme na kousky, jak chceme velké, dáme vařit ( kromě porku a kopru ), přidáme sůl, pepř, kmín, podravku . Až je zelenina měkká, tak ji zasmažíme zásmažkou ( sádlo…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čínská z kuřecího prsíčka

Čínská z kuřecího prsíčka

Potřebné ingredience

1-2 kuřecí prsíčka, střední cibule, oddenek zázvoru, slepičí bujon, mrkev, celer, porek, čínské instatní nudle, olej.

Postup přípravy

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, poté přidáme oloupaný a na jemno nastrouhaný zázvor, mrkev a celer nakrájené na drobné nudličky, porek na kolečka (případně můžete použít…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Smetanovo-cuketový krém

Smetanovo-cuketový krém

Potřebné ingredience

3 středně velké cukety,2 jarní cibulky s natí,petržel nať ,sůl.pepř,1/2 lžíce podravky,1 zakysaná smetana ,trochu bazalky

Postup přípravy

Cuketu oloupeme a nastrouháme,cibulku nakrájíme dáme do hrnce,osolíme ,opepříme,přidáme podravku a uvaříme doměkka.Pak přidáme smetanu a vše rozmixujeme na krém,přidáme bazalku a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí polévka s knedlíčky z droždí a hermelínu

Hovězí polévka s knedlíčky z droždí a hermelínu

Potřebné ingredience

Hovězí žebro na polévku,5 kuliček pepře,3 kuličky nov.koření ,sůl,cibule,zelenina do polévky (mraženou nebo čerstvou-jakou máme),petrželka Na knedlíčky:1 lžička másla,1 kostička droždí,1 vejce,1 plísńový sýr,3 str.česneku,1/2 lžičky papriky,strouhanku dle potřeby.

Postup přípravy

Z hovězího masa a koření si uvaříme vývar-scedíme ,přidáme 1/2 sáčku mražené polévkové zeleniny,maso obereme a též vložíme do polévky,zavaříme knedlíčky-dochutíme a přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
polévka s vaječnou jíškou

polévka s vaječnou jíškou

Potřebné ingredience

máslo, pol. mouka, voda, 2 vajíčka, solčanka ( vegeta bez chemických přídavků ), zelenina polévková, libeček nebo petrželka

Postup přípravy

rozpustíme si máslo a uděláme klasickou jíšku, rozklepneme vajíčka a rozmícháme přidáme sůl, aby měla vaječná jíška chuť, necháme chvilinku odstát, aby se jíška pěkně zatáhla s…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá hrášková polévka-když spěcháme

Rychlá hrášková polévka-když spěcháme

Potřebné ingredience

Mražený hrášek asi 20 dkg,1 sáčková polévka hrášková-Vitana,Maggi apod.voda,sůl,majoránka,česnek,sekaná zelená petrželka.

Postup přípravy

Hrášek necháme rozmrznout-dáme do vody a vaříme asi 10 min.Polévku si rozšleháme ve studené vodě a vlijeme k hrášku-dochutíme kořením ,česnekem a petrželkou.PZ.můžeme podávat s…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátová se zakysanou smetanou

Špenátová se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

500g mraženého špenátu. 180g zakys.smetany,1l zeleninového vývaru,1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 lžičku kmínu, sůl, pepř, 100g másla a 2lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli osmahnout na másle ,zasypat moukou a udělat jíšku.Zalít vývarem. Přidat lisovaný česnek,sůl,pepř a kmín a asi 15min povařit.
Zamíchat rozmrazený špenát a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s drožďovými noky

Polévka s drožďovými noky

Potřebné ingredience

3 lžíce hl.mouky,2 lžíce rostlinn.tuku,1 kostka slepič.bujónu,1 pórek,500 ml mléka,1 žloutek,pažitka,sůl Noky: 2 lžíce oleje,1 menší cibule,1 kostička droždí,5 lžic strouhanky,4 lžíce hr.mouky,1 vejce,50 ml mléka,sůl,pepř,muškát.květ

Postup přípravy

Mouku nasucho osmahneme ,přidáme rostlinný tuk(máslo),promícháme,zalijeme vodou a rozšleháme.Přidáme bujón,nakrájený pórek.Zalijeme vodou a mlékem-povaříme,pak přidáme rozšlehaný…

Zobrazit více...

Kategorie