Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
♥♥♥MÁSLOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY♥♥♥

♥♥♥MÁSLOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY♥♥♥

Potřebné ingredience

Na litr polévky: 1 a půl PL másla, mouka, 1 vajíčko, 1 litr vody, sůl, kmín, petžel

Postup přípravy

Rozpustíme máslo, přidáme mouku, uděláme jíšku (ani světlá, ani tmavá)poté přidáme vajíčko až se nám udělají hrudečky přilijeme vodu, přidáme sůl, kmín povaříme a přidáme petržel,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZELENINOVÁ

ZELENINOVÁ

Potřebné ingredience

,MÁSLO ,KAPUSTIČKY,KVĚTÁK,MRKEV,HLADKÁ MOUKA,PODRAVKA,SMETANA-VŠE DLE STRÁVNÍKU

Postup přípravy

zeleninku nakrájíme,orestujeme na másle,zalijeme vodou a uvaříme do měkka,zahustíme ,dochutíme,NA KONEC SMETANA

Zobrazit více...
POLÉVKY
zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Potřebné ingredience

Zeleninu-může být mražená,masox na knedlíčky: 50 g droždí, 30 g másla, 1 stroužek česneku, 1 vejce, strouhanka, špetička majoránky a pepře

Postup přípravy

Nejprve si uděláme knedlíčky: Na rozpálené máslo dáme prsty rozdrobenou kostku droždí a za stálého míchání necháme droždí na pánvičce rozpustit - poté pánvičku odstavíme.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Chlebová polévka se zeleninou

Chlebová polévka se zeleninou

Potřebné ingredience

Zbylý chléb asi 150g,1/2 celeru,1/2 mrkve,2 žloutky ,2 lžíce másla,1 smetanu na vaření,celerová nebo petrželová nať,sůl,podravka

Postup přípravy

Na polovině másla osmahneme nastrouhanou zeleninu a zalijeme 3/4 l vody a dáme vařit.Chléb si nakrájíme na kostičky a opečeme na zbylém másle,-přidáme ho k zelenině a -úplně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hřejivá dýňová polévka se zázvorem

Hřejivá dýňová polévka se zázvorem

Potřebné ingredience

Menší dýně Hokkaido, 1 velká mrkev, 1 petržel, kousek celeru, velká cibule, 2 stroužky česneku, plátek cca 1 cm zázvoru (záleží na vaší chuti), olivový olej, máslo, slepičí nebo zeleninový biobujón, sůl, smetana (ovesná nebo kravská), eventuelně dýňový olej (neměla jsem)

Postup přípravy

Receptů na dýňovou polévku je milión a jeden, my máme rádi tuhle, hlavně teď na podzim, pěkně zahřeje...

Na oleji osmahneme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu, chvilku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová á la marocká harira

Zeleninová á la marocká harira

Potřebné ingredience

Hrst cizrny (lepší je si předem předvařit zvlášť, nebo z konzervy), šálek červené čočky, šálek rýže (já dala jasmínovou), olivový olej, čerstvá rajčata bez slupky nebo loupaná z plechovky, 1 velká cibule, celer, mrkev, možno i cuketa, koření - římský kmín, zázvor, paprika, špetka skořice, pepř, já dala i garam masalu, biobujón v kostce, petrželka

Postup přípravy

Hrozně mi chutná marocká harira, párkrát jsem jí jedla v oblíbené čajovně, tak jsem si jí chtěla uvařit doma a vznikla tato bezmasá improvizace. Tradiční harira se připravuje s…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vydatná kvasnicová polévka

Vydatná kvasnicová polévka

Potřebné ingredience

pepř, sůl, strouhanka, kvasnice, vejce, cibule, celer, mrkev, pórek, petržel, , petrželka na ozdobu, zeleninový bujón: 1

Postup přípravy

Najemno nakrájenou malou cibulku usmažíme na másle do zlatova a rozpustíme droždí. Necháme mírně schladnout.

Mezi tím si v dalším kastrůlku usmažíme na másle nastrouhanou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polívečka

Kapustová polívečka

Potřebné ingredience

hl,mouka, menší 1 cibule, 1 zeleninový bujón, sůl, pepř, drcený kmín, brambory: 2-3, kapusta, máslo na jíšku

Postup přípravy

Na másle osmažíme cibulku a zahustíme moukou, uděláme jišku.Tu bak zředíme vodou, přidáme pokrájenou kapustu, (mi měli na střední kastrůlek asi půlku menší kapusty), na kostičky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
strouhanková polévka

strouhanková polévka

Potřebné ingredience

sůl, pepř, zeleninový bujón, mrkev, petržel, celer, porek, vejce: 1, strouhanka na obalování

Postup přípravy

Tato polívka je rychlá, na másle si usmažíme asi 3-4 lžíce strouhanky, taky záleží na množství, já používám menší kastrůlek, usmažíme do zlatova a odstavíme, v mícháme syrové…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Slepičí polévka

Slepičí polévka

Potřebné ingredience

polohrubá mouka, vejce, ( masox nemusí být), sůl, pepř, petrželka, mrkev, celer,petržel, slepičí masíčko,

Postup přípravy

V papíňáku, dáme maso - křídla, stehna co chcete, kdo chce může dát masox, sůl, pepř a dáme vařit cca na 35 min. Mezitím si na krájíme na nudličky zeleninu, mrkev, celer, petržel…

Zobrazit více...

Kategorie