Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Velikonoční uzená polévka s kroupami

Velikonoční uzená polévka s kroupami

Potřebné ingredience

Asi 600g uzeného masa,10 dkg krup,1 mrkev,1/4 celeru,1 petržel,sůl.zelená petrželka,magi.

Postup přípravy

Uzené maso dáme vařit/nesolíme-někdy bývá slané dost/,přidáme zeleninu a vaříme do měkka.Nejlépe v papińáku -v něm a si 1/2 hodiny .Zvlášť do hrnce si dáme vařit propláchnuté …

Zobrazit více...
POLÉVKY
♠♠♠ Slovenská fazolačka podle mojí babičky ♠♠♠

♠♠♠ Slovenská fazolačka podle mojí babičky ♠♠♠

Potřebné ingredience

velké fazole (bílé nebo fialové) Nesmí být naložené nebo z konzervy,uzené maso,brambory,mrkev,celer,petržel,cibule,sladká paprika,sůl,pepř,hladká mouka,sádlo,čenek,majoránka

Postup přípravy

♥♥♥ MOJE BABIČKA BYLA SLOVENKA A TUTO POLÉVKU MĚ NAUČILA ONA JE NAPROSTO PERFEKTNÍ♥♥♥
1/ fazole si mamočím přes noc do vody pak je zvlášť uvařím a scedím
2/ uvařím si uzené…

Zobrazit více...
POLÉVKY
bílá prdelačka .-)

bílá prdelačka .-)

Potřebné ingredience

kosti na vývar- kupuji v globusu, 1 mrkev, ale nemusí být, sůl , divoké koření, pepř, kroupy, 2 vajíčka

Postup přípravy

dyž už nevíte jakou .-)
v papiňáku uvařím kosti s divkým ořenáím a lžičkou soli-cca 15 min, oberu maso a vrátím zpět do vývaru, jak se začne vařit přidám propláchnuté kroupy…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hastrmanka -výborná   špentová polévka

Hastrmanka -výborná špentová polévka

Potřebné ingredience

1velká lžíce Perli- nebo másla, 1 cibule, 1/2 mraženého špenátu/ používám z Mochova-ochucený/, 1 kostka zeleninového masoxu, 2 str.česneku, sůl, 2,5 dcl mléka, 1/2 kelímku smetany na vaření, 2 lžíce hl.mouky

Postup přípravy

Na perle nebo másle si zpěníme cibulku nakrájenou na jemno,přidáme 2 lžíce hl.mouky a uděláme jíšku-roředíme 1 l vody-přidáme polorozmrazený špenát-1/2 kostky,masox,sůl a vaříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

1 lžíce másla, 1 lžíce hl. mouky, 250g brokolice, 1dl smetany, polévkové koření, muškátový oříšek, mletý bílý pepř, sůl, 1litr vody

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, dobře rozmícháme, přidáme očištěnou brokolici a povaříme doměkka. Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou, dochutíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vločková polévka -jednoduchá

Vločková polévka -jednoduchá

Potřebné ingredience

2 hrsti ovesných vloček,mléko,sůl,maggi

Postup přípravy

Vločky povařím ve vodě.po změknutí zaliji aspon 500ml mléka,nechám povařit,osolím.trochu maggi,nebo masox.-povařím.Když je moc hustá,přilévám mléko a povařím. Velmi rychlé a levné.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

Hovězí maso, kořenová zelenina ,máslo, brambory, kysané zelí ,sterilovaná řepa, zakysaná smetana ,bobkový list,rajčatový protlak sůl a podle potřeby podravka suroviny dávám od oka

Postup přípravy

Hovězí maso dáme vařit v osolené vode + bob.list , kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky osmahneme na másle přidáme raj.protlak a podlejeme vodou ,přidáme brambory na kostečky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

300 g hlívy 100 g máslo 1 petržel 2 mrkve 5-6 velkých brambor ( já dala víc děti je mají rádi) sůl, 5 kuliček celý pepř, 5 kuliček nové koření, kmín mletý

Postup přípravy

Na másle podusit hlívu, nakrájenou na kousky nebo proužky a dusit asi 10 min. Pak přidat nastrouhanou na hrubo mrkev a petržel, přidat koření l a dusit ještě 5 min,zalít vroucí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda-jak ji vařila maminka

Kulajda-jak ji vařila maminka

Potřebné ingredience

2 hrsti sušených hub/v létě čerstvé/, 4 brambory, sůl,kmín,1 šlehačku ,2 lžíce hl.mouky,kopr,1 vejce -ocet na dochucení dle potřeby.

Postup přípravy

Houby zalijeme asi 1 a1/4 litru vody ,osolíme a povaříme.Pak přidáme brambory nakrájené na kostičky,kmín a vaříme dokud nezměknou-celkem asi 20 min.
Ve smetaně rozšleháme hl…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná fazolová polévka

Výborná fazolová polévka

Potřebné ingredience

Fazole,kořenová zelenina,cibule,angl.slanina,olej,česnek,protlak,cukr masox,sůl,majoránka,nové koření,bobkový list.

Postup přípravy

Den předem namočit fazole,dám vařit v téže vodě doměka.Na oleji zpěním slaninu,přidám cibuli,zesklovatět,kořenovou zeleninu lžíci cukru -osmahnu.Potom lžíci protlaku,3kuličky…

Zobrazit více...

Kategorie