Bezinková šťává/sirup
Potřebné ingredience
25květů bezu\\\\r\\\\n2kg cukru\\\\r\\\\n80g kyseliny citronové\\\\r\\\\n1citron
Postup přípravy
Natrháme větší rozkvetlé květy bez, opláchneme a dáme do nádoby (např. velká sklenice) zalijeme 2 litry vody a přidáme 1 citron\\\\r\\\\nnecháme 24h odležet (nebo přez noc)\\\\r\\…
Vaječný koňak
Potřebné ingredience
1/2 l šlehačky,1/2 l plnotučného mléka,30 Dg cukru krupice,1 vanilkový cukr,5-7 žloutků,rum jak kdo chce podle své chuti
Postup přípravy
Vše smícháme v nellépe nerezovém hrnci s tlustým dnem a za stálého míchání přivedeme k varu.Povaříme pouze KRÁTCE/cca 1 min./ a odstavíme.Já ještě přecedím přes husté sítko,přeci…
Limoncello
Potřebné ingredience
6 citronů,1 l bílého alkoholu /líh, bílý rum, slivovice, vodka/, 1 l vody, půl kg cukru, velká 4 l láhev, celofán, gumička
Postup přípravy
Podělím se s Vámi o velmi lahodný nápoj. Jak jsem k němu přišla?- v kuchařce jsem četla, že přidáme limoncello, ale nebylo uvedeno co to je, a tak jsem hupla na internet a tam jej…
Domácí vaječný likér- skutečně výborný
Potřebné ingredience
8 žloutků, 20grkrupicového cukru a 1 vanilkový cukr,1 kondenzované slazené mléko Salko, 1 litr plnotučného mléka ,500ml.Tuzemského rumu.
Postup přípravy
Źloutky s cukry utřeme do pěny, vmícháme Salko a přilijeme plnotučné mléko. Vše důkladně rozmíchejte a spojte v kompaktní tekutinu Vlijte do hrnce a za stálého míchání zahřívejte.…
MOJITO
Potřebné ingredience
Na skvěle chutnající Mojito budete potřebovat:
4cl bílého rumu (pokud možno kubánského)
1 polévkovou lžíci sirupu na Margaritu, případně Rapadury nebo třtinového cukru
lístky čerstvé máty
šťávu z menší limety, případně nakrájená limetková kolečka
vychlazenou sodu
ledovou tříšť či kostky ledu
Postup přípravy
Do připravené sklenice nasypejte lžíci Rapadury (sirupu na Margaritu nebo třtinového cukru), vymačkejte limetu a promíchejte. Přidejte požmoulané lístky máty a promačkejte spolu s…
Vaječný koňak super rychlý a velmi lahodný - chuť…
Potřebné ingredience
1litr polotučného nebo tučného mléka,60g cukru krupice,3 ks vanilkového cukru,250ml rumu,1 sáček vanilkového pudinku,5 žloutků
Postup přípravy
Z litru mléka odebereme decku na rozmíchání podinku a cukru,zbylé mléko dáme vařit,až mléko bude teplé budeme metličkou postupně vmíchávat rozmíchaný pudink s cukrem a žloutky…
Pečený hruškový čaj s medem a zázvorem
Potřebné ingredience
2 kg hrušek,13dkg čerstvého zázvoru,17dkg cukru krupice a půl velké sklenice medu.
Postup přípravy
Hrušky nakrájíme na kostičky a oloupaný zázvor nahrubo nastrouháme,smícháme s medem a cukrem a pečeme asi 45 minut na 180C.Ještě horké plníme do skleniček,které otřeme čistým…
Domácí pečený čaj
Potřebné ingredience
2kg ovoce, 1kg cukru, mletá skořice, badyán, hřebíček, velký pekáč :-)
Postup přípravy
2kg ovoce nakrájíme na malé kousky.
Z ovoce používám hodně jablka, hrušky a k tomu nám nejvíc chutná maliny, borůvky, jahody, ostružiny a rybíz.
Vynikající je kombinace…
Výborný punč alias Horké jablíčko, které znáte z…
Potřebné ingredience
1 stř. velké jablko na plátky, 3 lžíce jablečného čaje nebo 2 sáčky pytlíkového, 250ml jablečného džusu, 1 svitek skořice, 2 badyány, 4 hřebíčky, 4 lžíce javorového sirupu, 4 lžíce jablečné pálenky - Calvados ( pokud budeme dělat dětem, tak vynecháme)
Postup přípravy
Tak toto je recept z jednoho časopisu, který jsem před třemi lety vyzkoušela a s úžasem zjistila, že chuť je téměř stejná jako v restauraci prodávané ,, Horké jablíčko ", které mi…
Domácí bayleis
Potřebné ingredience
2 konzervy Salka, 1/2 litru Rumu, Mandlový pudink, 1/2l mléka
Postup přípravy
Konzervy Salka vaříme ponořené ve vodě v kastrolu cca 2 hodiny. Pudink uvaříme dle popisu na obalu, jen ho už nesladíme, jen pudinkový prášek a mlíko. Pak Salko, uvařený pudink a…