Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Králičí maso

Přidat recept
KRÁLIČÍ MASO
Naložený králík

Naložený králík

Potřebné ingredience

marináda : 2 lžíce oleje - možno i více, 1 lžíce magi, 1/2lžíce worcesteru, 1 lžíce soli ,1 lžíce cukru, 1/2 lžíce pepře ,2 žloutky , 2-3 cibule

Postup přípravy

Prošpikované porce králíka potřeme touto směsí. Cibuli nakrájíme na kolečka a proložíme jimi králíka v nádobě. V ledničce necháme 2 dny uležet. Při pečení podlít vodou a dát…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na dvakrát

Králík na dvakrát

Potřebné ingredience

Králík,sůl,ml.pepř,slad.paprika,mouka,strouhanka,vejce na obalení,trochu tuku (sádla),osminka másla,ster.červenná paprika malá,ster.žampiony malá sklenička

Postup přípravy

Maso z králíka vykostíme,trochu naklepeme,osolíme,opepříme,posypeme sladkou paprikou,necháme 2 h odležet,pak obalíme jako řízek a na oleji zprudka opečeme,pozor na připálení.Potom…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na paprikové omáčce s pletýnkou

Králík na paprikové omáčce s pletýnkou

Potřebné ingredience

Králík, sůl, (může být i podravka), (slanina může ale nemusí být), cibule, sladká mletá paprika, hladká mouka, pletýnka upečená z klasického kynutého těsta na buchty (upletený jednopatrový cop skoro jako vánočka)

Postup přípravy

Králíka dáme péct klasicky na vodě, cibuli a soli (můžeme prošpikovat pro ty kdo má rád). Do výpeku dáme zakletku z mouky, gril. koř. a sladké papriky, čímž nám musí vyjít dost…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
SALTIMBOCCA (skoč do pusy)

SALTIMBOCCA (skoč do pusy)

Potřebné ingredience

králičí maso (já měla seříznuté ze žeber a hřbetu) slanina, my používáme hodně oravskou šalvěj máslo sůl, pepř a případně trošku mouky na zahuštění šťávy

Postup přípravy

Původní recept je z telecího masa a parmské šunky. Je to výborné, ale nám chutnají právě ty "jednohubky", takže to dělám z králičího, kuřecího i vepřového masa Maso…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
KRÁLÍK NA ČESNEKU

KRÁLÍK NA ČESNEKU

Potřebné ingredience

6králičích stehen(nebo celí králík) 1 palička česneku, sůl, kmín, olej, máslo, červené zelí,

Postup přípravy

Maso omyjeme,osolíme a vložíme na pekáč, a podlijeme masoxovou vodou,kmín,a dáme péct na 200st na 1,5 hodinu....na konec dávám máslo na 10 minut před koncem udělá dobrý sos...…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Domácí králík

Domácí králík

Potřebné ingredience

králík,
slanina na prošpikování,
sůl,
pepř,
tuk,
cibule,
voda na podlití,
vepřová játra,
2 paličky česneku,
citron bez pecek,
hrst nakrájené petrželové natě,
2 PL hladké mouky.

Postup přípravy

Porce králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a na tuku a na cibulce za občasného polití vodou upečeme do poloměkka. Pak potřeme připravenou směsí.

Vepřová játra utřeme s…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na pivě

Králík na pivě

Potřebné ingredience

asi 1 kg králíka (nejlépe stehna a hřbet) nakrájeného na porce,
250 ml bílého vinného octa,
370 ml vody,
220 g sušených švestek,
1 lžíce oleje,
30 g másla,
sůl a pepř podle chuti,
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru,
2 lžička roztlučeného celého sušeného jalovce,
asi 400 g na velice hrubo pokrájené cibule,
2 lžíce mouky,
125 ml kuřecího vývaru,
250 ml černého piva,

Postup přípravy

míse smíchat králičí porce, ocet a 250 ml vody. Přikrýt a nechat v chladničce do druhého dne.

Smíchat sušené švestky a zbytek vody a nechat je přikryté stát asi 1 hodinu.…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Svíčková z králika

Svíčková z králika

Potřebné ingredience

Celí králík bez hlavy,zelenina do svíčkové,smetana

Postup přípravy

připravíme vše na svíčkovou akorát misto klasického masa dáme kralíka.Typ pro ty co králíka nemusí tak jak já,ale toto jídlo si dám vždy,králík ma jinou lepší chut

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Závitky z králíka

Závitky z králíka

Potřebné ingredience

břicha z králíka nebo plátky z kuřecich prsou
mrkev
tvrdý sýr
česnek
čerstvá bazalka
sůl a pepř

Postup přípravy

1. Plátky naklepeme a osolíme. Sýr a mrkev nastrouháme nahrubo a smícháme s utřeným česnekem a nasekanou bazalkou.
2. Touto směsí naplníme plátky a zabalíme nebo udělame kapsu…

Zobrazit více...

Kategorie