Naložený králík
Potřebné ingredience
marináda : 2 lžíce oleje - možno i více, 1 lžíce magi, 1/2lžíce worcesteru, 1 lžíce soli ,1 lžíce cukru, 1/2 lžíce pepře ,2 žloutky , 2-3 cibule
Postup přípravy
Prošpikované porce králíka potřeme touto směsí. Cibuli nakrájíme na kolečka a proložíme jimi králíka v nádobě. V ledničce necháme 2 dny uležet. Při pečení podlít vodou a dát…
Králík na dvakrát
Potřebné ingredience
Králík,sůl,ml.pepř,slad.paprika,mouka,strouhanka,vejce na obalení,trochu tuku (sádla),osminka másla,ster.červenná paprika malá,ster.žampiony malá sklenička
Postup přípravy
Maso z králíka vykostíme,trochu naklepeme,osolíme,opepříme,posypeme sladkou paprikou,necháme 2 h odležet,pak obalíme jako řízek a na oleji zprudka opečeme,pozor na připálení.Potom…
Králík na paprikové omáčce s pletýnkou
Potřebné ingredience
Králík, sůl, (může být i podravka), (slanina může ale nemusí být), cibule, sladká mletá paprika, hladká mouka, pletýnka upečená z klasického kynutého těsta na buchty (upletený jednopatrový cop skoro jako vánočka)
Postup přípravy
Králíka dáme péct klasicky na vodě, cibuli a soli (můžeme prošpikovat pro ty kdo má rád). Do výpeku dáme zakletku z mouky, gril. koř. a sladké papriky, čímž nám musí vyjít dost…
SALTIMBOCCA (skoč do pusy)
Potřebné ingredience
králičí maso (já měla seříznuté ze žeber a hřbetu) slanina, my používáme hodně oravskou šalvěj máslo sůl, pepř a případně trošku mouky na zahuštění šťávy
Postup přípravy
Původní recept je z telecího masa a parmské šunky. Je to výborné, ale nám chutnají právě ty "jednohubky", takže to dělám z králičího, kuřecího i vepřového masa Maso…
KRÁLÍK NA ČESNEKU
Potřebné ingredience
6králičích stehen(nebo celí králík) 1 palička česneku, sůl, kmín, olej, máslo, červené zelí,
Postup přípravy
Maso omyjeme,osolíme a vložíme na pekáč, a podlijeme masoxovou vodou,kmín,a dáme péct na 200st na 1,5 hodinu....na konec dávám máslo na 10 minut před koncem udělá dobrý sos...…
Domácí králík
Potřebné ingredience
králík,
slanina na prošpikování,
sůl,
pepř,
tuk,
cibule,
voda na podlití,
vepřová játra,
2 paličky česneku,
citron bez pecek,
hrst nakrájené petrželové natě,
2 PL hladké mouky.
Postup přípravy
Porce králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a na tuku a na cibulce za občasného polití vodou upečeme do poloměkka. Pak potřeme připravenou směsí.
Vepřová játra utřeme s…
Králík na pivě
Potřebné ingredience
asi 1 kg králíka (nejlépe stehna a hřbet) nakrájeného na porce,
250 ml bílého vinného octa,
370 ml vody,
220 g sušených švestek,
1 lžíce oleje,
30 g másla,
sůl a pepř podle chuti,
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru,
2 lžička roztlučeného celého sušeného jalovce,
asi 400 g na velice hrubo pokrájené cibule,
2 lžíce mouky,
125 ml kuřecího vývaru,
250 ml černého piva,
Postup přípravy
míse smíchat králičí porce, ocet a 250 ml vody. Přikrýt a nechat v chladničce do druhého dne.
Smíchat sušené švestky a zbytek vody a nechat je přikryté stát asi 1 hodinu.…
Svíčková z králika
Potřebné ingredience
Celí králík bez hlavy,zelenina do svíčkové,smetana
Postup přípravy
připravíme vše na svíčkovou akorát misto klasického masa dáme kralíka.Typ pro ty co králíka nemusí tak jak já,ale toto jídlo si dám vždy,králík ma jinou lepší chut
Závitky z králíka
Potřebné ingredience
břicha z králíka nebo plátky z kuřecich prsou
mrkev
tvrdý sýr
česnek
čerstvá bazalka
sůl a pepř
Postup přípravy
1. Plátky naklepeme a osolíme. Sýr a mrkev nastrouháme nahrubo a smícháme s utřeným česnekem a nasekanou bazalkou.
2. Touto směsí naplníme plátky a zabalíme nebo udělame kapsu…