Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Králičí maso

Přidat recept
KRÁLIČÍ MASO
Králík s rýží a jáhlami v jednom hrnci

Králík s rýží a jáhlami v jednom hrnci

Potřebné ingredience

2králičí stehna,půl hrnku jáhel,půl hrnku rýže,žampiony,\r\nmarináda: trochu olivovového oleje, worcestr,sójová omáčka,třtinový cukr,česnek,pikantní kečup (množství záleží na každého chuti)

Postup přípravy

Na marinádu smíchám všechny ingredience dohromady, do ní nejlepe přes noc, naložím králičí stehna.\r\nPůl hrnku jáhel spařím vroucí vodou, přidám půl hrnku rýže a propláchnu. Tuto…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na jiný způsob

Králík na jiný způsob

Potřebné ingredience

Králičí maso, velká cibule, 5 str. česnek, worcester, cukr, ocet, polévkového koření (Maggi), máslo, rýže, hl. mouka, kečup, lžička pepře, sůl, pórek, tmavá sójová omáčka, sušené houby, mi měli bedly a růžovky

Postup přípravy

Když nevím jak udělat králíka udělám tak to!!!

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Postup přípravy

Králíka osolíme,opepříme a potřeme česnekem,zasypeme cibulí a přelijeme marinádou,se kterou pak druhý den pečeme:1 lžíce octa,2 lžíce plnotučné hořčice,1lž.sladké papriky,olej-ten…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Játra nadivoko

Játra nadivoko

Potřebné ingredience

králičí nebo drůbeží játra - asi 6 ks, sůl, pepř, 1/2 - 1 hrneček kečupu, divoké koření - bobkový list (asi 3ks), celý pepř (asi 5ks), nové koření (asi 5ks), voda , hladká mouka, olej

Postup přípravy

Játra rozkrájíme na lalůčky, ne na drobnou, jen na takové ty oválky jak se rozdělují ze středu. Osmahneme je krátce na oleji, pak podlijeme asi litrem vody, přihodíme všechno…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Naložený králík

Naložený králík

Potřebné ingredience

marináda : 2 lžíce oleje - možno i více, 1 lžíce magi, 1/2lžíce worcesteru, 1 lžíce soli ,1 lžíce cukru, 1/2 lžíce pepře ,2 žloutky , 2-3 cibule

Postup přípravy

Prošpikované porce králíka potřeme touto směsí. Cibuli nakrájíme na kolečka a proložíme jimi králíka v nádobě. V ledničce necháme 2 dny uležet. Při pečení podlít vodou a dát…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík "Josef"

Králík "Josef"

Potřebné ingredience

králík, 2 velké cibule, 6 stroužků česneku, 4 PL kečupu, 3 PL horčiče, 1 ČL sladké papriky, sůl, pepř, 2 dcl vody, 0,5 dcl oleje, mražené lečo (čerstvá paprika, rajče)

Postup přípravy

Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme, přimícháme koření, kečup, hořčici, olej a vodu. Směsí zalijeme rozporcovaného králíka a necháme odležet do druhého dne.
Druhý den upečeme a…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králičí ragů - úúúúžasnááá dobrota-vyzkoušejte!!!

Králičí ragů - úúúúžasnááá dobrota-vyzkoušejte!!!

Potřebné ingredience

králík, kousek (asi 15-20dkg)anglické slaniny, asi 4-6 žampiónů, hořčice, půl hrnku bílého vína, hrnek sladké smetany (dávám klidně i šlehačku), máslo, olej voda, sůl, pepř.

Postup přípravy

Králíka naporcujeme, omyjeme, osolíme, jemně opepříme. Potřeme plnotučnou hořčicí a opečeme ze všech stran na másle s olejem (trošku). Zvlášť si osmažíme na kostičky nakrájenou…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Výborný králík po šumavsku

Výborný králík po šumavsku

Potřebné ingredience

Zkuste králíka trochu jinak. Je to veliká dobrota, která se u nás vaří už spoustu let. Příprava marinády zabere max. 10 minut a pak už jen s pekáčem do trouby. ***Potřebujeme králíka a pokud u vás v rodině někdo králičí nemusí, nebojte se do pekáče přidat kuřecí stehna- čtvrtky, samozřejmě vše bez kůže. *** Nejlépe večer si připravíme marinádu ( ale stačí i pár hodin předem) , aby maso bylo ponořené jako na první fotce. ***Rozpis je na 1 králíka. **********Do pekáče ve kterém budeme péct nalijeme: * **700 ml vody ***Ani ne půl deci oleje*** 8 stroužků česneku - propasírovaných ***6 lžic obyčejné hořčice ***3 lžičky mleté papriky*** 2 lžičky kari ***sůl pepř

Postup přípravy

Upozornění: pokud použijete pálivé kari, bude jídlo ostré. Kupuji třeba kari Mammita v Kauflandu, to ostré není, nebo Kotanyi a Avokádo. Jiné značky vyzkoušené nemám.

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík

Králík

Potřebné ingredience

1 naporcovaný králík plnotučná hořčice tymián bobkový list slanina 2 dcl bílého vína 1 lžíce hladké mouky smetana sůl, olej cibule

Postup přípravy

Postup:

Porce králíka posolíme, potřeme hořčicí a opečeme na oleji z obou stran. Posypeme nakrájenou slaninou. Přendáme do pekáčku, přidáme nahrubo nakrájenou…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
KRÁLÍK NA TYMIÁNU

KRÁLÍK NA TYMIÁNU

Potřebné ingredience

sůl,pepř mletý,tuk,cibule,česnek,tymián,kečup,vývar z masoxu,hladká mouka+králík

Postup přípravy

Králíka naporcujeme,osolíme opepříme a opečeme na tuku.Maso vyndáme z pánve a do výpeku přidáme cibuli,která je nakrájená na kostičky a česnek nakrájený na plátky-osmahneme.

Zobrazit více...

Kategorie