Fazole s moravským uzeným
Potřebné ingredience
1 plechovku červených fazolí s nálevem, 1 plechovku bílých fazolí s nálevem,1 červenou papriku,1 žlutou papriku,moravské uzené (množství dle potřeby a chuti),1 malou cibuli,1 sladkou smetanu,sůl,pepř,kečup. Obměna:místo paprik můžete dát rajčata,a použít sladkou papriku v koření.
Postup přípravy
Na cibulce lehce orestujeme nakrájené na drobno moravské uzené maso,přidáme nakrájenou papriku a chvilku podusíme.Po chvíli přímícháme fazole i s nálevem-získáme šťávu a necháme…
Odlehčený jarní čočkový salát
Potřebné ingredience
Hnědá čočka, barevné papriky, jarní cibulka, pórek, vejce, tvrdý sýr, sůl, majonéza a bílý jogurt.
Postup přípravy
Uvaříme čočku, dle návodu, nakrájíme papriky na kostičky, pórek na půlkolečka, cibulku na kolečka, natvrdo uvařené vejce na kostičky a stejně tak sýr na kostičky. Vše smícháme,…
STERILOVANÝ FAZOLOVÝ SALÁT
Potřebné ingredience
1 kg suché malé bílé fazole - namočit den předem, uvařit (možno fazole namíchat já dělám ze 3-4 druhů, barev a velikostí - malé bílé, fialové, strakaté, velké bílé....:-) ....uvařit zvlášť, použít i s vodou, ve které se vařily, po uvaření osolit +1 kg papriky, vykrájené, na kostičky cca 1,5x1,5 cm....udusit +1kg rajčat, nakrájet taktéž...udusit do měkka. +1kg cibule, na větší kostky...udusit možno i najednou s aprikami. NÁLEV: Svařit 2 dcl octa, 200 g cukru, 50g deka, 1 dcl olivového oleje - přecedit, použijeme bez kuliček hořčičného semínka)
Postup přípravy
Fazole zvlášť uvařit a zeleninu podusit, připravit nálev, smíchat a přidat nálev přes cedník. Dochutit dle zvyklostí a chuti (obvykle už není třeba), možno přiostřit chili.…
Červená čočka se zeleninou a šunkou
Potřebné ingredience
Pro 4 dospělé osoby : 250g červené čočky (Country Life), 1 větší cibule, 1 žlutá nebo zelená paprika, 4 větší rajčata, 200g libové šunky nebo anglické slaniny, sůl, ocet, cukr, 1 rajský protlak, petrželka či pažitka, olivový olej, voda, špaldová mouka.
Postup přípravy
Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, poté přidáme na kostičky nakrájenou papriku, rajčata,šunku nebo slaninu, osolíme a dusíme asi 10min pod pokličkou.…
večeře od miláčka ***MEXICKÉ FAZOLE***
Potřebné ingredience
2 konzervy červených fazolí,1 červená paprika(kapie),1 cibule,1 sterilované žampiony(mohou být i čerstvé),2 stroužky česneku(prolisovaný),100ml červeného vína,100ml kečupu,tymián,rozmarýn,chilli,pepř a sůl
Postup přípravy
Cibuli,papriku a žampiony nakrájíme na kostičky.Na rozpáleném oleji osmahneme a přidáme slité fazole a za občasného míchání prohříváme.Po chvilce přidáme zbytek všech surovin i…
Mungo výhonky
Potřebné ingredience
mungo (koupíme ve zdravé výživě), voda, vhodná nádoba.
Postup přípravy
Mungo namočíme na 12 h (nejlépe přes noc) ve skleněné nádobě. Druhý den vodu slijeme, mungo propláchneme. Nasypeme např. do ustřižené plastové láhve, tu dole na několika místech…
Mexické fazole - rychlovka
Potřebné ingredience
0,5 kg libové anglické slaniny vcelku, 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu, 1 konzerva sekaných loupaných rajčat, 2 velké cibule, olej, sůl, pepř, chilli, vegeta.
Postup přípravy
Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky, na velkou pánev - nejlépe wok dáme trošičku oleje, cibulku osmažíme do sklovata, přidáme nakrájenou anglickou slaninu na kostičky a mícháme…
Fazolová dobrota
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 2 cibule,trocha oleje na pánev,50 dkg měkého salámu nejlépe gothaj nebo junior,3 konzervy bílých fazolí v tomatě,4 lžice kečupu
Postup přípravy
Na pánvi si osmahneme pokrájenou cibulku,když zesklovatí, přidáme salám pokrájený na nudličky a opečeme.Pak přidáme konzervy a kečup-promícháme-prohřejeme a podáváme s chlebovými…
Pohankové karbenátky
Potřebné ingredience
250g pohanky,houby,1 vejce,cibule,2 str.česneku,2 lžíce hl.mouky,majoránka,sůl,ml.pepř,strouhanka
Postup přípravy
Pohanku přes noc namočíme a druhý den ve stejné vodě doměkka uvaříme.Houby pokrájíme a na cibulce osmahneme.
Pokud máme houby sušené,povaříme je a vodu vymačkáme.Osmahneme je…
Fazole s klobásou
Potřebné ingredience
1 plechovka bílých fazolí, 1 plechovka červených fazolí, 2 hrsti mražeých fazolových lusků, 2 - 3 klobásy (různé druhy), 2 nožičky párků, 1 lžíce papriky, 1 plechovka drcených rajčat (nebo 4 čerstvá - oloupaná , rozmixovaná), 2 - 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, sůl, pepř, ev. chilli a cukr, olej
Postup přípravy
Na oleji osmažíme plátky česneku, přidáme nakrájenou uzeninu a chvíli opékáme. Poté přidáme rajčata, fazole a kečup, přilijeme trochu vody a necháme asi 10 min. vařit. Dochutíme…