Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Fazole s moravským uzeným

Fazole s moravským uzeným

Potřebné ingredience

1 plechovku červených fazolí s nálevem, 1 plechovku bílých fazolí s nálevem,1 červenou papriku,1 žlutou papriku,moravské uzené (množství dle potřeby a chuti),1 malou cibuli,1 sladkou smetanu,sůl,pepř,kečup. Obměna:místo paprik můžete dát rajčata,a použít sladkou papriku v koření.

Postup přípravy

Na cibulce lehce orestujeme nakrájené na drobno moravské uzené maso,přidáme nakrájenou papriku a chvilku podusíme.Po chvíli přímícháme fazole i s nálevem-získáme šťávu a necháme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Odlehčený jarní čočkový salát

Odlehčený jarní čočkový salát

Potřebné ingredience

Hnědá čočka, barevné papriky, jarní cibulka, pórek, vejce, tvrdý sýr, sůl, majonéza a bílý jogurt.

Postup přípravy

Uvaříme čočku, dle návodu, nakrájíme papriky na kostičky, pórek na půlkolečka, cibulku na kolečka, natvrdo uvařené vejce na kostičky a stejně tak sýr na kostičky. Vše smícháme,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
STERILOVANÝ FAZOLOVÝ SALÁT

STERILOVANÝ FAZOLOVÝ SALÁT

Potřebné ingredience

1 kg suché malé bílé fazole - namočit den předem, uvařit (možno fazole namíchat já dělám ze 3-4 druhů, barev a velikostí - malé bílé, fialové, strakaté, velké bílé....:-) ....uvařit zvlášť, použít i s vodou, ve které se vařily, po uvaření osolit +1 kg papriky, vykrájené, na kostičky cca 1,5x1,5 cm....udusit +1kg rajčat, nakrájet taktéž...udusit do měkka. +1kg cibule, na větší kostky...udusit možno i najednou s aprikami. NÁLEV: Svařit 2 dcl octa, 200 g cukru, 50g deka, 1 dcl olivového oleje - přecedit, použijeme bez kuliček hořčičného semínka)

Postup přípravy

Fazole zvlášť uvařit a zeleninu podusit, připravit nálev, smíchat a přidat nálev přes cedník. Dochutit dle zvyklostí a chuti (obvykle už není třeba), možno přiostřit chili.…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka se zeleninou a šunkou

Červená čočka se zeleninou a šunkou

Potřebné ingredience

Pro 4 dospělé osoby : 250g červené čočky (Country Life), 1 větší cibule, 1 žlutá nebo zelená paprika, 4 větší rajčata, 200g libové šunky nebo anglické slaniny, sůl, ocet, cukr, 1 rajský protlak, petrželka či pažitka, olivový olej, voda, špaldová mouka.

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, poté přidáme na kostičky nakrájenou papriku, rajčata,šunku nebo slaninu, osolíme a dusíme asi 10min pod pokličkou.…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
večeře od miláčka ***MEXICKÉ FAZOLE***

večeře od miláčka ***MEXICKÉ FAZOLE***

Potřebné ingredience

2 konzervy červených fazolí,1 červená paprika(kapie),1 cibule,1 sterilované žampiony(mohou být i čerstvé),2 stroužky česneku(prolisovaný),100ml červeného vína,100ml kečupu,tymián,rozmarýn,chilli,pepř a sůl

Postup přípravy

Cibuli,papriku a žampiony nakrájíme na kostičky.Na rozpáleném oleji osmahneme a přidáme slité fazole a za občasného míchání prohříváme.Po chvilce přidáme zbytek všech surovin i…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mungo výhonky

Mungo výhonky

Potřebné ingredience

mungo (koupíme ve zdravé výživě), voda, vhodná nádoba.

Postup přípravy

Mungo namočíme na 12 h (nejlépe přes noc) ve skleněné nádobě. Druhý den vodu slijeme, mungo propláchneme. Nasypeme např. do ustřižené plastové láhve, tu dole na několika místech…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mexické fazole - rychlovka

Mexické fazole - rychlovka

Potřebné ingredience

0,5 kg libové anglické slaniny vcelku, 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu, 1 konzerva sekaných loupaných rajčat, 2 velké cibule, olej, sůl, pepř, chilli, vegeta.

Postup přípravy

Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky, na velkou pánev - nejlépe wok dáme trošičku oleje, cibulku osmažíme do sklovata, přidáme nakrájenou anglickou slaninu na kostičky a mícháme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolová dobrota

Fazolová dobrota

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 2 cibule,trocha oleje na pánev,50 dkg měkého salámu nejlépe gothaj nebo junior,3 konzervy bílých fazolí v tomatě,4 lžice kečupu

Postup přípravy

Na pánvi si osmahneme pokrájenou cibulku,když zesklovatí, přidáme salám pokrájený na nudličky a opečeme.Pak přidáme konzervy a kečup-promícháme-prohřejeme a podáváme s chlebovými…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pohankové karbenátky

Pohankové karbenátky

Potřebné ingredience

250g pohanky,houby,1 vejce,cibule,2 str.česneku,2 lžíce hl.mouky,majoránka,sůl,ml.pepř,strouhanka

Postup přípravy

Pohanku přes noc namočíme a druhý den ve stejné vodě doměkka uvaříme.Houby pokrájíme a na cibulce osmahneme.
Pokud máme houby sušené,povaříme je a vodu vymačkáme.Osmahneme je…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole s klobásou

Fazole s klobásou

Potřebné ingredience

1 plechovka bílých fazolí, 1 plechovka červených fazolí, 2 hrsti mražeých fazolových lusků, 2 - 3 klobásy (různé druhy), 2 nožičky párků, 1 lžíce papriky, 1 plechovka drcených rajčat (nebo 4 čerstvá - oloupaná , rozmixovaná), 2 - 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, sůl, pepř, ev. chilli a cukr, olej

Postup přípravy

Na oleji osmažíme plátky česneku, přidáme nakrájenou uzeninu a chvíli opékáme. Poté přidáme rajčata, fazole a kečup, přilijeme trochu vody a necháme asi 10 min. vařit. Dochutíme…

Zobrazit více...

Kategorie