Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
RYCHLOPTÁČCI +++

RYCHLOPTÁČCI +++

Potřebné ingredience

50 dkg Vepřové nebo hovězí maso,1cibule,olej nebo sádlo,sůl,pepř,1 lžice plnotučná hořčice, trošku červené papriky,2 vařené vejce,okurky,párek,salám.

Postup přípravy

Nejprve orestujeme cibuli potom přidáme maso ,osolíme ,opepříme, přidáme nakrájený salám,párek ,okurky, vajíčko, plnotučnou hořčici, zalijeme vodou a vaříme do měka.Až je maso…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Potřebné ingredience

mleté maso..3/4 kg-1 kg,2 vejce,sůl,pepř,strouhanka,2 rajčatové protlaky,bobkový list,nové koření,olej,mletá skořice,cukr,voda,hladká mouka+příloha: knedlík

Postup přípravy

NEJPRVE SI UDĚLÁME KULIČKY,MLETÉ MASO OSOLÍME,OPEPŘÍME,PŘIDÁME 2 VEJCE A STROUHANKU A DOBŘE PROMÍCHÁME A KDYŽ SE NÁM HMOTA KRÁSNĚ SPOJUJE,DĚLÁME KULIČKY.POKUD SE TO JEŠTĚ MOC LEPÍ…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Segedin

Segedin

Potřebné ingredience

Vepřové maso /já měla kýtu/, cibule, 1x kysané zelí, 1x sladké zelí, sladká paprika, sůl, pepř, hladká mouka, smetana.

Postup přípravy

Opíct cibulku, maso na kostičky nechat zatáhnout, osolit, opepřit, posypat paprikou a zalít vodou. Přidat celé sladké zelí, kupuju ve sklince a polovinu kysaného z pytlíku. Vaříme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
HOUBOVÁ SMETANOVÁ OMÁČKA

HOUBOVÁ SMETANOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

plátky vepřové pečeně (asi 60 dkg), velká cibule, sádlo, 2 velké hrsti hub, smetana, hl. mouka, sůl, pepř, kmín, sladká paprika /5-6 porcí/

Postup přípravy

Menší plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme, na pánvi opečeme na sádle (jen nechat maso "stáhnout")
V hrnci si necháme na sádle jemně zrůžovět nakrájenou cibuli,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
**Přílohové domácí bramborové knedlíky**

**Přílohové domácí bramborové knedlíky**

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: * 750g brambor ** 1 vejce **1 1/2 lžičky soli * * 250g hr.mouky * * 2 lžičky solamylu (maizeny) **

Postup přípravy

Postup:
1. Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte chvíli vychladnout, pak oloupejte a v širší nádobě na struhadle nastrouhejte najemno.
2. Přidejte…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Velice rychlý a dobrý ,,Katův šleh

Velice rychlý a dobrý ,,Katův šleh

Potřebné ingredience

1kg plecka (ale jde to i s jiným druhem masa...výborné je i kuřecí...) , 2 větší cibule, trochu oleje (cca 3 lžíce), 2 velké sklenice leča ( ty bez klobásy) , 1celý malý kečup, 1/2 sáčku mleté ( může být i pálivá) papriky, asi 2 lžíce chilli ( podle toho, kdo jak má rád ostré), pepř a sůl.

Postup přípravy

Do většího hrnce dám pokrájenou cibuli na kostičky, maso pokrájené na kousky ( asi jako na guláš), osolím, opepřím, okořením chilli a paprikou, naleji celý kečup obě sklenice leča…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Španělská (rychlovka)

Španělská (rychlovka)

Potřebné ingredience

4-6 plátků masa 2 vetší okurky (kyselé) 2 vařené vajíčka 2 cibule 1 masox trocha sladké papriky 2 lžíce hořčice hrst sušených hub kmín,sůl,pepř mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cibule nakrájíme na drobno a osmahneme dozlatova přidáme plátky masa a necháme
osmahnout z obou stran.
Přidáme hořčicí a sladkou papriku necháme krátce osmahnout a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuře na smetaně - jednoduché a rychlé

Kuře na smetaně - jednoduché a rychlé

Potřebné ingredience

cibule, maso - kuřecí prsa, kotlety.., sladká paprika, sůl, smetana (min.30% tuku), studené mléko + mouka na zahuštění

Postup přípravy

Lehce osmažit cibulku, přidat nakrájené maso. Posypeme asi 1 pol. lžící sladké papriky a po pořádném, promíchání zalijeme vodou (vařící), osolíme a nechám vařit do změknutí masa.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprovka

Koprovka

Potřebné ingredience

voda, mlíko, kopr, podravka, mouka hladká, smetana, 1 vejce

Postup přípravy

Do kastrolku nalít vodu a mlíko, dávám půl na půl, dát půlku nasekaného kopru, podravku, jak začně omáčka vřít, zahustit moukou s mlíkem, 15 minut vařit, rozmíchat jedno vejce…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RYCHLÁ A VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ JAKO OD MAMINKY !!!!!

RYCHLÁ A VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ JAKO OD…

Potřebné ingredience

hovězí zadní (falešná svíčková) množství dle chuti, špek na prošpikování, 2-3 mrkve, menší až středně velký celer, petrželový kořen, máslo, smetana na šlehání, 10 kuliček pepře, 6 nového koření, 4 bobkové listy, šlehačka, brusinky, citron na ozdobení, případně cukr, sůl na dochucení

Postup přípravy

Takže nejsnadněji se vaří v papiňáku, je to rychlé a jednoduché. Na rozpuštěném másle orestujeme hovězí maso prošpikované slaninkou, necháme ho zatáhnout a vyndáme ho stranou, v…

Zobrazit více...

Kategorie