Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa - plecko ,3 větší cibule , 5 strožků česneku , 2čaj. lžičky gulášového koření , 3čaj. lžičky sladké mleté papriky , 3polévkové lžíce solamylu , sůl , pepř, 2 masoxy , (feferonka) 0,75-1l vody .

Postup přípravy

Maso a cibuli nakrájet , smíchat s ostatními surovinami . Masoxy rozpustit v malém hrnečku a pak dolít do 1l vody . Dát vše do pekáče přikrýt alobalem a dát péct . 200-220st tak…

Zobrazit více...
OMÁČKY
+++Moje koprovka-extra rychlá+++

+++Moje koprovka-extra rychlá+++

Potřebné ingredience

500 g předního hovězího,5dl hov.vývaru,60 g másla,2 lžíce sekaného kopru-i mražený,2,5 dl kysané smetany,ocet nebo citron.šťáva,cukr,sůl,hladká mouka

Postup přípravy

Uvaříme maso-asi 2-2,5 hod. v zakrytém hrnci,a vývar si necháme na omáčku.V kastrolu rozehřejeme máslo,zasypeme moukou a za stálého míchání necháme zpěnit,až zbělá,po částech…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Božská svíčková omajda :-))

Božská svíčková omajda :-))

Potřebné ingredience

asi kilo hovězího masa (nejlépe loupaná plec), špek vcelku, cca 3/4 litru hovězího vývaru (ne masox), sádlo nebo máslo (raději sádlo + trocha másla na zjemnění a na jíšku), smetana, 3PL plnotučné hořčice, troška octa, 2 deci bílého vínka, 2 střední mrkvičky, půlka menšího celeru, 1 větší petržel, 1 větší cibule, 1 jablíčko (ideálně nejedovatě červené), 1 citron, hladká mouka na jíšku, koření (bobkový list, černý pepř, tymián), cukr, sůl, plátýnko na koření a provázek na maso ,-)

Postup přípravy

Nejdřív si všechno hezky nakrájím na kostičky (celer, mrkvičku, petržel, cibuli, jablíčko a kousek špeku). Ze zbytku špeku si udělám špalíčky a těmi prošpikuju masko. Pak ho…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Luxusní omáčka ANKLBENC

Luxusní omáčka ANKLBENC

Potřebné ingredience

1xvelká cuketa , 1kg paprik / jedno jaké / , 1-2kg rajčat , 3 velké porky , 1 celá palička česneku , 8 velkých cibulí , 1x rakský protlak / kupuji v penny v papír.krab./ , 1menší lžíce pepře , 8 mrkví , 1 celý ananas/ kousky/ , 2 lžíce soli , 6 lžic sojovky , 2 lžice volčestru , 2 lžíce cukru , 1x velký kečup - dávám můj vlastní domácí - recept má také zde .

Postup přípravy

Cibule+ česnek na drobno - osmahnout do růžova , pak mrkev - strouhala jsem na robotu nudličky , rajačta spaříme vařící vodu a oloupeme - nakrájíme na kousky a přidáme . pak…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbovka s masem

Houbovka s masem

Potřebné ingredience

4 – 6 plátků masa (plec,kýta) 2 cibule 2 masoxy hořčici hrst čerstvých nebo mražených hub sůl,kmín,pepř

Postup přípravy

Cibuli rozkrájíme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova.
Mezitím si plátky naklepeme a osolíme,opepříme a namažeme slabě
hořčicí vše po obou stranách.
Dáme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Pochválená játra-děkuji Ivetě Bílkové

Pochválená játra-děkuji Ivetě Bílkové

Potřebné ingredience

Suroviny: 0,5 kg kuřecích jater, 1 střední cibule, 1/2 hlávky středně velkého česneku, 1 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce kečupu, mletá paprika, olej, sojová omáčka,zlatý hovězí bujon od Maggi, 2 bílé papriky, 1 rajče, 1 feferonka sušená, kmín

Postup přípravy

Postup
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme do růžova. Přidáme česnek, pokrájený najemno. Lehce osmahneme. Přisypeme papriky nakrájené na jemná kolečka a rajče.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rychlá svíčková

Rychlá svíčková

Potřebné ingredience

Asi půl kila vepřové plece vcelku, sůl, pepř, halali směs, bobkový list, nové koření, zakysaná smetana, asi 3/4 litru mléka (podle množství omáčky), lžíce másla, asi 3 lžíce cukru, asi 2-3 lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy

Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje. Přidáme menší skleničku halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlejeme trochou vody (asi 3dcl) a dáme dusit do…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřová tyrolská játra-děkuji Norfáně

Vepřová tyrolská játra-děkuji Norfáně

Potřebné ingredience

Suroviny: 1kg jater 2 mrkve 1 petržel 1/2 celeru 1 cibule 2pl sádla 200ml mléka 1-1,5l vývaru mletý pepř sůl 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy 1/2kl tymiánu 2pl hladké mouky 2pl zakysané smetany šťáva z půlky menšího citronu

Postup přípravy

Postup
Játra si očistíme odblaníme, posypeme pepřem a necháme v chladu odležet.
Cibulku si očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hovězí na žampionech...výborná omáčka-guláš ke všemu...

Hovězí na žampionech...výborná omáčka-guláš ke všemu...

Potřebné ingredience

CCA 1KG HOVĚZÍHO(NAPŘÍKLAD NA GULÁŠ),6VELKÝCH ŽAMPIONŮ,100G SLANINY,1VĚTŠÍ CIBULE,,1LŽÍCE MLETÉ ČERVENÉ PAPRIKY,MAJORÁNKA,CCA 3-4STROUŽKY ČESNEKU,SŮL,OLEJ..NA ZAHUŠTĚNÍ VODA+HLADKÁ MOUKA

Postup přípravy

NA OLEJI OSMAHNU NADROBNO NAKRÁJENOU SLANINU,PŘIDÁM NADROBNO NAKRÁJENOU CIBULI,AŽ JE ZLATAVÁ,PŘIDÁM A PRUDCE OSMAHNU KOSTKY MASA DO ZATÁHNUTÍ,OSOLÍM,ZAPRÁŠÍM PAPRIKOU,ZALIJI…

Zobrazit více...
OMÁČKY
VEPŘOVÉ RAGÚ....výborná omáčka

VEPŘOVÉ RAGÚ....výborná omáčka

Potřebné ingredience

vepřová plec(kýta-měla jsem cca 1kg),300 g sterilovaného hrášku,3 kyselé okurky,3 vejce,2 cibule,1 lžička mleté papriky,sádlo,sůl,smetana,hladká mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Na sádle osmahnu nadrobno nakrájenou cibulku,poté kostky masa do zatáhnutí,zapráším paprikou,osolím,zaliji vroucí vodou-přibližně 1,5 litru.Vařím do změknutí,poté přidám okurky…

Zobrazit více...

Kategorie