Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Rýnská roštěná

Rýnská roštěná

Potřebné ingredience

Hovězí roštěnec ,2 Cibule ,sůl pepř,1 dl Rajský protlak,tuk, paprika, mouka na zahuštění omáčky a bílé víno .

Postup přípravy

Maso nakrájím na slabé plátky , mírně osolím a opepřím vložím do rendlíku a osmahnu maso které po té vyndám a ve vypeku v kastrolů spěním cibuli přidám papriku a rajský protlak…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřové ragú s houbami a omáčkou-děkuji Pepičkovi

Vepřové ragú s houbami a omáčkou-děkuji Pepičkovi

Potřebné ingredience

Ingredience •600 g kuřecích prsíček-vepřové •2 lžíce přepuštěného másla •1 cibule •600 g různých hub •200 g smetany •sůl •pepř •1/2 svazku zelené petrželky •šťáva z 1/2 citronu Doporučená příloha •Podáváme s houskovými knedlíky.

Postup přípravy

Postup


1. Vepřové maso omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na 1 lžici přepuštěného másla ho ze všech stran opeče­me. Vyjmeme z kastrolu a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
ZNOJEMSKÁ OMÁČKA - TMAVÁ

ZNOJEMSKÁ OMÁČKA - TMAVÁ

Potřebné ingredience

PŘEDNÍ HOVĚZÍ NA POLÉVKU, CIBULE, 1 LITR VODY, INSTANTNÍ TMAVÁ JÍŠKA, 2 KYSELÉ OKURKY - NÁLEV, OLEJ

Postup přípravy

Cibulku osmahnu dozlatova na oleji, pak dám na kostičky nakrájené hovězí maso a rychle orestuji (když se přichytává, podleji trochu vodou). Když se zatáhne, zaliji vodou a v…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajčatová omáčka na těstoviny - máme ji prostě moc rádi:-)

Rajčatová omáčka na těstoviny - máme ji prostě moc…

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby - 4 ks rajčat (masitá, měkká), anglická slanina (na 2 osoby zhruba 10 dkg), cuketa (v zimě dávám okurku), bazalka (nejlépe čerstvá), sůl, pepř

Postup přípravy

Z anglické slaniny odříznu tvrdší kraje, rajčata spařím horkou vodu a stáhnu slupku.
Na rozpálenou pánev vložím na kostičky nakrájenou slaninu a opékáme do křupava (lehce, ať…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Smetanovo-sýrovo-houbová omáčka s těstovinami a kuřecím masem

Smetanovo-sýrovo-houbová omáčka s těstovinami a…

Potřebné ingredience

K úpravě masa: 2xkuřecí stehno(vykostěná), vegeta, česnek, worcester,sojová omáčka, olej, koření na čínu, kukuřice Na přípravu omáčky: Máslo, houby(nejlépe čerstvé žampiony), lžíce hl.mouky, smetana ke šlehání, vegeta,smetanový sýr (2 obdélníky,nejlépe Smetanito) Těstoviny Pórek na ozdobu

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky (cca 1x1cm) a naložíme do oleje, vegety worcestru,sojové omáčky, česneku a koření na čínu dle chuti (chutnější je, když ho naložíme den…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Syrova omacka

Syrova omacka

Potřebné ingredience

500ml Mleka, cela krabicka taveneho syra - 8 trojuhelniku, 200g nivy, 1 porek , 200g uzeniny / anglicka / , 5 strouzku cesneku , bazalka, smetana 500ml, 2 lzice hladke mouky, 200g cihly.

Postup přípravy

Do vetsiho hrnce dame mleko, ve kterem roztavime taveny syr a nivu a vse zahrejeme. Na panvi orestujeme nadrobno nakrajeny porek, uzeninu a cesnek a na konec pridame popr.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kedlubnovo-mrkvová omáčka

Kedlubnovo-mrkvová omáčka

Potřebné ingredience

1 kedlubna, 2 mrkve, příp. 1 červená řepa, olej, cibule, hl. mouka, mléko, smetana

Postup přípravy

Uvaříme do měkka 1 kedlubnu a 2 mrkve,můžeme přidat klidně i 1 malou červenou řepu (já vařím v papiňáku a mám to za 7 min.) , rozmixujeme a přidáme zásmažku (na oleji nebo másle…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Křenová omáčka s uzeným masem

Křenová omáčka s uzeným masem

Potřebné ingredience

600g uzeného masa, olej, 60g hl. mouky, 2 dl mléka, vývar, 2 dl smetany, sůl, cukr, špetka muškátového květu, čerstvě nastrouhaný křen.

Postup přípravy

Uzené vložíme do horké vody, uvaříme doměkka, pak vykostíme a nakrájíme na porce.
Podáváme s křenovou omáčkou: z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Blesková koprovka

Blesková koprovka

Potřebné ingredience

Zakysaná smetana (2 ks nebo 1 a 1 kefír), kopr, sůl, cukr, hladká mouka ( 2 lžíce)

Postup přípravy

Do cca 1/4 l vody dáme vařit kopr na 1-2 minuty. V zakysané smetaně rozmícháme 2 lžíce hladké mouky a přes cedník vllijeme do vařící se vody. Za míchání povaříme, aby přestala být…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbovka

Houbovka

Potřebné ingredience

nejlépe pravé hříbky,sladkou a pálivou papriku,pepř,sůl,smetanu,hladkou mouku,cibulku

Postup přípravy

nakrájet cibulku,osmahnout na oleji,zasypat sladkou, pálivou paprikou,pepř a trošku podlít vodou,přidat pokrájetné houby,nechat chvilinku povrknout a pak podlít vodou,trochu…

Zobrazit více...

Kategorie