Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

Potřebné ingredience

Ingredience: 3 střední cibule, 300 g točené­ho salámu (nebo 2 nožičky te­lecího párku), 500-750 g brambor, 5 stroužků česneku, špetka majoránky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 lžič­ky vegety, špetka mletého pepře, špetka muškátového květu, špetička zázvoru, tuk na osmažení cibule, 2-4 hrst­ky hladké mouky na zahuště­ní, 1 kostka masoxu (nemusí být), 3/4-1 l teplé vody nebo vývaru. Sůl při tomto použití surovin už nepotřebujeme.

Postup přípravy

Příprava:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dotmava (ale nespá­lit!), přidáme papriku, kterou za míchání zpěníme. Přilijeme 1 dl teplé vody (vývaru) a chvíli po­vaříme. Na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bratislavská omáčka

Bratislavská omáčka

Potřebné ingredience

vepřové maso, smetana sladká, nebo na vaření 12% 250ml, kečup, zmrazená zelenina francouzká(mrkev, petržel, celer a porek) nebo kořenová , cukr krystal, citron, sůl,kostka masoxu(připravíme si 0,5l vývaru) mléko, máslo, cibule,koření nové celé, pepř celý, bobkový list ,kmín,koření na maso(steaky, nebo grilovací)

Postup přípravy

V hrnci(já používám tlakáč) rozehřejeme cca 100g másla ,přidáme na kolečka cibuli a dáme osmažit ze všech stran maso (maso můžeme prošpikovat) pak přisypeme sáček zeleniny,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Francouzký dresing na štíhlou linii......... HOTOVÝ ZA MINUTU!!!!

Francouzký dresing na štíhlou linii......... HOTOVÝ ZA…

Potřebné ingredience

kečup z menším obsahem cukru,bílí jogurt malí..........................

Postup přípravy

Kečup smícháme s jogurtem dáme i česnek podle chuti.....Hodí se k masu do salátu k pizze k párkům a navíc je hotový za minutu!!!!!

Zobrazit více...
OMÁČKY
JÁTRA S RÝŽÍ

JÁTRA S RÝŽÍ

Potřebné ingredience

40 dkg kuřecích jater, cibulka, červená paprika, worchestr, kmín, sůl, pepř, jíška

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme játra, opečeme, pak zalijeme vodou a přidáme papriku, worchestr, kmín a dusíme doměka, nakonec přilijeme vodu, osolíme, opepříme a zahustíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
JEDNODUCHÁ KOPROVKA OD MOJÍ BABIČKY

JEDNODUCHÁ KOPROVKA OD MOJÍ BABIČKY

Potřebné ingredience

olej nebo jiný tuk
hladká mouka
mléko
cukr, sůl, kopr, ocet nebo citr.šťáva

Postup přípravy

Z přiměřeného množství tuku a mouky uděláme jíšku. Neměla by být tmavá, ale spíš světlejší. potom přilijeme trošku mléka a metličkou rozkvedláme do hladka. Potom dolejeme tolik…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

Potřebné ingredience

Uzené maso (nejlépe krkovička), 5 - 10 kuliček černého pepře, houskový knedlík
cca 2 dcl vody, 1/2 l mléka, 1 smetana (nebo šlehačka), dvě lžíce hl. mouky, kousek másla, dvě lžíce strouhaného čerstvého (nebo mraženého) křenu, cukr, sůl, ocet dle chuti

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme s celým černým pepřem (vaříme asi 1 hodinu). Vývar pak můžeme použít jako polévku (my jíme s nudlemi a trochou mléka).
Omáčka: vodu přivedeme k varu,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Velice rychlý a dobrý ,,Katův šleh"

Velice rychlý a dobrý ,,Katův šleh"

Potřebné ingredience

1kg plecka (ale jde to i s jiným druhem masa...výborné je i kuřecí...) , 2 větší cibule, trochu oleje (cca 3 lžíce), 2 velké sklenice leča ( ty bez klobásy) , 1celý malý kečup, 1/2 sáčku mleté ( může být i pálivá) papriky, asi 2 lžíce chilli ( podle toho, kdo jak má rád ostré), pepř a sůl.

Postup přípravy

Do většího hrnce dám pokrájenou cibuli na kostičky, maso pokrájené na kousky ( asi jako na guláš), osolím, opepřím, okořením chilli a paprikou, naleji celý kečup obě sklenice leča…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Gulášek s lečem a bramborovou kaší

Gulášek s lečem a bramborovou kaší

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plece, sádlo (olej),2 větší cibule, sůl,pepř,sladká paprika,drcený kmín, 1 kostka masoxu,1 zeleninové steril. lečo, 1 menší protlak, bramborová kaše v prášku.

Postup přípravy

Obšlehnuto z časopisu, pikantnější, výborný!

Na sádle osmahneme cibulku, přidáme maso - do zatáhnutí, sůl-pepř-papriku-kmín, podlijeme, rozdrobíme masox, dusíme do měkka.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KŘENOVKA

KŘENOVKA

Potřebné ingredience

čerstvý nastrouhaný křen,mléko,smetana,hl.mouka,máslo.

Postup přípravy

na másle opražíme hl.mouku,zalijeme mlékem a smetanou,osolíme a přidáme nastrouhaný křen.necháme přejít varem a podáváme s pečeným vepřovým a houskovým knedlíkem.
dobrou chuť.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampiónová omáčka s hovězím masíčkem

Žampiónová omáčka s hovězím masíčkem

Potřebné ingredience

Omáčka: Žampióny (buď čerstvé nebo konzervované), máslíčko, hovězí vývar, hl. mouku, smetanu, drcený kmín, sůl. Knedlík: celé vajíčko, 1/4 l vlážného mléka, 2 kávové lžičky soli, 300g hl. mouky, 200g pol. mouky, 1/2 sáčku sušeného droždí Hovězí vývar: maso, mrkev, celer, kostka slep. bujónu, vegeta

Postup přípravy

Žampióny si osmažíme na másle s trochou oleje, osolíme a okmínujeme, necháme vydusit vodu, zasypeme moukou, uděláme jíšku, kterou rozředíme vývarem, necháme povařit. Nakonec dáme…

Zobrazit více...

Kategorie