Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
*****RYCHLÁ   OMÁČKA   NA   ŠPAGETY****

*****RYCHLÁ OMÁČKA NA ŠPAGETY****

Potřebné ingredience

25 dkg salámu godhaj ,2 cibule ,olej, kečup ,2 stroušky česneku.

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli nasypeme na olej ,lehce cibulku spěníme přidáme 4 až 6 lžil vody ,přidáme salám a chvylku pokusíme a najijeme kečup s česnekem a ještě 2 minuty podusíme a omáčka…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KOPROVKA

KOPROVKA

Potřebné ingredience

3 lžíce másla
2 lžíce hl.mouky
500ml drůbežího vývaru-z kostky
1 svazek kopru-může být i mražený
100ml mléka
1 zakysaná smetana-ohřát na pokojovou teplotu/sráží se
200ml smetany ke šlehání
sůl ,pepř,špetka cukru a jabl.ocet

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme máslo,zaprášíme moukou a osmahneme.Zalijeme studeným vývarem a 15-20min.vaříme dohladka.Přidat jemně nasekaný kopr a mléko,nechat přejít varem.Vmíchat obě…

Zobrazit více...
OMÁČKY
moc dobrá rajská omáčka-ceskatelevize.cz

moc dobrá rajská omáčka-ceskatelevize.cz

Potřebné ingredience

Suroviny •slunečnicový olej •1 mrkev •1/4 celeru •1 cibule •2 ks hřebíčku •2 ks skořice •8 kuliček nového koření •20 kuliček celého pepře •3 bobkové listy •3 lžíce cukru •ocet •300 g rajského protlaku •500 ml hovězího vývaru •kousek citronové kůry •2 lžíce másla •4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup

Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme hřebíčkem, celou skořicí, novým kořením, celým pepřem a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuřecí nebo vepřové maso v mrkvi

Kuřecí nebo vepřové maso v mrkvi

Potřebné ingredience

1/2 kg masa (kuřecí nebo vepřové), cibulka, olej, půl kostky masoxu, 2 střední mrkve, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček celého pepře, jeden střední bobkový list, lžička másla.

Postup přípravy

Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené maso, které necháme pořádně zatáhnout a osmahnout, aby chytilo barvičku, trochu pomoučíme a základ přelijeme sklenkou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
zdravá svíčková

zdravá svíčková

Potřebné ingredience

3 kuřecí prsa, 3 velké mrkve, 1 menší celer, cibule, olej, 4 bobkové listy, sůl, mouka, zakysaná smetana

Postup přípravy

cibuli nakrájíme na kostičky a ve větším hrnci osmahneme na troše oleje, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a celer, bobkový list a na půlky rozkrojená prsa, necháme prsa trochu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka (bez masa)

Koprová omáčka (bez masa)

Potřebné ingredience

lžíce másla , 2 lžíce hladké mouky, vývar z masa nebo kostí, 2 dl mléka, 2 - 2,5 dl smetany, svazek čerstvého kopru, sůl, ocet, cukr

Postup přípravy

Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

Vepřové maso + bůček, 2 velké cibule, sádlo, sladká mletá paprika, kmín, sůl, pepř, voda + masox + +zeleninový bujon, kysané zelí, hladká mouka.

Postup přípravy

Cibuli zpěníme na sádle do zlatova, přidáme maso, sůl, pepř, kmín a podusíme, až maso pustí šťávu, přidáme papriku. Pak nalijeme vodu s masoxem a zeleninovým bujonem a děláme v…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Králík /hovězí/ na smetaně.

Králík /hovězí/ na smetaně.

Potřebné ingredience

Dělám bud z hovězího předního nebo králíka,šlo by i kuře...
Stačí půlka králíka,podle počtu porcí.

Půl králíka/ nebo necelé kilo hovězího na plátky.
1 smetanu,
1 skleničku sterilované zel.směsi na bram.salát,
1 mraženou zeleninu/mrkev,celer,petržel/,
cibuli
olej
hl.mouku ,sůl
kousek másla na jíšku,
bobkový list,
nové koření,
bílý pepř,

Příloha

Postup přípravy

Na oleji osmahnem cibulku do zlatava,na ní hodíme osolené kousky masa/hovězí či králičí/necháme zatahnout a poté vysypeme mraženou zeleninu,chvíli dusíme,když se chytá ke dnu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Smetanovo-nivová omáčka k těstovinám

Smetanovo-nivová omáčka k těstovinám

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsa ,1 smetanu ,20 dkg nivy ,1 plechovka žampionů ,cibule ,koření na pečené kuře(Zlaté kuře) ,vegeta ,kuřecí bujón ,hladkou mouku, olej ,vrtule (používám Panzani)

Postup přípravy

Prsa nakrájíme na kostičky,pokapeme olejem ,okořeníme směsí na pečené kuře a necháme chvíli odležet.
Osmažíme cibulku ,přidáme maso a po orestování přidáme žampiony.Za chvíli…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová omáčka

Houbová omáčka

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 cibule, 10 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, 2 hrsti předem namočených sušených hub, 2 dl vývaru, 0,5 l smetany, 1-1,5 lžičky hladké mouky, 2 lžičky octa, máslo, tymián

Postup přípravy

Pracovní postup:
Na másle zpěníme cibuli, přidáme koření a houby. Dusíme asi minutu. Podlejeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme. Když jsou houby měkké, přilijeme…

Zobrazit více...

Kategorie