Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Rychlá rajská (do hodiny máte uvařeno a snězeno;-))

Rychlá rajská (do hodiny máte uvařeno a snězeno;-))

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa, 1 velký rajský protlak, 1 velká cibule, 2 papriky(nejlepší je bílá), 2 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, sůl, cukr, hl. mouka na zahuštění

Postup přípravy

Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji(oleje dáme co nejméně, dost tučné je maso, tak aby omáčka neplavala v tuku). Na osmahnutou cibulku nadrobíme mleté maso a mícháme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
"Rajská" rajská...

"Rajská" rajská...

Potřebné ingredience

Rajčata 4-5 ks, rajský protlak1-2, jablka 2, cibule 1 malá, máslo, mouka, smetana na vař. 1/2 kelímku, cukr, sůl, klasické koření do rajské - boblist, skořice celá, nové koř., hřebíček.

Postup přípravy

Nejdříve si spařím rajčata, podle toho, kolik chcete dělat omáčky, já dělám na dva obědy plný hrnec. Takže asi 4-5 rajčat, oloupeme nakrájíme na kostky, jablka - asi dvě větší…

Zobrazit více...
OMÁČKY
DOMÁCÍ SVÍČKOVÁ +++

DOMÁCÍ SVÍČKOVÁ +++

Potřebné ingredience

Maso,smetana,sůl,pepř,sádlo,zelenina mražená,zelenina HALALI,citron,slanina nebo párek.

Postup přípravy

Maso prošpikujem a restujeme ze všech stran do růžova.Do papínáku na sádlo dáme kořenovou zeleninu a zeleninu ze sklinky HALALI,přidáme maso které jsme ,osolili a opepřili a …

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová omáčka

Houbová omáčka

Potřebné ingredience

Na drobno nakrájené houby - 1 plný hluboký talíř, 1 větší cibule, 0,5 dcl oleje, 1 kelímek smetany na vaření, 0,5 l mléka, 4 lžíce hladké mouky, sůl a pepř, kmín, petrželová nať.

Postup přípravy

Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10 - 15 minut. Přidáme mouku a necháme několik minut posmažit.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
SMETANOVÁ RAJSKÁ OMÁČKA

SMETANOVÁ RAJSKÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

2rajské protlaky (asi 230ml) | 1 cibule | olej | sůl | cukr | skořice | 125 ml smetana | voda

Postup přípravy

Na kostičky nakrájenou cibuli na troše oleji zesklovatíme a přidáme protlak, přilejeme vodu aby vznikla omáčka. Do omáčky dáme dle chuti cukr, sůl a skořici a necháme krátce…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

60 dkg hovězí přední bez kosti,7 kul.nové koření sůl,4 ks bobkový list,2 malé cibule(1 větší),2 x protlak 140g rajský,kečup,hl.mouka a olej na jíšku,10 dkg másla na dochucení,10 dkg cuku,skořice 1/4 ČL.Příloha těstoviny,knedlík.

Postup přípravy

Maso a všechny suroviny jako cibule,koření, sůl.Dámevařit s masem,když je měkké vyndám a přidám protlak,skořici a cukr,kečup,mezitím si udělám jíšku a zavařím.Když je omáčka…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Potřebné ingredience

200g žampionů,600ml mléka,1 zel.bujon,majoránka,kmín,máslo,hl.mouka

Postup přípravy

Žampiony nakrájíme na kousky.V hrnci rozpálíme kousek másla a dáme do něj žampiony,osmahneme,podlijeme trochou vody,posypeme majoránkou a kmínem a chvíli dusíme.Podušené žampiony…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková jinak s kousky masa

Svíčková jinak s kousky masa

Potřebné ingredience

Vepřová kýta, cibule, Halali, mrkev, sůl, pepř, 2 ks bobkového listu, hladká mouka, mlíko, smetana

Postup přípravy

Na oleji opečeme cibuli, přidáme na kostky maso, opepříme, trochu osolíme. Nalijeme polovinu Halali a dáme jednu mrkev na kousky, zalijeme horkou vodou a přidáme bobkový list.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
CELEROVÁ OMÁČKA S NOKY

CELEROVÁ OMÁČKA S NOKY

Potřebné ingredience

naložené hovězí maso,celer,mrkev,pastinák,cibule,mouka,smetana.

Postup přípravy

původně to měla být svíčková,ale nějak jsem to přehnala s celerem :-) tak vznikla tato dobrůtka...
vše uvaříme v papiňáku,veškerou zeleninu rozmixujeme v mixéru se smetanou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Arabelčina svíčková ...tentokrát z vepřového masa

Arabelčina svíčková ...tentokrát z vepřového masa

Potřebné ingredience

kotleta vcelku, mrkev, celer petržel, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, kousek špeku, trochu halali, hladká mouka, mléko

Postup přípravy

Na oleji podusíme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer do růžova. Pak orestujeme osolené maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Vše přendáme do pekáče, přidáme 4…

Zobrazit více...

Kategorie