Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

Omáčka: hovězí maso, cibule, 2 rajský protlak, 2 lžíce másla, koření – 2ks bobkový list, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 4ks hřebíčku, na ochucení – sůl, cukr, ocet.

Postup přípravy

Maso omyjte, zalijte vodou, přidejte kuličky pepře, nového koření, hřebíček a bobkový list, osolte a vařte, dokud není maso měkké. Podle potřeby dolévejte vodou. V kastrolu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková paní Hany ze Vsetína

Svíčková paní Hany ze Vsetína

Potřebné ingredience

Potřebujeme: hovězí falešné svíčkové 1 sklenice naložené kořenové zeleniny 2 mrkve, petržel, cibule, malý celer 5 zrnek pepře 5 zrnek nového koření 3 ks bobkového listu Sůl, pepř, zeleninový bujón Šťáva s citronu Lžice cukru 300 ml mléka 2 až 3 polévkové lžíce hladké mouky 1 šlehačka 50 g másla Chlebový knedlík: 5 krajíců tmavého chleba (den starý) 400 ml vody 1 vejce Cibule 100 g slaniny 1 hrnek (300 g) polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Mezitím si připravíme chlebový knedlík. Na oleji osmažíme anglickou slaninu s cibulkou a necháme vychladnout. Tmavý chléb nakrájíme na kousky, dáme do mísy a zalijeme 4 deci teplé…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová, koprovka, kopračka...... :-)

Koprová, koprovka, kopračka...... :-)

Potřebné ingredience

Máslo, hladká mouka, smetana, kopr, sůl, ocet, cukr.

Postup přípravy

Pokud je omáčka s hovězím masem, dáme maso vařit do osolené vody. Až je maso měkké, vyjmeme ho, pokrájíme na plátky a dáme stranou. Vývar necháme vychladnout.
V kastrolu si…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka s brambory a vejcem

Koprová omáčka s brambory a vejcem

Potřebné ingredience

Kopr ve sladkokyselém nálevu, vejce, máslo, brambory ve slupce, možno i knedlík, masox, sůl, cukr, hl.mouka, smetana

Postup přípravy

Koprová omáčka s brambory a vejcem Rychlá a jednoduchá a hlavně dobrá!

Zobrazit více...
OMÁČKY
BUŘTGULÁŠ +++

BUŘTGULÁŠ +++

Potřebné ingredience

sladká paprika, majoránka, mletý kmín, gulášové koření, sůl,pepř, cibule, 2 x párek, 3 brambory, 2 stroužky česneku, voda + hl.mouka na zahuštění, kousek masoxu nebo magi.

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme na drobno cibulku a česnek na tenké plátky orestujem na sádle slabě do růžova přidáme mletý kmín, sladkou papriku,gulášové koření, zamícháme a podlijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bramborový guláš"vynikající"od maminky!

Bramborový guláš"vynikající"od maminky!

Potřebné ingredience

olej, cibule, sl.paprika, nové koření, bobk.list, masox, brambory, točený salám(je nejlepší), kmín, česnek, majoránka, pepř, podravka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme do zlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sl.papriku, zamícháme a přidáme vodu, nové koření, bobk.list, kmín, masox. Nakrájíme si brambory na kostičky,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková třetí generace

Svíčková třetí generace

Potřebné ingredience

kořenová zelenina(mrkev, celer, petržel), cibule, slanina, smetana, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, směs pod svíčkovou (kupovaná), maso (hovězí, krůtí, vepřové, mleté - dle libosti a chutě), houskový knedlík

Postup přípravy

Když chystám svíčkovou na neděli, tak si tak ve středu naložím maso na svíčkovou-kupovanou směs pod svíčkovou dám do pekáče (aspoň nemusím dělát lák) přidám kus čerstvého celeru,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Potřebné ingredience

Cca: 5 vajec uvařených natvrdo lžíci másla(nebo olej) 2 lžíce hladké mouky sůl mléko(asi 3 deci) smetanu(kupuji oranžovou, přímo určenou na omáčky)

Postup přípravy

Do kastrólku dám rozpustit máslo, nasypu mouku a míchám asi 5 minut. udělá se "hrouda, do které za stálého míchání nalévám mléko. Musí se z toho udělat omáčka, hustotu nechám…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

* 400 ml smetany * * sůl * * 1 balíček kopru * *1 lžíci octa * * mléko * * cukr * * voda * * 100g másla * * 4 lžíce hladké mouky * PŘÍLOHA : * vejce * * brambory *

Postup přípravy

Čerstvý kopr opereme a nasekáme ...
Do rozpuštěného másla nasypeme hl. mouku a trochu orestujeme
Za stálého míchání nalijeme teplou vodu 500 ml a potom mléko 600ml, osolíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Roštěná aneb jak jí máme rádi doma

Roštěná aneb jak jí máme rádi doma

Potřebné ingredience

Dle strávníků: hovězí zadní, olej, cibuli, sůl, pepř, plnotučnou hořčici, hladkou mouku, masox, instantní jíšku tmavou

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, které opečeme z obou…

Zobrazit více...

Kategorie