Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Koprovka z vývaru

Koprovka z vývaru

Potřebné ingredience

1l vody,1 kostka masoxu,cukr,kopr ve sklenici nebo čerstvý,smetanu 12% (žlutá),hladká mouka,kousek másla

Postup přípravy

V litru vody si necháme rozpustit a povařit masox.Z másla a hladké mouky udělat světlou jíšku a pomalu přidávat vývar a metličkou rozmíchávat,aby se neudělaly hrudky.Když je jíška…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprovka z mléka

Koprovka z mléka

Potřebné ingredience

tolik mléka kolik kdo chce omáčky,cukr,sterilovaný kopr,ocet,sůl,hladká mouka

Postup přípravy

Mléko přivést k varu a přidat cukr dle chuti.Nechat na malém plameni rozpustit.Pak přidat kopr,sůl a nechat krátce povařit.Z trochy mléka a hladké mouky udělat zátřepku a podle…

Zobrazit více...
OMÁČKY
omáčka na těstoviny

omáčka na těstoviny

Potřebné ingredience

500 g mletého libového hovězího masa, 1 velká cibule, velká plechovka rajského protlaku nebo konzervovaná/čerstvá loupaná rajčata(nejlepší je dát oboje), olivový olej(stačí obyč. nemusí být panenský), 100 g zelených oliv, sůl, pepř, oregano, česnek

Postup přípravy

Na oleji se do zlatova osmahne nakrájená cibulka, přidá se mleté maso a zprudka, za stálého míchání, se maso opeče. Musí se pořádně míchat aby se maso nescuckovalo, ale hezky…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová omáčka

Houbová omáčka

Potřebné ingredience

1 hluboký talíř hub,1 větší cibule,0,5dcl oleje,1 kelímek sladké smetany 12%,0,5l mléka,3 lžíce hladké mouky,sůl,pepř,drcený kmín

Postup přípravy

Na oleji zesklovatět cibuli,přidat kmín,sůl a houby a dusit 10-15 minut (nepodlívat,jen častěji promíchávat).Pak přidat mouku,nechat krátce posmažit a zalít smetanou a mlékem a za…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

6 lžic oleje,3 lžíce hladké mouky,masový vývar,8 kuliček nového koření,8 kuliček pepře,sůl,3 bobkové listy,3 velké protlaky,cukr a špetka skořice

Postup přípravy

Z oleje a mouky udělat světlou jíšku,rozmíchat s vývarem,přidat sůl a koření a asi 20 minut povařit.Podle potřeby dolít vývarem.Po 20ti minutách přecedit,rozmíchat protlak,přidat…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Domácí rychlá tatarka -majonéza

Domácí rychlá tatarka -majonéza

Potřebné ingredience

2-2,5 dl oleje(já dávám 2dl) 1 celé vejce (ano, i s bílkem) Lžice pol.hořčice Lžička cukru Lžička octa sůl pepř

Postup přípravy

Všechno dá NAJEDNOU do mixéru. Ponorný je super, začneme odspoda táhnout a je to za pár vteřin.Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst. Tyč…

Zobrazit více...
OMÁČKY
JÁTROVÁ OMÁČKA +++

JÁTROVÁ OMÁČKA +++

Potřebné ingredience

JATRA,CIBULE,SŮL, KMÍN MLETÝ, KOUSEK MASOXU,PEPŘ,MAJORÁNKA,ČESNEK,TROŠKU ČERVENÉ PAPRIKY, ZÁKLECHTKU.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli,přidáme játra na kostky, pepř,majoránku,česnek podlijem vodou a dusíme do měkka.Po uvaření přidáme kousek masoxu zahustíme.PŘÍLOHA : KNEDLA,RÝŽ,BRAMBORY

Zobrazit více...
OMÁČKY
Buřtguláš/Bramborový guláš - rychlovka a dobrota

Buřtguláš/Bramborový guláš - rychlovka a dobrota

Potřebné ingredience

Cibule, olej, sladká mletá paprika, brambory, točený salám, majoránka, voda, hladká mouka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme 2-3 lžičky sladké mleté papriky. Jen co se paprika spojí s olejem zalejeme vařící vodou - stačí trochu.
Přidáme na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Potřebné ingredience

Suroviny: l sklenice sterilovaných fazolek, 250 ml smetany, 50 g másla, 50 g mouky, vývar, sůl, ocet

Postup přípravy

Postup:

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem a nálevem z fazolek, osolíme a necháme provařit. Přidáme smetanu, vložíme fazolky, případně dochutíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuře na smetaně - jednoduché a rychlé

Kuře na smetaně - jednoduché a rychlé

Potřebné ingredience

cibule, maso - kuřecí prsa, kotlety.., sladká paprika, sůl, smetana (min.30% tuku), studené mléko + mouka na zahuštění

Postup přípravy

Lehce osmažit cibulku, přidat nakrájené maso. Posypeme asi 1 pol. lžící sladké papriky a po pořádném, promíchání zalijeme vodou (vařící), osolíme a nechám vařit do změknutí masa.…

Zobrazit více...

Kategorie