Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Koprová omáčka raz dva

Koprová omáčka raz dva

Potřebné ingredience

500ml.mléka,250ml.sladké smetany,40g.hl.mouky,5 lžic kopru,sůl

Postup přípravy

Do mléka dáme 2 lžíce kopru,osolíme a necháme vařit,mouku rozmícháme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka,do omáčky přidáme zbytek kopru dle chuti každého a ještě prohřejeme.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Potřebné ingredience

6 plátků hovězího 1 velká cibule 1 vrchovatá lžíce sladké papriky pepř,kmín,sůl 1 kostka hovězího bujonu mouka na zahuštění hořčice olej

Postup přípravy

Doporučuji vařit v tlakáči ušetříte si spoustu času.
Cibuli pokrájíme na drobno a dáme osmahnout na olej dozlatova.
Plátky masa naklepeme mírně osolíme,opepříme a pomažeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Poctivá ღ♥ SVÍČKOVÁ ♥ღ s domácími knedlíky - poděděný recept po babičce!!!

Poctivá ღ♥ SVÍČKOVÁ ♥ღ s domácími knedlíky - poděděný…

Potřebné ingredience

SVÍČKOVÁ: 1kg masa (hovězí nebo zvěřina), mrkev asi 3/4 kg v neoškrábaném stavu, petržel asi 40Dg a celer asi 1/2kilový, 1 cibule, 15Dg špeku, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 1 kysaná smetana, dále sůl, cukr, ocet, polohrubá mouka, máslo na pomazání masa. KNEDLÍKY: hrubá mouka, sůl, kvasnice, vajíčko, mléko, včerejší rohlíky

Postup přípravy

Recept na 3litry omáčky (já vařím v 6litrovém hrnci dvojnásobek, takže na fotkách s postupem je toho víc)
TO JE PROSTĚ BÁSEŇ, KDO NEOCHUTNAL, TAK SVÍČKOVOU NIKDY NEJEDL :-)))…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rychlá koprová omáčka - bez masa

Rychlá koprová omáčka - bez masa

Potřebné ingredience

asi 1 litr mléka 1 sklenka sterilovaného kopru (vodu slévám) sůl podle chuti kousek Hery (asi 1/3 z kostky) - nebo máslo hladká mouka dle potřeby (já vařím v mlékovaru s píšťalkou,aby se nepálila)

Postup přípravy

Rozpustím heru , nasypu hladkou mouku dle porřeby tak, aby jíška byla hustá. Poté přidávám po troškách mléko, za stálého míchání,aby se neudělali žmolky. Povařím, ochutím solí a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka z rajčat

Rajská omáčka z rajčat

Potřebné ingredience

Cca 5 rajčat, 1 cibule, kořenová zelenina (ideální je mražená směs pod svíčkovou), 0,5 l vody, bobkový list, cukr, skořice, sůl, máslo a hladká mouka na jíšku

Postup přípravy

Zesklovatíme cibuli a přidáme trochu kořenové zeleniny. Promícháme a osmahneme. Přidáme vodu a uvedeme k varu. Vložíme nakrájená rajčata a bobkový list. Vaříme 20 minut. Vyjmeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ Z PAPRIKOU A OKURKAMA +++

ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ Z PAPRIKOU A OKURKAMA +++

Potřebné ingredience

Vepřové maso,cibuli,játra,jazyk,srdce,ledvinky 2-3krát v převařené vodě,sůl,mletý kmín,pepř,sladkou papriku,gulášové koření,česnek 2 stroužky , okurky,paprika.

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli osmažíme přidáme vepřové maso ,játra,kousek jazyku,srdce ,převařené ledvinky vše na kostičky pokrájené a restujem přidáme sůl,kmín,pepř,sladkou papriku,gulášové…

Zobrazit více...
OMÁČKY
FAZOLOVÉ LUSKY NA SMETANĚ ( RYCHLÝ A DOBRÝ OBĚD )

FAZOLOVÉ LUSKY NA SMETANĚ ( RYCHLÝ A DOBRÝ OBĚD )

Potřebné ingredience

2plechovky (420g) zelených fazolek v mírně slaném nálevu, 1 smetana nebo šlehačka, 2PL hl. mouky,1 dcl mléka, pár kapek citronu, 1 ČL podravky, špetka pepře, sůl, 1PL másla

Postup přípravy

Do kastrolku vlijeme obsah konzerv fazolek i s nálevem a prohřejeme. V hrníčku si rozmícháme asi 1dcl mléka a 2 PL hl. mouky a vlijeme do fazolek, řádně promícháme a pomalu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KOPROVÁ OMÁČKA -  HOTOVÁ  ZA  10 MINUT+++

KOPROVÁ OMÁČKA - HOTOVÁ ZA 10 MINUT+++

Potřebné ingredience

KOPR 2. POLÉVKOVÉ LŽÍCE, SŮL, HLADKÁ MOUKA , SÁDLO,1. 12%SMETANA KUNIN , OCET.

Postup přípravy

Nejprve si uděláme jižku ze sádla a hladké mouky-necháme schladnout.Potom dáme vařit osolenou vodu kopr až voda vaří přidáme smetanu,zahustíme jiškou kterou sme si připravili ze…

Zobrazit více...
OMÁČKY
svičkova omačka na karamelu

svičkova omačka na karamelu

Potřebné ingredience

1cibule,zelenina,kořeni ,1smetana,2 lžice cukru,sul ,1-2 kg vepřova kyty ,20 dkg slaniny

Postup přípravy

Orestujeme cibulku mrkev a celer nakrajenou na nudličky do sklovata přidame 2 lžice cukru a ješte restujeme vytvorime karamel .Vložime prošpikovane maso slaninou a zalejeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

vepřové maso - jako náhražka za hovězí, i když je hovězí lepší, jenže v dnešní době drahé! 2 rajské protlaky, bobkový list, nové koření, citron, skořice mletá, cukr, sůl, vegeta, hl. mouka.

Postup přípravy

Na trošce oleje zpěním cibuli a maličko jí orestuju. Když je cibulka malinko do hněda přidám cca půlku másla či hery.. a nasypu na ní asi deset lžic hladké mouky (zkrátka aby mi…

Zobrazit více...

Kategorie