Zlatá cibulka za chvilku.
Potřebné ingredience
cibule, oblíbený tuk, mikrovlnka
Postup přípravy
Dobře orestovaná cibulka na potřebný stupeň karamelizace je základ spousty jídel. Nedostatečně rozvařená cibule dělá nepořádek v trávení a málo zlatá cibulka zase nemá potřebnou…
Špenát s opečenými brambory a klobásou
Potřebné ingredience
Na špenát: 1 kostka zmraženého špenátu 2 větší cibule,2 polévkové lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje na osmažení cibulky, 1 vejce sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mléko, voda, bílý jogurt - na zjemnění ( záleží dle chuti a jak kdo má rád hustý špenát ) opečené brambory : brambory dle velikosti hladu, kmín (může být i drcený), sůl, olej či pečící papír Opečená klobása : uzenina dle vlastního výběru, vegeta, magi , olej ,voda
Postup přípravy
Špenát : Cibuli nakrájíme na kostičky a dozlatova osmažíme na oleji, potom zasipeme moukou a uděle světlou jíšku. Poté zalejeme hrnkem vody (pro urychlení může být i horká) a…
Paprikový mls
Potřebné ingredience
3 velké papriky 2 cibule 1-2 vejce niva (podle chuti), případně strouhaný sýr eidam 200 g uzeniny (telecí párky, špekáčky) sůl, pepř, sladká paprika mléko
Postup přípravy
Papriky nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a uzeninu na drobné kostičky. Do varné skleněné misky postupně vršíme papriku, cibuli, nakrájenou uzeninu a rozdrobenou nivu (kdo…
Bramborová placka s chutí Itálie
Potřebné ingredience
2 velké moučné brambory, 2 lžíce pokrájených sušených rajčat, 2 lžíce pokrájených černých oliv (naložených), sůl, pepř, bazalka (nejlépe čerstvá), na smažení olej
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky. Necháme chvíli stát, potom z nich vymačkáme vodu, kterou zachytíme. Až se usadí škrob, vodu slijeme a škrob přidáme zpátky k…
Florentský (špenátový) koláč - velká bašta
Potřebné ingredience
2 lžičky olivového olejern2stroužky česneku,nakrájené na tenké plátky (já prolisovala)rn400g čerstvého špenáturn1kelímek smetany ke šlehání (já dala půlku)rn50g lučinyrnšpetak mletého muškátového oříškurnsůl,pepřrn375g listového těsta (já kupuji BABICKÉ a dávám půlku)rn4 středně velká vejce
Postup přípravy
Toubu předehřeji na 200°C
Těsto rozválejte do obdelníku a okraje zahněte dovnitř a propíchejte vidličkou(těsto se při pečení tak nenafukuje).Dějte péct na 15 minnut.Vyjmeme z…
♥♥♥KEDLUBNOVÉ ŘÍZEČKY♥♥♥
Potřebné ingredience
4 porce - 4 menší kedlubny, 2vejce, sůl, cca 100ml mléka, 120g hladké mouky, 4lžíce hořčice, solamyl na obalení kedlubnových plátků, olej na smažení. NA DIP: 50ml majonézy, 4 lžíce smetany 12%, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíce nasekané cibule, 1 lžička nasekaných kaparů, sůl, pepř, 1-2 lžičky citronové šťávy
Postup přípravy
Kedlubny olopejte, uvařte v osolené vodě téměř doměkka. Poté vyjměte a nechte vychladnout, poté nakrájejte na silnější plátky. Mezi tím si můžete připravit těstíčko. Z mléka,…
Placičky z Dýně
Potřebné ingredience
400g.brambor,300g.očištěné dýně,1vejce,150g.tvrdého sýra,olej na smažení,sul pepř,zakysaná smetana
Postup přípravy
Oloupané brambory a dýni nastrouháme na hrubo,vymačkáme z nich tekutinu,přidáme vejce,nastrouhaný sýr.Směs osolíme a opepříme.Tvarujeme placičky a smažíme na oleji.Pokládáme na…
Dýně se zeleninou
Potřebné ingredience
1cibule,1mrkev,1/2 celeru,2rajčata,300g.očištěné dýně,3 lžíce olivového oleje,2 pol.lžíce špaldové mouky,koření:sul,indické curry a čínská směs.
Postup přípravy
Cibulku orestujeme do ružova,přidáme mrkev nakrájenou na pulkolečka.rajčata krájená na kostičky a dýni na kostičky,restujeme.Zalijeme 1/2 litrem vody nebo kuřecího vývaru,dusíme…
ANKLEBENC-zeleninová směs výborná na maso
Potřebné ingredience
1,5kg cukety 1kg papriky 0,5kg cibule 1/4l oleje 2lžíce soli 2lž.cukru (i víc) 6lž. volčestru 3lž.sojové omáčky 1 sladký kečup 1 ostrý kečup
Postup přípravy
Cuketu nakrájet na kostičky,papriku a cibuli nakrájet na nudličky.Vše dát do hrnce a povařit asi 30 min.Horké se plní do sklenic a steriluje asi 15 min.
Výborné když se dělá…
Plnené šampiňóny
Potřebné ingredience
šampiňóny + niva + eidam + drvený losos + špenátové listy + pór + bazalka + sušený cesnak
Postup přípravy
Toto je tiež jedno z našich obľúbených raňajkových jedál cez víkend, kedy máme na varenie viac času, prípadne ho robíme ako rýchle a chutné predjedlo pre naše návštevy. Výhoda je,…