Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
kedlubny na paprice

kedlubny na paprice

Potřebné ingredience

8 kedlubnů, 80g slaniny, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, sůl, 1lžíce hladké mouky, 1/8 mléka

Postup přípravy

Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky. Na rozškvařené slanine zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme kedlubny, sůl, papriku, promícháme, podlijeme a dusíme až změknou. V mléku…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Grilovaný lilek

Grilovaný lilek

Potřebné ingredience

lilek, sůl, grilovací koření, curry, olej

Postup přípravy

Lilek omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Trošku posolíme, dáme curry a koření a kapku oleje na každé kolečko. Dáme na pečící papír a pečeme v troubě na menší teplotu do měkka…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Lilek s nivou a šunkou

Lilek s nivou a šunkou

Potřebné ingredience

2 lilky, 10 dkg sýr niva 10 dkg hovězí šunky, 3 lžíce jogurtu, sůl

Postup přípravy

Lilek podélně překrojíme. Každou půlku nakrojíme asi 4 x , ale nedokrojíme u stopky, řez i nákroje posolíme necháme vypotit cca 25-30 min. Otřeme papírovou utěrkou a každý zářez…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Babiččiny kapustové karbanátky

Babiččiny kapustové karbanátky

Potřebné ingredience

Ingredience 500 g kapusty, mrkev.cihlu 20g 100 g cibule, 100 g slaniny,nebo mleté maso,uzené ,co koliv.... 3 stroužky česneku, 1 vejce, majoránky, pepř, sůl, 2 PL hladké mouky, 2 PL Solamylu, PL strouhanky, 1 rohlík, mléko olej na smažení

Postup přípravy

Příprava:
Podle základního předpisu připravte kapustua mrkev. Uvařte kapustu,mrkev v osolené vodě téměř doměkka a nakrájejte ji najemno. Vychladlou kapustu,mrkev, mleté maso…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Bramborová buchta - výborná, nadýchaná, ta se povede

Bramborová buchta - výborná, nadýchaná, ta se povede

Potřebné ingredience

hrnek mléka, 1 kostička kvasnic, 1 maličká lžička cukru ( krystal ) = udělat kvásek, po té přidat 3 vejce, 1/2 hrnku oleje,1 lžíce drceného kmínu, 3 stroužky česneku ( velké a nakrájené na malé kousíčky nebo propasírované ), sůl ( podle chuti, já to dělám slanější ), 1 lžíce podravky nebo jiného pol. koření, majoránka ( s ní nešetřím ), 3 veliké syrové brambory ( nastrouhané na jemném struhadle a vymačkané od vody - tu vodu z nic přidávám do bramborové polévky, kterou skoro vždycky k tomu dělám ), 2 hrnky hr. mouky a 1hrnek pol. mouky. Vše pořádně promíchat, ať je to hustší, kdyby bylo málo, přidat pol. mouku. Nechat kynout. Po vykynutí dát na vymazaný plech ( já to dávám na pečicí papír, vymazaný olejem ( nešetříme ) - nechci pak drhnout plech). Ještě někdy přidám nakrájenou anglickou na kousky a pokladu to do buchty nebo rovnou už dávám při míchání buchty. Péct cca na 180 , až povrch zezlátne, až do světle hněda ( pak pomazat máslem a dát ještě chvilku do trouby ). Je moc dobrá, vždycky se mi povede a to už to dělám podle oka.

Postup přípravy

viz výše.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Lilek se zeleninou - jako lehká večeře nebo dietní oběd či jen příloha. Rychlé, chutné, vhodné :-)

Lilek se zeleninou - jako lehká večeře nebo dietní…

Potřebné ingredience

1 lilek, papriky, rajčata, cibule, mozarella, sůl, pepř. Na množství nezáleží - je to na Vás, ale pokud někdo potřebuje poměr, tak například 1 lilek + 2-3 tlustostěnné papriky (na barvě nezáleží), 2-3 rajčata, 1 cibule

Postup přípravy

Zeleninu omyjeme a nakrájíme. Lilek rozpůlím podélně, půlku zase rozpůlím podélně a nakrájím na plátky cca 3 - 5 mm silné, papriky na větší kousky, rajčata na čtvrtky, cibuli na…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený květák nebo brokolice ... velmi dobré, nenáročné

Zapečený květák nebo brokolice ... velmi dobré,…

Potřebné ingredience

Květák nebo brokolice, 20 - 30 dkg šunka nebo šunkový salám nebo libové uzené maso (nebo ostatní dle Vaší chuti :-) 20 - 30 dkg tvrdý sýr (eidam) vejce 6 - 8 ks (dle velikosti květáku/brokolice) cibule sůl, pepř

Postup přípravy

Syrový, nevařený květák / brokolici rozebereme na růžičky a posekáme na menší kousky.
Přidáme nakrájenou šunku nebo uzené maso, strouhaný sýr, pokrájenou cibuli a rozmíchaná…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapékaná růžičková kapusta

Zapékaná růžičková kapusta

Potřebné ingredience

1 kg růžičkové kapusty, 4-5 cibulí, 4 stroužky česneku, 100 g špeku, 400 ml smetany na šlehání, 4 vejce, 100 g nivy, 100 eidamu, sůl, pepř, grilovací koření, olej

Postup přípravy

Kapustu uvaříme v osolené vodě témeř doměkka,. Zapékací misku vymažeme olejem, posypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka, nakrájeným špekem a poklademe kapustou, osolíme, opepříme,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
KVĚTÁKOVÉ KARBENÁTKY

KVĚTÁKOVÉ KARBENÁTKY

Potřebné ingredience

Budete potřebovat (pro 4 osoby): 1 květák, 15dkg uzeného sýra, 2 vejce, 2 lžíce hrubé mouky, 10dkg strouhanky, olej na smažení, mletý pepř, sůl,

Postup přípravy

Květák omyjte a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte ho a rozmačkejte vidličkou. Přidejte nastrouhaný uzený sýr, vejce, sůl, pepř, mouku a vše promíchejte. Vytvarujte placičky,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Lilkové pyré

Lilkové pyré

Potřebné ingredience

2 větší lilky, 6 menších rajčat, 4 lžíce oliv.oleje, 3 stroužky česneku, 5 lžic černých oliv bez pecky, 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Lilky omyjeme (můžou se i oloupat), pokrájíme na malé kousky. Posolíme je a necháme vypotit. Poté lilky opláchneme a chvíli je povaříme ve větším množství osolené vody, pak…

Zobrazit více...

Kategorie