Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brambory se smetanou-jako příloha

Brambory se smetanou-jako příloha

Potřebné ingredience

Brambory,anglická slanina,česnek,smetana na vaření nebo šlehačka,olej.

Postup přípravy

Nakrájenou slaninu orestujeme,přidáme česnek,uvařené a pokrájené brambory,chvíli restujeme a nakonec zalijeme smetanou.Vynikající jako příloha k přírodní vepřové panence,kořeněnou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zelné placky

Zelné placky

Potřebné ingredience

4 hrníčky kysaného zelí, 1 a 1/2 hrníčku hladké mouky, 1/2 hrníčku rozpuštěného sádla, hrst škvarků, 1 vejce, pepř, špetka mleté pálivé papriky, sůl, hera na potření.

Postup přípravy

Zelí lehce vymačkáme a pokrájíme, smícháme s moukou, rozpuštěným sádlem a umletými škvarky (můžeme dát i více dle chuti ), přidáme vejce, ochutíme pepřem, paprikou a solí a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Potřebné ingredience

kedluben, máslo, sklenička vody, zeleninový bujon, sůl, pepř, nové koření

Postup přípravy

Nastrouháme kedluben, povaříme na másle dokud nezměkne. Podlijeme vodou, přidáme bujon a koření, sůl, pepř a dusíme pod pokličkou.Až se voda téměř odpaří, je hotovo.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Fazole ve smetanové omáčce podávané v chlebu -  i pro děti.

Fazole ve smetanové omáčce podávané v chlebu - i pro…

Potřebné ingredience

Kulatý bochník, chleba na vydlabání, 300g barevných fazolí, konzerovavané fazolky, 4 brambory, smetana, máslo, hladká mouka, slanina, ocet, kopr, sůl, pepř

Postup přípravy

Fazole namočíme 24 hodin předem do vody. Pak je dáme vařit spolu s jemně nakrájenými bramborami a konzervovanými fazolkami. Když jsou měkké, přilijeme smetanu a zahustíme jíškou z…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Japonská Ebi Tempura

Japonská Ebi Tempura

Potřebné ingredience

250g hl.mouky nebo spaldové-cerealni,400ml vody ,2 zloutky,fazolove lusky,cibule,mrkev,krevety,paprika cervena a zelena,cuketa,súl ,1 lzicka orégano a sójová omacka

Postup přípravy

Zamícháme mouku,žloutky , vodu, sul a oregano a testicko dáme na chvili do ledničky.Zatím si pripravime zeleninu,omyjeme a musi byt nakrajená na proužky mrkev,papriky,lusky…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
KVĚTÁKOVÉ (brokolicové) LÍVANEČKY -výborné, zdravé a snadné!

KVĚTÁKOVÉ (brokolicové) LÍVANEČKY -výborné, zdravé a…

Potřebné ingredience

1květák nebo brokolice, 2-3 syrové brambory, 2 vejce, 3 lžíce mléka, tvrdý sýr, 2 lžíce oleje, sůl, koření

Postup přípravy

Do misky s nadrobno nakrájeným předvařeným květákem (brokolicí) přidáme žloutky, olej, mléko, sůl a najemno nastrouhané brambory.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
VÝTEČNÉ BRAMBŮRKY....

VÝTEČNÉ BRAMBŮRKY....

Potřebné ingredience

BRAMBORY, SŮL, PLÁTEK MÁSLA, 3 STR.ČESNEKU,MUŠKÁT. OŘÍŠEK, KELÍMEK SMETANY NÍZKOTUČNÉ A 2 NÍZKOTUČNÉ BÍLÉ JOGURTY-

Postup přípravy

PEKÁČ VYMAŽEME PLÁTKEM MÁSLA A ROZETŘENÝM ČESNEKEM, NA TO VLOŽÍME BRAMBORY NA KOLEČKA, OSOLÍME.
BOKEM DO MISKY NALEJEME2 JOGURTY A 1 NÍZKOTUČNOU SMETANU A PROMÍCHÁME....…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketové lečo

Cuketové lečo

Potřebné ingredience

4 malé cukety nakrájené na kolečka, 1 lilek nakrájený na kostky, 2 papriky na proužky, 400 g rajčat na osminky, 1 velká cibule na kostičky, 3 prolisované stroužky česneku, olivový oleje, 1 lžička vegety, 1 bobkový list, hrst slunečnicových semínek

Postup přípravy

Na pánvi smažíme v oleji cibulku. Po několika minutách přidáme česnek, lilek, papriky a cukety. Po 10 min. přidáme rajčata, vegetu a bobkový list a dusíme do změknutí. Přidáme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
+++Karbanátky z brokolice se sýrem+++

+++Karbanátky z brokolice se sýrem+++

Potřebné ingredience

Brokolice,česnek,cibule,hladká mouka,2-3 vejce,strouhanka,olej,10 dkg goudy-strouhané, anglická slanina,sůl,špetku muškátu

Postup přípravy

Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka,posekáme najemno,přidáme vejce,sýr,najemno nakrájenou slaninu,3 lžíce mouky,strouhanku,1-2 nasekané cibule,osolíme,opepříme,přidáme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
BRAMBORY ZAPEČENĚ SE ZELENINOU V ALOBALU

BRAMBORY ZAPEČENĚ SE ZELENINOU V ALOBALU

Potřebné ingredience

1,5 kg syrových brambor nakrájených na drobné kostičky, 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), cibule a pár kyselých okurek – vše nakrájené na drobné kostičky, klobása nakrájená také na kostičky (může a nemusí být pár plátků anglické slaniny rovněž na kostičky) sůl, pepř, olej, alobal

Postup přípravy

Všechny nadrobno nakrájené suroviny smícháme ve velké míse, osolíme a mírně opepříme. Alobal nastříháme na půlmetrové kusy, každý uprostřed potřeme lehce olejem a klademe porce…

Zobrazit více...

Kategorie