Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ciabatta - úžasná !!!!

Ciabatta - úžasná !!!!

Potřebné ingredience

210ml vody, 4 lžíce olivového oleje, 400g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1/2 kostky čerstvých kvasnic.... po signálu přidám 3 špetky provensálského koření , mletý barevný pepř a 5 stroužků česneku nakrájeného nadrobno

Program těsto

Postup přípravy

http://mlsouni.webgarden.cz/domaci-pekarna-kynute-slane


Po ukončení programu těsto vyklopíme na vál. Já dělala "večku", takže jsem vyválela placku, posypala…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Hrníčková citrónová buchta z DP SilverCrest

Hrníčková citrónová buchta z DP SilverCrest

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, citronová kůra a šťáva z celého citrónu, 3/4 hrnku cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky (může být i hrubá - mám to vyzkoušené), 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva ,(hrozinky, nebo sušené brusinky)

Postup přípravy

Ingredience dáváme do pekárny podle napsaného pořadí a zapneme progr. 10 Koláč. 750gr. světlá kůrka. Po 15 min. po vložení vyjmeme hnětače. Po té pekárna již jen peče. Nechala…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
výborné sýrové rohlíky

výborné sýrové rohlíky

Potřebné ingredience

280-300 ml vody (pokud bude těsto suché,tak trošku vody přidat,pokud se bude po doteku lepit na prst,tak přisypat trochu mouky-vše záleží na vlhkosti mouky-zkoušejte normálně během mísení těsta) 2 PL oleje 300 g pol.mouky 200 g hl.mouky 2 ČL soli 1 ČL cukru 1/2 čerstvého nebo 2 ČL sušeného droždí 150 g tvrdého nastrouhaného sýru(já použila Ementál)

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté suroviny,mouku,do důlku uprostřed droždí,na jednu stranu sůl,na druhou cukr.

Zapneme program příprava těsta.

Po zaznění signálu na semínka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
"Staročeské"♦TRDELNÍKY♦doma pečené♪♫♫

"Staročeské"♦TRDELNÍKY♦doma pečené♪♫♫

Potřebné ingredience

Těsto: 300-400g hladké mouky, 40g másla či Hery, 2 žloutky, 1a1/2 lžičky cukru, 20g droždí, 200ml vlahého mléka, špetka soli. Na potření: bílek. Na oválení: sekané či mleté ořechy nebo mandle smíchané s krupicovým cukrem nebo můžete použít skořicový cukr a pod., zkrátka, podle chuti. Používám čím dál častěji třtinový cukr a do těsta přidávám z části celozrnnou mouku.

Postup přípravy

Těsto necháme vypracovat v domácí pekárně v programu Těsto. Pokud se vám bude zdát při hnětení řídké, přisypte trochu mouky, ať je konzistence těsta hustší. Vykynuté rozdělíme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA PERNÍČKY DĚLANÉ V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ

TĚSTO NA PERNÍČKY DĚLANÉ V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ

Potřebné ingredience

2 celá vejce,2 žloutky,1 hera,10dkg medu(tekutého),20 dkg cukru moučka,1a půl lžičky jedlé sody,2lžičky perníkového koření,3lžičky kakaa,65dkg hladké mouky

Postup přípravy

dělala jsem v pekárně,nejdříve jsem se toho bála,i jsem se vyptávala v diskuzi a nakonec jsem se do toho pustila a už budu pořád dělat v pekárně,šlo to dobře,akorát párkrát jsem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

250ml vlažné mléka,špetka soli,lžíce cukru,2 lžíce solamylu(já nedala ,dala jsem 1 vejce),lžíce rozehřátého másla,50dkg pol.mouky,2 lžičky suš.droždí

Postup přípravy

nasypeme do pekárny v obvyklém pořadí.Překvapila mě vláčnost těsta,nelepilo,jsem spokojená.Nevím odkud jsem si recept uložila,zda je odtud nebo odjinud,opravdu netuším!

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Moravské koláče

Moravské koláče

Potřebné ingredience

2 dl vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 1 vejce, špetka soli, 200g hladké mouky, 200g polohrubé mouky,100g cukru krupice,20g klasického droždí, citronová kůra.. 1 vejce na potření. Tvaron s cukrem vejcem a rozinkami na náplň a povidla nebo marmeládu . ( já dala domácí jablková ) . Drobenka - tu dělám od oka a míchám opět hladkou a polohrubou mouku a moučkový cukr. Ale to určitě každá máte svůj osvědčený recept. Z těsta se udělá podle velikosti 20 -25 koláčů, já dělám malinké a měla jsem jich 30. Těsto můžete udělat i normálně pokud nemáte pekárnu. Kynout asi 1 hod .

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny - tekuté jako první. Ještě před ukončením míchání raději kontroluji zda neni těsto příliš řídké (neteče) a pokud ano přidám trochu mouky polohrubé. Ale těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pražské koláče

Pražské koláče

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké a 300 g polohrubé mouky, 225 ml mléka, 130 g másla, 100 g cukru, 2 vejce, 30 g droždí, 1,5 lžičky soli. Náplň: 350 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla, 250 ml smetany ke šlehání. Drobenka: 50 g hrubé mouky, 50 g cukru moučka, 30 g másla, ½ lžičky skořice.

Postup přípravy

Těsto: Do pekárny nalijeme rozpuštěné vlažné máslo a vlažné mléko s rozmíchanými vajíčky. Z cukru si odebereme 1 lžíci stranou, zbytek cukru nasypeme do pekárny. Přisypeme prosáté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláče - krásně měkké a vláčné i na druhý den

Koláče - krásně měkké a vláčné i na druhý den

Potřebné ingredience

Těsto: 1/2 kostky kvasnic, 250-300ml mléka, 60g cukru krupice, 500g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek, špetka soli - do domácí pekárny dát v pořadí: žloutek, rozpuštěné máslo, špetku soli, prosátou mouku a prosátý cukr, vanilkový cukr, kvásek z kvasnic a ohřátého mléka. Po vykynutí vytvořit koláče, uprostřed zploštit, naplnit nádivkami (nejlépe sáčkem nebo zdobičkou), pomašlovat bílkem s troškou mléka a upéct na střední teplotu. Hned po upečení zacukrovat, aby se vlhkost udržela uvnitř a koláče nevysychaly.

Postup přípravy

Veškeré kynuté pečivo peču z tohoto těsta, skvěle chutná, netvrdne a nevysychá.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Super...dukátové buchtičky s krémem...z pekárny

Super...dukátové buchtičky s krémem...z pekárny

Potřebné ingredience

250 ml mléka 5 lžic rozpuštěného másla 30g moučkového cukru trohu soli citrónová kůra 1 žloutek 1 vařená strouhaná brambora 500g polohrubé mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Po vykynutí "užmoulat" kuličky a rovnat postupně na plech
nechat chvilku kynout, pomazat sádlem a dáme péct na 180°C dokud není barva

rychlejší a efektivnější, než…

Zobrazit více...

Kategorie