Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Lužnický mls borůvkový

Lužnický mls borůvkový

Potřebné ingredience

110 ml vlažného mléka, 4 vejce, 75 g másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 300 g hladké mouky, 14 g droždí, 150 g cukru krupice, marmeláda.

Postup přípravy

Do pekárny vložíme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky, rozpuštěné vlažné máslo nebo Heru, sůl, prosátou mouku, do důlku v mouce nasypeme lžíci cukru, na něj rozdrobíme droždí.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Buchty, koláče, šátečky, loupáčky

Buchty, koláče, šátečky, loupáčky

Potřebné ingredience

200 ml vlaždného mléka, 125 g rozehřáté hery, 2 vejce, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, špetka soli, 3/4 kostky droždí, 70 g cukru

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program "TĚSTO" a necháme pracovat. Někdy musím těsto vyndat dříve, protože těsto kyne rychle. Záleží na droždí!!!! Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

200ml mléka,1 vejce,1 bílý jogurt,2lžíce oleje,500g hl.mouky,půl lžičky sody,1 lžička soli,půl sáčku sušeného droždí

Postup přípravy

.V daném pořadí dáme do pekárny a spustíme program těsto.Poté(cca 1.5h)vyjmeme nakynuté těsto a tvoříme co možná nejtenčí plátky a ty smažíme v rozp.oleji.Potřeme česnekem se solí…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Náš nejlepší domácí chlebík

Náš nejlepší domácí chlebík

Potřebné ingredience

voda 1,5 hrnku, mléko 3 lžíce, ocet 2 lžíce, hladká mouka 5 hrnků, kmín celý 2 lžičky, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, sušené droždí podle váhy mouky /na každých 100 g mouky asi 1 g droždí/

Postup přípravy

Těsto si necháme vymísit a vyválet v domácí pekárně.
Potom těsto vyndáme na válecí podložku a vytvarujeme do požadovaného tvaru bochníku.
Opatrně přendáme na plech s pečícím…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pizza chleba

Pizza chleba

Potřebné ingredience

1.) 280ml vody,2lžíce oleje,2lžičky soli,1lžička cukru,480g hladké mouky,1 a půl lžičky suš.droždí 2.) kečup,česnek,šunka,poličan,kukuřice,lečo,koření dle chuti

Postup přípravy

Do pekárny vložíme suroviny 1.) v pořadí jaké je napsáno.Pekárnu dáme na program kynuté těsto.
Po dokončení programu vyndáme hotové těsto a rozdělíme na dvě poloviny.Z každé…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ANGLICKÉ ROHLÍKY

ANGLICKÉ ROHLÍKY

Potřebné ingredience

220ml vlažné vody, 150ml vlažného mléka, 1 1/4 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 2,5 lžice sušené bramb. kaše nebo čerstvá nastrouhaná brambora, 500g a trošku víc hladké mouky, 1 1/4 kostky droždí (stačí jen 1 kostka )nebo 2,5 lžičky sušeného NÁDIVKA NEBO NA POVRCH: trochu oleje, grilovací koření, anglická slanina, tvrdý sýr ( strouhám na hrubo ) Recept není můj je opět od tety, ona má stejnou pekárnu, už dva roky, tak má plno odzkoušených receptíků :)

Postup přípravy

Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny na program číslo 8 - hnětení těsta. Po vykynutí těsto vyndáme, mně to jde nejlíp umělohmotnou stěrkou. těsto si rozdělím na polovinu.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
koblížky pečené v troubě  (podle p.Petry  ID 19873)

koblížky pečené v troubě (podle p.Petry ID 19873)

Potřebné ingredience

200ml mléka, 1vejce, 50g másla nebo Hery, 500g hladké mouky, špetka soli, 40g cukr moučka, vanilkový nebo skořicový cukr, 1 kostka droždí Náplň: jakákoliv marmeláda,povidla...co kdo má rád na potření rozpuštěné máslo s trochou rumu

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny a zapneme program KYNUTÉ TĚSTO.Vykynuté těsto si rozdělíme na několik dílů a vyválíme tenké pláty.Na plát si sklenicí naznačíme kolečka,doprostřed dáme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Loupáky z domácí pekárny

Loupáky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

1/2 hrnku mléka, 1/2 rozpuštěné hery, 2 žloutky, 1 hrnek cukr krupice, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky hladké mouky( lze použít ale i jeden druh mouky,někdy peču z hladké,někdy z polohrubé,podle toho,které mám doma více), 1 hrnek uvařených nastrouhaných brambor, 1/2 lžičky soli, 1 kostka droždí, 1 vejce k potírání loupáků, mák

Postup přípravy

Dáme do domácí pekárny tak,jak jsou přísady psané,ale lze vše zadělat i ručně nebo pomocí mixéru a hnětacích metel.. vytvoříme tuhé těsto.. podle potřeby lze dát více brambor i…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KMÍNOVÝ CHLEBA, nejlepší jaký znám

KMÍNOVÝ CHLEBA, nejlepší jaký znám

Potřebné ingredience

320ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa (dávám obyčejný ), 250g pšeničné chlebové mouky, 250g žitné chlebové mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1lžička suš. droždí nebo 1/4 čerstvých , 2 lžičky kmínu ( místo kmínu můžeme dát semínka, ty se dávají až po 30 min. zvuk. signál, lépe se zpracuje

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Drozdí dávám do středu do menšího důlku.
Nechat chladnout na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Perník z pekárny

Perník z pekárny

Potřebné ingredience

Rychlý hrnkový ,než si uvaříte ráno kafe ,pekárna míchá púerník na svačinu\r\n1 vejce-1 hrnek mléka-1/2 hrnku oleje-2 hrnky polohrubé mouky-2 lžíce kakaa-1 prášek do perníku-3/4 hrnku cukru

Postup přípravy

Program koláč

Zobrazit více...

Kategorie