Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
křupavý chleba

křupavý chleba

Potřebné ingredience

200 ml piva cca 100 ml vody 2 rovné lžičky soli kmín 1 lžíce oleje 1 lžíce jablečného octa 1 lžíce sušené bramborové kaše v prášku 100g směsi na selský chléb 150g pšeničné hladké mouky 250g mouky na domácí chléb 150g kvasu 15g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté a ostatní:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení
ohlídat.

Těsně před kynutím jsem nasypala dýňová semínka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
chléb s jogurtem

chléb s jogurtem

Potřebné ingredience

150ml bílého jogurtu nebo mám vyzkoušeno i se kelímkem zakysané smetany,1 lžíce oleje,200ml vody,2 lžičky cukru,2,5 lžičky soli,300 g polohrubé mouky, 100g chlebová žitná mouka,100g pšeničná chlebová mouka,1/4 čerstvé droždí nebo 2 lžičky suchého.

Postup přípravy

vše do pekárny.na střední kůrka.základní program na chleba. po zaznění signálu přidejte semínka jaké chcete.dávám sezam ,slunečníci,len,dýnová semínka, co máte rádi. vždy se mi…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
DOMÁCÍ HOUSTIČKY

DOMÁCÍ HOUSTIČKY

Potřebné ingredience

20 g droždí, 1/4 l mléka, 1 lžička cukru, sůl, 1/2 kg pol. mouky, 50 g másla či sádla, 2 žloutky+ sůl a kmín na posyp

Postup přípravy

dát ve správném pořadí do pekárny a vykynuté rozdělit na 14 cca kuliček, zploštět, nastříhat nůžkami, potřít bílkem, sypat solí a kmínem, péct na 180°C do růžova

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
mléčné houstičky

mléčné houstičky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 150 ml oleje (dávám 75 ml rozpuštěného másla nebo Hery+75 ml oleje), 1 vanilkový cukr, 5 polévkových lžíc cukru, 3/4 lžičky soli,1 hrnek vařených strouhaných brambor,30 dkg hladké mouky, 30dkg polohrubé mouky, 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostly čerstvého droždí, citrónovou kůru

Postup přípravy

Recept je z internetu a viděla jsem ho i zde, já si ho jen trošku poupravila k naší chuti :o)

Do formy naliji mléko, olej (rozpuštěné máslo - Heru), rozdrobím droždí …

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Dalamánky +++

Dalamánky +++

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody,100 ml oleje,2 lžičky soli,2 lžičky drceného kmínu,60g žitné mouky,120g Grahamové mouky ,280g hladké mouky ,2 lžičky hnědého cukru ,1 sušené kvasnice,semínka podle chuti lněné semínka, sezamové semínka,hrubozrnná sůl…..

Postup přípravy

Nejprve dáme do pekárny tekuté + kmin a potom sypké do mouky uděláme důlek do důlku dáme kvasnice a zahrneme.Do jednoho rohu dáme cukr do druhého sůl.Zapneme program příprava…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Hamburgerové žemle od Čistinky

Hamburgerové žemle od Čistinky

Potřebné ingredience

150 ml mlieko, 100 ml voda, 1 a 1/2 lyžice sušené droždie, 40 g maslo, 2 lyžice med, 1 lyžica soľ, 2 ks vajcia, 500 g hladká múka, + 1 vajce na potretie,

Postup přípravy

Do pekárničky nalejeme teplé mlieko a vodu (do 35 ° C ). Pridáme droždie, med, vajíčka, múku a na vrch soľ, aby sme nezabili droždie. Keď sa cesto začne miesiť, prilejeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ZDRAVÝ ŠPALDOVÝ CHLÉB

ZDRAVÝ ŠPALDOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

700g špaldové mouky, 5dl vody, 1 lžička suchého droždí, 3 lžíce oleje, 2 lžíce sójového mléka, 1 lžíce medu, 1 lžička soli a 1 lžíčka kmínu Navíc: vlašské ořechy, opečená cibule

Postup přípravy

Na oliv. oleji osmažíme cibulku, po vychladnutí smícháme suroviny a pečeme. Pokud chceme péct v klasické troubě, uděláme z těsta dva bochníky, necháme hodinu kynout, poté pečeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
RÝŽOVÁ KAŠE

RÝŽOVÁ KAŠE

Potřebné ingredience

Suroviny: cca 1 litr mléka 200 g syrové rýže cukr podle chuti trochu másla možno skořice Nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda

Postup přípravy

Postup:
Pokud nemáte program Džem / Marmeláda, můžete zkusit program Bezlepkový (IvanaJ).
Hotovou kaši rozdělíme do misek a ochutíme.
Lze dělat i ze sušeného rostlinného…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

podle Jana Morkusová (skotka) ID 61571 |

Postup přípravy

Vynikajícííííííííííííííííííí

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rozpékání pečiva v pekárně

Rozpékání pečiva v pekárně

Potřebné ingredience

Zmražené pečivo

Postup přípravy

Zřejmě jsem neobjevila Ameriku, ale možná to každého nenapadlo. Domácí pekárnu jsem začala využívat k rozpékání zmraženého pečiva. Stačí nastavit program PEČENÍ na 10 minut a než…

Zobrazit více...

Kategorie