Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
♫ VÝBORNÝ MAZANEC ♫

♫ VÝBORNÝ MAZANEC ♫

Potřebné ingredience

mléko, máslo (nebo Hera), cukr krystal, vanilkový cukr, sůl, polohrubá mouka, instantní droždí kdo má rád, tak rozinky, madličky, kandované ovoce...

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáváme ingredience podle uvedeného pořadí :
275ml mléka
100g rozpuštěného másla (nebo Hery)
5 lžic krystalového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
1…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Potřebné ingredience

Na těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce nebo 2 žloutky, 100 g rozpuštěné vlažné Hery, lžička soli, 100 g cukru krupice, trošku citronové kůry, 500 g prosáté polohrubé mouky, 21 g droždí. Na náplň: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, cukr, skořice, rozinky. Na potření: 1 vejce nebo trošku rozpuštěné Hery.

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 díly, každý lehce prsty na vále roztáhneme, posypeme jablky (šťavnatá…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KOLÁČ Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-MOOOOC DOBRÝ,JEDNODUCHÝ A  HLAVNĚ RYCHLÝ !!!!!!POZOR VYKYNE TĚSTO TAK NA 3 KOLÁČE!!!!!!!

KOLÁČ Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-MOOOOC DOBRÝ,JEDNODUCHÝ A …

Potřebné ingredience

Je to těsto na kynuté buchty,ale mě nebavila ta piplačka s balením a plněním,tak jsem si vymyslela jednoduchý koláč-U NÁS MĚL VĚTŠÍ ÚSPĚCH NEŽ BUCHTY.VYZKOUŠEJTE,TO SE POVEDE KAŽDÉMU.

500 G HL.MOUKY.
2 -VAJÍČKA.
150 G-MÁSLA.
50 G -CUKRU KRYSTALU.
250 ML -MLÉKA.
1 SÁČEK SUŠENÉHO DROŽDÍ.

NÁPLŇ:TVAROH,HROZINKY,POVIDLA,MÁK,DŽEM.....CO MÁTE.

Postup přípravy

VŠE DÁME DO PEKÁRNY.NEJPRVE TEKUTÉ ,JAK PŘI PŘÍPRAVĚ CHLEBA.ZAPNEME PROGRAM PŘÍPRAVA TĚSTA.NECHÁME VYKYNOUT,PAK VYKLOPÍME NA POMOUČNĚNÝ VÁL A VYTVARUJEME SI KULATÝ BOCHÁNEK,TEN…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
kynutý ,TŘÍNÁDIVKOVÝ KOLÁČ - úžasná dobrota!

kynutý ,TŘÍNÁDIVKOVÝ KOLÁČ - úžasná dobrota!

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g polohrubé mouky,150ml vlažného mléka,50g cukru,60g rozpuštěného másla,2 žloutky,špetka soli,20g droždí (dávám 1/2 kostky) Drobenka: máslo-cukr-mouka Nádivky : výběr dle chuti: tvarohová,maková,povidlová,ořechová, ovoce atd. a Vaší fantazie Na fotografii je koláč, který jsem pekla naposledy s nádivkami: tvarohová - jablečná povidla - maková - dokonalá kombinace - úžasná dobrota

Postup přípravy

Zadělávám a nechám kynout v pekárně.( lze samozřejmě zadělat ručně v míse, nebo s pomoci el.robotu)

Do pekárny vlijeme vlažné mléko,rozpuštěné máslo, přidáme žloutky,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KOLÁČE z domácí pekárny....

KOLÁČE z domácí pekárny....

Potřebné ingredience

dělala jsem je poprvé a hned se po nich zaprášilo :)... ingredience na přípravu těsta dávám do pekárny..pořadí...300ml mléka vlažného, 160 g másla-rozpuštěné,80 g krupicového cukru, 3 žloutky, trochu rumu,500g hladké mouky a sušené droždí. zapnu program na těsto...mezitim si připravim tvarohovou nápln- 250g měkkého tvarohu,100 g močkového cukru,1 sáček vanilkového cukru,1 vejce,hrst rozinek....tu dávám dovnitř do koláčku a nahoru dávám povidla...nebo borůvkový džem..co dům dá:) a naposypání drobenku..60 g hrubé mouky,60 g krupicový cukr a 50 g másla

Postup přípravy

těsto je vykynuté dám na vál...s trochu mouky...rozdělim na 25 kousků ,vytvoříme placičky..dam tvaroh,zabalim...a vytvořim bochánek...necham na plechu vymaštěném ještě chvílku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Hrníčková citrónová buchta z DP SilverCrest

Hrníčková citrónová buchta z DP SilverCrest

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, citronová kůra a šťáva z celého citrónu, 3/4 hrnku cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky (může být i hrubá - mám to vyzkoušené), 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva ,(hrozinky, nebo sušené brusinky)

Postup přípravy

Ingredience dáváme do pekárny podle napsaného pořadí a zapneme progr. 10 Koláč. 750gr. světlá kůrka. Po 15 min. po vložení vyjmeme hnětače. Po té pekárna již jen peče. Nechala…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Majolkové houstičky - úúúúžasné

Majolkové houstičky - úúúúžasné

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 200 g majolky - 2 malé pytlíčky, 500g hladké mouky, 1 lžičku cukru, 1 lžičku soli, 1 a půl lžičky droždí- vyzkoušela jsem jen polovinu majolky a super, stačí jeden pytlíček!!!

Postup přípravy

Vše dát do pekárny na program kynutí, nejprve vše tekuté, potom mouku a ostatní, vykynuté těsto, vyválet váleček - hada asi 15 cm a udělat uzlíky, pomašlovat vejcem a posypat solí…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA DONUTKY  Z PEKÁRNY +++

TĚSTO NA DONUTKY Z PEKÁRNY +++

Potřebné ingredience

18dkg hladké mouky,18 dkg polohrubé mouky ,2 lžičky kvasnic,150 ml vlažného mléka,2 lžíce cukru , 1 vejce,5 dkg povoleného másla ,1 lžíce rumu nebo trest...

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté potom sypké a zapneme program Příprava těsta .Pokud by bylo těsto řidší nebo lepilo při prvním signále přidáme mouku .Vyválíme asi 1 cm plát já skleničkou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pražské koláče

Pražské koláče

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké a 300 g polohrubé mouky, 225 ml mléka, 130 g másla, 100 g cukru, 2 vejce, 30 g droždí, 1,5 lžičky soli. Náplň: 350 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla, 250 ml smetany ke šlehání. Drobenka: 50 g hrubé mouky, 50 g cukru moučka, 30 g másla, ½ lžičky skořice.

Postup přípravy

Těsto: Do pekárny nalijeme rozpuštěné vlažné máslo a vlažné mléko s rozmíchanými vajíčky. Z cukru si odebereme 1 lžíci stranou, zbytek cukru nasypeme do pekárny. Přisypeme prosáté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Upečte si krokodýla :o)

Upečte si krokodýla :o)

Potřebné ingredience

260 ml mléka, 2 lžičky soli, 3 lžíce oleje, 250g hladké mouky, 250g polohrubé mouky, 2 lžičky oregana, 1 lžička drceného kmínu,
1/2 čerstvého droždí + 1 lžička cukru

Postup přípravy

Na program TĚSTO vypracujeme v pekárně těsto. Dále pokračujeme podle obrázkového postupu zde http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=2007&postdays=0&postorder=asc&start=0. Já jsem…

Zobrazit více...

Kategorie