Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pivní rohlíky

Pivní rohlíky

Potřebné ingredience

3 1/2 hrnku pol.mouky 1 žloutek 1 hrnek piva 1 trpaslík oleje sůl 1 lžíce lméka droždí

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kaiserky

Kaiserky

Potřebné ingredience

250g žitné mouky, 150g polohrubé mouky, 100g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 5g sušeného droždí, 250ml mléka, 70g oleje, 100g bílého jogurtu, 2 lžičky lněného semínka

Postup přípravy

Suroviny necháme zpracovat v pekárně na programu těsto. Po vykynutí rozdělíme na 8 dílků, a upleteme kaiserky (dělám dle návodu na MMB na pletení z jednoho dílu). Troubu si…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pivní rohlíky

Pivní rohlíky

Potřebné ingredience

550g polohrubé mouky, 12g soli, 240 - 250g piva, 1 žloutek, 25g oleje, 1/2 droždí, 1 lžička sladěnky, 1 lžíce mléka. Na potření vejce (nebo jen bílek) s vodou nebo mlékem, hrubá sůl, kmín

Postup přípravy

Z trochy piva, mléka, droždí a sladěnky připravíme kvásek a necháme v teple vzejít. Poté zapracujeme ke zbytku surovin a vypracujeme nelepivé těsto. Nebo dáme vše najednou do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné pečivo

Celozrnné pečivo

Potřebné ingredience

350ml vody, 85g staršího chleba, 1 lžíce medu, 40g olivového oleje, 1 vejce, 25g soli, 200g špaldové celozrnné mouky, 250g pšeničné chlebové mouky, 50g pšeničných otrub, 20g droždí, 1/2 PP, drcený kmín. Na potření vejce, hrubá sůl, kmín

Postup přípravy

Ve vodě rozmočíme kousky chleba, necháme chvíli stát, přidáme zbytek ingrediencí a necháme umíchat těsto. Po vykynutí vyválíme na plát (nebo dva menší) a nakrájíme na obdélníčky.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sýrové bulky s olivami

Sýrové bulky s olivami

Potřebné ingredience

asi 320g vody, 2 lžíce olivového oleje, 200g žitné chlebové mouky, 300g hladké pšeničné mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 1 a 1/2 lžičky soli, 2 lžičky medu, 40g kvásku a 20g droždí (když není kvásek zvýšit dávku droždí asi na 40g), 1 - 2 lžíce pesta, 80 - 100g krájených černých oliv, 100g kostiček ementálu

Postup přípravy

Vše kromě oliv a sýru necháme umíchat v pekárně, ke konci hnětení přidáme olivy a sýr. Umotáme tvary a pečeme na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÁNOČKA +++

VÁNOČKA +++

Potřebné ingredience

1 vejce ,250 ml vlažné vody nebo mléka ,5 dkg másla,40 dkg hladké mouky,10 dkg polohrubé mouky ,10 dkg cukr krupice,1 sušené kvasnice, strouhaná kůra ,špetka soli,1vejce na potření .......

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáme nejprve tekuté suroviny: vlažnou vodu, rozpuštěné zchladlé máslo, rozkvedlaný jedno celé vejce. Dál přidáme hladkou a polohrubou mouku, do jednoho rohu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Hamburgerové žemle od Čistinky

Hamburgerové žemle od Čistinky

Potřebné ingredience

150 ml mlieko, 100 ml voda, 1 a 1/2 lyžice sušené droždie, 40 g maslo, 2 lyžice med, 1 lyžica soľ, 2 ks vajcia, 500 g hladká múka, + 1 vajce na potretie,

Postup přípravy

Do pekárničky nalejeme teplé mlieko a vodu (do 35 ° C ). Pridáme droždie, med, vajíčka, múku a na vrch soľ, aby sme nezabili droždie. Keď sa cesto začne miesiť, prilejeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Náš nejlepší domácí chlebík

Náš nejlepší domácí chlebík

Potřebné ingredience

voda 1,5 hrnku, mléko 3 lžíce, ocet 2 lžíce, hladká mouka 5 hrnků, kmín celý 2 lžičky, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, sušené droždí podle váhy mouky /na každých 100 g mouky asi 1 g droždí/

Postup přípravy

Těsto si necháme vymísit a vyválet v domácí pekárně.
Potom těsto vyndáme na válecí podložku a vytvarujeme do požadovaného tvaru bochníku.
Opatrně přendáme na plech s pečícím…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VLÁČNÁ OŘECHOVÁ BÁBOVKA  +++

VLÁČNÁ OŘECHOVÁ BÁBOVKA +++

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka ,150 ml slunečnicového oleje ,2 vejce ,1 lžička citronové štávy,1 vanilkový cukr,20 dkg hladké mouky,22 dkg polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,hrst nastrouhaných ořechů,4 čtverečky hořké čokolády,20 dkg cukr krupice.kakao

Postup přípravy

Do pekárny dáme vše tekuté ,potom sypké mouky smíchané s práškem do pečiva ,do jednoho rohu ořechy do druhého cukr a strouhanou čokoládu .Zapnem program dort a necháme míchat cca…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Opičí chléb - Monkey bread

Opičí chléb - Monkey bread

Potřebné ingredience

TĚSTO: °80 ml vlažné vody °180 ml vlažného mléka °1 vejce °20 g rozehřátého másla °280 g hladké mouky °340 g polohrubé mouky °70 g cukru krystal °1/2 kostky čerstvého droždí OBALOVACÍ SMĚS: °125 g rozehřátého másla °2 polévkové lžíce mleté skořice °160 g cukru krystal °půl hrnku mletých vlašských ořechů

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program těsto.
Připravíme si obalovací směs - v jedné misce rozpustíme máslo, v druhé smícháme sypké suroviny.

Zobrazit více...

Kategorie