Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky co mě zrovna napadly

Rohlíky co mě zrovna napadly

Potřebné ingredience

210ml mléka, 50ml šlehačky 30%, 60g sádla, 500g hladké mouky, 2lžičky soli, 1lžička cukru, 28g čerstvého droždí.

Postup přípravy

těsto umíchala pekárna.Umotáme rohlíky,dáme na plech s peč. papírem a necháme ještě kynout pod utěrkou asi 25-30 minut.Mezitím rozpálíme troubu na 200°C a rohlíky pomašlujeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
DOMÁCÍ CHLÉB - jednoduchý,levný,výborný :)

DOMÁCÍ CHLÉB - jednoduchý,levný,výborný :)

Potřebné ingredience

1kg hladke mouky, 600 ml vlazne vody, 2 lžičky soli, 3 lžičky kmínu, 1 kostka droždí + 1kostka cukru, 2 lžíce oleje, 1 větší vařená brambora (díky ní bude chléb měkký i za týden), + vejce na potření

Postup přípravy

Do vlažné vody dáme kostku cukru,rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy si dáme mouku,sůl,kmín a promícháme.
Přidáme olej, kvásek a najemno nastrouhanou nebo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné- špaldové pletýnky měkoučké- dětem moc chutnaly :-)

Celozrnné- špaldové pletýnky měkoučké- dětem moc…

Potřebné ingredience

260 ml vody, asi 4 lžíce mléka, 50 g žitné mouky, 200g hladké pšeničné mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 150g špaldové mouky, 2 lžičky, soli, 4 lžíce oliv. oleje, 1 lžička cukru,18 g kvasnic, semínka slunečnicová na posypání a 1 žloutek na potření

Postup přípravy

Přísady dáme do pekárny, nejdříve tekuté,pak mouku, do ní uděláme důlek ,rozdrobíme kvasnice a zasypeme cukrem a zasypeme zase moukou. Do rožku nasypeme sůl. Zapneme na prgram…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Máčené obalované kynuté rohlíčky

Máčené obalované kynuté rohlíčky

Potřebné ingredience

250-280g polohrubé mouky, 20g droždí, špetka soli, 150ml mléka, 2 žloutky, 50g rozpuštěného másla, 2 lžičky cukru****na potření- rum, přepuštěné máslo, na obalení- moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem*

Postup přípravy

Zaděláme na těsto a necháme ho cca 1hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyndáme z mísy nebo formy na lehce pomoučněný vál, odkrajujeme z něj stejně velké kousky a tvarujeme rohlíčky,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Efektní točený slaný koláč z kynutého těsta

Efektní točený slaný koláč z kynutého těsta

Potřebné ingredience

100 ml mléka,100 ml vody,4-5 PL oleje, 1 vejce, 450gramů hladké mouky, 2 čajové lžičky soli, 1/2 kostky droždí (20 gramů), 1 ČL cukru

Postup přípravy

Do pekárny dáme postupně tekuté ingredience vč. vejce, poté mouku a droždí se lžičkou cukru. Zapneme na program těsto,necháme umíchat a vykynout. Do těsta je možné nechat…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Potřebné ingredience

1.těsto: 275g polohrubé mouky, 130g mléka, 1/4 droždí, 50g přepuštěného másla(je voňavé), 50g krupic.cukru 2. těsto: 275g polohrubé mouky, 130g mléka, 1/4 droždí, 50g přepuštěného másla(je voňavé), 50g krupic.cukru + 2-3 lžíce kakaa****1vejce na potření, nasekané mandle na posypání Náplň do rohlíčků: 1/2 balení tvarohu, 100-150g strouhaného kokosu, 50-80g moučkového cukru, citronové aroma nebo kůra

Postup přípravy

Rohlíčky jsou dvoubarevné, tedy si připravíme obě těsta zároveň.

Přestože mám pekárnu, na tyto rohlíčky zadělávám ručně. Když se vám nebude chtít, prostě si nechte v…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sekaná zvaná klobásovka

Sekaná zvaná klobásovka

Potřebné ingredience

700g mletého masa,1 sáček směsi na bramborák v prášku,2 vejce,celerová a petrželová nať,několik plátků slaniny,1-2 nožičky dobré paprikové klobásy,troška strouhaného sýra

Postup přípravy

Maso dobře promícháme se směsí,přidáme vajíčka a nadrobno nasekané natě.Kdo chce může přidat prolisovaný česnek,lžíci polévkového koření Maggi.Pečící nádobu bez hnětacích háků…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
SKOŘICOVÉ BUCHTY

SKOŘICOVÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

1,5 až 2 hrnky hl. mouky, 2 hrnky pol. mouky, 1/2 hrnku cukru, 1 van. cukr, špetka soli, 1 vejce+ 1 žloutek, 1 hrnek mléka, 3 lžíce másla, 3 lžíce sádla, citr. kůra, 1/2 kostky droždí.

Postup přípravy

na potření zvlášť ještě kus másla a sádla v poměru stejným dílem. Na náplň: moučk. cukr, skořice a máslo.
nechat v pekárně vykynout, těsto rozdělit na kousky a do každé buchty…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
DOMÁCÍ HOUSTIČKY

DOMÁCÍ HOUSTIČKY

Potřebné ingredience

20 g droždí, 1/4 l mléka, 1 lžička cukru, sůl, 1/2 kg pol. mouky, 50 g másla či sádla, 2 žloutky+ sůl a kmín na posyp

Postup přípravy

dát ve správném pořadí do pekárny a vykynuté rozdělit na 14 cca kuliček, zploštět, nastříhat nůžkami, potřít bílkem, sypat solí a kmínem, péct na 180°C do růžova

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VEKA +++

VEKA +++

Potřebné ingredience

60 dkg hladké mouky ,250 ml vlažného mléka,100 ml vlažné vody,3 lžíce oleje ,2 zarovnané lžičky soli,1-2 lžičky cukru,1 sypké kvasnice .

Postup přípravy

Těsto jsem dělala v pekárně ,nejprve jsem dala tekuté a pak sypké do jednoho rohu cukr do druhého sůl a do prostřed do důlku kvasnice.Zapla program příprava těsta .Po zpracování…

Zobrazit více...

Kategorie