Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Veka, vekový chléb

Veka, vekový chléb

Potřebné ingredience

7 dkg změklého másla, 350 ml vlažného mléka, 53 dkg hladké mouky, ( nebo používám napůl s grahamovou moukou) 1 polévková lžíce cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 1,5 kávové lžičky sušeného droždí,

Postup přípravy

program těsto, po vykynutí udělat dva válečky. Potřít olivovým olejem, dát na plech vyložený peč. papírem. Péct v předehřáté troubě. Všichni si ji chválí, z obchodu už nekupujeme:…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mazanec s copánky*

Mazanec s copánky*

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 250g polohrubé mouky, 50g cukru krupice, 125g rozehřáté hery(nebo másla), 2x vanilkový cukr, 1x žloutek, 250ml mléka, 1/2 kostky droždí, špetka soli, rozinky, mandle,vejce na potření.

Postup přípravy

Bezvadný recept na mazanec jsem našla u paní Zuzany B.(bobřice) zde na MMB.
S těstem se krásně pracuje a pro inspiraci sem vkládám mazanec,se kterým jsem si trochu pohrála,aby…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
česnekové trojúhelníčky

česnekové trojúhelníčky

Potřebné ingredience

Těsto: 500 ml mléka, 100 ml oleje, 1lžička cukru, 2 lžičky soli, 750g hladké mouky, 4lžičky sušeného nebo kostka čerstvého droždí (já dávám čerstvé) Nádivka: 125 g změklého másla, sůl dle chuti, 12-14 prolisovaných stroužků česneku, 3 žloutky- nemusí být

Postup přípravy

Suroviny na těsto dám do pekárny a zapnu program-Těsto.
Změklé máslo smíchám s česnekem, osolím a já přidávám ještě provensálské koření a koření na pizzu- dle chuti( a lépe to…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
@@ mazanec z domácí pekárny@@

@@ mazanec z domácí pekárny@@

Potřebné ingredience

250g hl. mouky, 250g pol. mouky, 50g cukru krupice, 125g hery, 2x vanilkový cukr, 1x žloutek, 250ml mléka, 1/2 kostky droždí nebo 2 lžičky droždí sušeného, špetka soli, z jednoho citronu kůra nastrouhaná, rozinky, mandle,

Postup přípravy

ingrediencedáme do pekárny a zapneme program těsto. Po signálu přidáme rozinky , potom z hotového těsta udělamé dva bochánky a dáme na pečící papír a potřeme vajíčkem s rumem a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Velikonoční věnce,bochánky,mazance....

Velikonoční věnce,bochánky,mazance....

Potřebné ingredience

75 dkg pol. mouky, 20 dkg cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 10 dkg rozpuštěné hery, mléko dle potřeby ( min. 300 ml) 3/4 kostičky droždí, citron. kúra, sůl, hrozinky, mandle , ořechy, vejce na potření ( stačí bílek, který nám zbyl)

Postup přípravy

Z mouky, cukru, vajec, hery, droždí, mléka, soli a citron kúry zaděláme těsto bud ručně ( kvásek.....) nebo v domácí pekárně ( nejdříve tekuté, potom sypké suroviny) . Rozinky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
rohlíky,houstičky apod....

rohlíky,houstičky apod....

Potřebné ingredience

500g hladký mouky 1-2 žloutky 370ml mléka 30ml oleje 30g droždí špetka cukru 3/4 lžičky soli

Postup přípravy

vše dáme do pekárny a necháme vykynout,po vykynutí uděláme rohlíky,housky nebo podle vaší fantazie:-)necháme ještě kynout na plechu asi 20 min. potřeme buď jen bílkem nebo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Hrníčková citrónová buchta z DP SilverCrest

Hrníčková citrónová buchta z DP SilverCrest

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, citronová kůra a šťáva z celého citrónu, 3/4 hrnku cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky (může být i hrubá - mám to vyzkoušené), 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva ,(hrozinky, nebo sušené brusinky)

Postup přípravy

Ingredience dáváme do pekárny podle napsaného pořadí a zapneme progr. 10 Koláč. 750gr. světlá kůrka. Po 15 min. po vložení vyjmeme hnětače. Po té pekárna již jen peče. Nechala…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rychlá buchta z pekárny

Rychlá buchta z pekárny

Potřebné ingredience

4 vejce, 150 ml oleje, 1 lžíce rumu, 150 g cukru, 2 vanilkové a 2 kakaové pudinkové prášky, 1 prdopeč

Postup přípravy

Vše dáme postupně do pekárny, zapneme program dort. Hotové nakrájíme a pocukrujeme.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
pšeničnožitný chleba

pšeničnožitný chleba

Potřebné ingredience

350 ml vlažné vody 2 lžíce octa 2lžíce oleje 2 a půl lžičky soli 400g hladké chlebové mouky 200g žitné mouky 2 lžičky kmínu 3 lžičky suš. droždí

Postup přípravy

zvolte si program na pekárně, ne pro rychlý chleba. Kůrka střední, hmotnost 1000g. Po upečení nechat vychladnout na mřížce. Já jsem ho nechla po upečení vychladnout v prkárně a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kečupáci

Kečupáci

Potřebné ingredience

350 ml vody, 2,5 lžičky soli, 400 g hladké mouky, 200 g celozrnné pšeničné (nebo žitné) mouky, 2 lžičky droždí, 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje náplň : kečup, sýr

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny (ocet dejte na druhou stranu než droždí). Zapneme program kynuté těsto. Po vykynutí vyválíme kolo, které rozdělíme na 8 dílů, na každý díl dáme kečup (trochu…

Zobrazit více...

Kategorie