Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

200ml mléka,1 vejce,1 bílý jogurt,2lžíce oleje,500g hl.mouky,půl lžičky sody,1 lžička soli,půl sáčku sušeného droždí

Postup přípravy

.V daném pořadí dáme do pekárny a spustíme program těsto.Poté(cca 1.5h)vyjmeme nakynuté těsto a tvoříme co možná nejtenčí plátky a ty smažíme v rozp.oleji.Potřeme česnekem se solí…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slunečnicový chléb  VÝBORNÝ

Slunečnicový chléb VÝBORNÝ

Potřebné ingredience

350ml vody, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 400g hladké mouky, 120g žitné mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky suš. droždí, 50g ovesných vloček, 50g sluneč. semínek

Postup přípravy

Postupně dáme do formy, sluneč. semínka přisypeme po zvukovém signálu. Program základní, velikost 1000g.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Dobrý chlebík

Dobrý chlebík

Potřebné ingredience

150 ml mléka, lžíci octa, 250 ml vody, lžíci oleje, 350g hl. mouky, 175g pšeničné chlebové mouky, 175g žitné chlebové mouky, lžičku kmínu drceného, lžičku soli, lžičku kvasnic sušených

Postup přípravy

Od tekutých surovin dáváme postupně do pekárny. Mléko a voda vlažnější. Dáme program chleba, který trvá na mé pekárně i s tvorbou těsta a kynutím 3 hodiny. Kůrku dávám světlejší.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky plněné sýrem

Rohlíky plněné sýrem

Potřebné ingredience

200ml mléka, 120ml vody, 3 lžíce sádla, 3 lžíce sušené bramborové kaše, 1 lžička soli, 500g haldké mouky, 1/4 čerstvého droždí , strouhaný eidam + niva

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně, poté umotámě rohlíky, které plníme sýrem (viz foto), necháme asi 30 min. pod utěrkou kynout, pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15 min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky se žervé

Rohlíky se žervé

Potřebné ingredience

50 ml podmáslí, 50 ml vody, 300 ml mléka, 100g žitné celozrnné mouky, 400g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička sladěnky (nebo medu nebo cukru), 1/4 čerstvého droždí, semínka dle chuti, žervé rajče a paprika

Postup přípravy

Těsto necháme umíchat v pekárně, poté propracujeme, rozdělíme na stejné dílky, které rozválíme na oválnou placku (viz foto), potřeme vrstvou žervé a umotámě rohlíky. Na plechu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ľanové rožky

Ľanové rožky

Potřebné ingredience

Kvások: 150 ml teplej vody,1/2 kocky droždia,1 čl medu,180 g hladkej múky Cesto: celý kvások,220 g hladkej muky,150 g celozrnnej muky,200 ml acidka,3 PL lanových semien,1 1/2 čl soli,1 čl cukru,za hrst čerstvej nasekanej rukoly ,2 Pl oliv. oleja

Postup přípravy

Toto je originalny receptík , podla ktoreho som robila ale niektore veci som nemala, tak som improvizovala :-)) Autorkou je Tizian1cat..dakujem

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sladký chléb-mazanec

Sladký chléb-mazanec

Potřebné ingredience

250ml vlaž.mléka,80g rozp.másla,30g rozp.sádla,3žloutky,110g cukru krupice,600g pol.mouky,kostka droždí nebo sáček sušeného,1čaj.lžička soli.Program :Těsto.Jak je těsto hotové z pekárny,cca 1.5h,tak vyndáme a dáme na pečící papír,buď dělám kulatý nebo jen tak ovál,dá se splést jako do vánočky,posypeme čím máme,rozinky,mandle,slunč.semínko,toť vše,pečeme do zlatova

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Drobenkové (žmolenkové) rohlíky

Drobenkové (žmolenkové) rohlíky

Potřebné ingredience

1 hrnek vody, šest lžic oleje, 1 vejce (nemusí být, ale jsou pak žlutější a jemnější - pokud bez vejce, pak přidat ještě dvě lžíce oleje), 3 hrnky hladké mouky, půl hrnku cukru, půlka droždí. Na drobenku - půl hrnku cukru moučka, půl hrnku hladké mouky (kdo má rád míň sladké, tak mouky asi 3:2) a tolik oleje, aby to drželo pěkně pohromadě. A ještě vajíčko nebo aspoň bílek na pomazání.

Postup přípravy

Naházet do pekárny nebo nechat vzejít kvásek a zadělat klasicky. Nechat kynout. Pokud těsto lepí, přidat ještě trochu mouky. Jakmile těsto zdvojnásobí objem, nabírat lžící,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vláčné kefírové pečivo

Vláčné kefírové pečivo

Potřebné ingredience

400ml kefíru nebo podmáslí, 500g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky soli, 1/4 čerstvého dorždí, 1 lžička cukru

Postup přípravy

Program těsto, poté umotat pečivo (bagety, veky, housky, rohlíky,...), nechat kynout pod utěrkou asi 30 min., potřít olivovým olejem a péct na 210 ˘C asi 15 - 20 min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Tmavé housky plněné nivou

Tmavé housky plněné nivou

Potřebné ingredience

4Hrnky celozrnné mouky žitné 1hrnek polohrubé mouky 1kostka droždí 1hrnek oleje 1hrnek mléka 1lžička soli

Postup přípravy

Z vlažného mléka droždí lžičky mouky udělat kvásek.
Do mísy dát ostatní ingredience a zalít kváskem ,zadělat těsto v domácí pekárně nebo ručně,necháme kynout asi 1hodinku…

Zobrazit více...

Kategorie