Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KNEDLÍKY Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-TY NEJLEPŠÍ CO ZNÁM!!! I PRO PARNÍ HRNCE!!!

KNEDLÍKY Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-TY NEJLEPŠÍ CO ZNÁM!!! I PRO…

Potřebné ingredience

250 g polohrubé mouky,250 g hrubé mouky,lžička cukru,lžička soli,250 ml mléka,1 vejce,1 lžička sušeného droží či 1/4 kostky norm.droždí

Postup přípravy

TAK JSEM MAMINKY KONEČNĚ VYZKOUŠELA I V PARNÍM HRNCI A VÝSKEDEK BYL SNAD JEŠTĚ LEPŠÍ NEŽ VE VODĚ,POSÍLÁM FOTEČKY A PŘEJI DOBROU CHUŤ.Tento recept je převzatý z TOP RECEPTŮ jen…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zamotané koláče

Zamotané koláče

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 40 g kvasnic, 50 g cukru krystal, 250 ml vlažného mléka, 75 g změklého másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronová kůra Náplň: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce krystalu,švestky trochu rozpuštěného másla na potření

Postup přípravy

Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru. Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb z kys.smetany

Chléb z kys.smetany

Potřebné ingredience

150ml kys.smetany,1lžíce oliv.oleje,200ml mléka(vody),1lžička cukru,2lž.soli,35dkg polohrubé mouky,15dkg žitné chlebové,1 sáček suš.droždí,lněné semínko

Postup přípravy

dát do pekárny v pořadí,jakém jsou suroviny napsané,pekla jsem na programu klasik

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Potřebné ingredience

Na těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce nebo 2 žloutky, 100 g rozpuštěné vlažné Hery, lžička soli, 100 g cukru krupice, trošku citronové kůry, 500 g prosáté polohrubé mouky, 21 g droždí. Na náplň: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, cukr, skořice, rozinky. Na potření: 1 vejce nebo trošku rozpuštěné Hery.

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 díly, každý lehce prsty na vále roztáhneme, posypeme jablky (šťavnatá…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kukuričný láva chlieb

Kukuričný láva chlieb

Potřebné ingredience

Nočný kvások: 1 1/4 šalky hl.muky,3/4 š vody,1/4 čl inst.droždia Cesto: 1 3/4 šalky teplej vody,1/4 š kukuričnej muky,2 pl medu,2 pl masla,2 čl soli,1 čl inst.droždia,3-3 1/2 š hl.muky,čili paprička (nemusí byt),3/4 š kukurice steril.,asi 2 š struhaneho syra

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka

Vánočka

Potřebné ingredience

75 dkg pol. mouky, 10 dkg cukru krystal, 1 vejce, j žloutek, 10 dkg rozpuštěného tuku na pečení ( hera apod) , 3 dcl mléka, citron kúra, špetka soli, 2.5 dkg droždí. Na potření vajíčko, na ozdobu ořechy.

Postup přípravy

Z uvedených surovin zaděláme těsto ( ručně klasicky s kváskem, v pekárně postup jako vždy - nejprve tekuté suroviny, potom sypké). Necháme vykynout. Můžeme těsto jednou "…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
kynutý ,TŘÍNÁDIVKOVÝ KOLÁČ - úžasná dobrota!

kynutý ,TŘÍNÁDIVKOVÝ KOLÁČ - úžasná dobrota!

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g polohrubé mouky,150ml vlažného mléka,50g cukru,60g rozpuštěného másla,2 žloutky,špetka soli,20g droždí (dávám 1/2 kostky) Drobenka: máslo-cukr-mouka Nádivky : výběr dle chuti: tvarohová,maková,povidlová,ořechová, ovoce atd. a Vaší fantazie Na fotografii je koláč, který jsem pekla naposledy s nádivkami: tvarohová - jablečná povidla - maková - dokonalá kombinace - úžasná dobrota

Postup přípravy

Zadělávám a nechám kynout v pekárně.( lze samozřejmě zadělat ručně v míse, nebo s pomoci el.robotu)

Do pekárny vlijeme vlažné mléko,rozpuštěné máslo, přidáme žloutky,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
..VDOLKY SE SLANINOU A SÝREM..

..VDOLKY SE SLANINOU A SÝREM..

Potřebné ingredience

250 ml vody,4 lžíce oleje,500 g hl.mouky,1 lžička cukru,1 lžíce soli,1/2 sáčku instantního droždí.Suroviny dáme do pekárny a zapneme na program těsto.Troubu předehřejeme na 200 C.Dále potřebujeme:1 rozšlehané vejce,16 plátků slaniny,250 g cibule,1 lžíce kmínu,200 g strouhaného sýra.

Postup přípravy

Vykynuté těsto rozdělíme na 16 dílků.Každý dělí podle sebe(já si rozdělím celou várku na 4 díly a a z těch pak další 4:-) Každý díl rozválíme na placku a dáme na plech vyložený…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba z pekárny

Chleba z pekárny

Potřebné ingredience

2 hr.250ml pšeničné mouky,1/2 hr.hl.mouky,1 hr. žitná mouka,2 čl.sůl,1 čl.cukru,1,5 PL kmín,1PL octa, méně než 1/2 kostky droždí,2 odměrky vody od pekárny( 2dcl)

Postup přípravy

postup stejný jako u věeho,nejdříve tekutiny a potom mouka a další suroviny.Pekla na program č.1 pekárna DOMO 3955

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb z žitného kvásku

Chléb z žitného kvásku

Potřebné ingredience

Na kvásek:15 dkg celozrné žitné mouky,250 ml vlažné vody,1 lžíce sušeného žitného kvásku Těsto:120 ml vlažné vody,40dkg hladké mouky pšeničné/já dávám půl obyčejné a půl celozrné/1 tableta celaskonu/zpevńuje lepek v těstě a těsto se nedrolí/,1 1/2 lžičky soli,1 lžička drceného kmínu,špetka sušeného droždí Dr.Oetker/je nejlepší/.

Postup přípravy

Kvásek si připravíme den předem: do mísy dáme žitnou mouku,vlaž.vodu a vše zamícháme -přikryjeme utěrkou a necháme v teplé místnosti nejméně 12 hodin zrát - nejlépe kdyžzraje 30…

Zobrazit více...

Kategorie