Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba - pečený v římském hrnci

Chleba - pečený v římském hrnci

Potřebné ingredience

podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky

Postup přípravy

Po vykynutí těsta v pekárně jsem "uplácala" šišku a nechala ještě kynout. Mezitím jsem namočila hrnec. Asi po dvaceti minutách jsem vodu vylila, hrnec vyložila pečícím…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KOLÁČE z domácí pekárny....

KOLÁČE z domácí pekárny....

Potřebné ingredience

dělala jsem je poprvé a hned se po nich zaprášilo :)... ingredience na přípravu těsta dávám do pekárny..pořadí...300ml mléka vlažného, 160 g másla-rozpuštěné,80 g krupicového cukru, 3 žloutky, trochu rumu,500g hladké mouky a sušené droždí. zapnu program na těsto...mezitim si připravim tvarohovou nápln- 250g měkkého tvarohu,100 g močkového cukru,1 sáček vanilkového cukru,1 vejce,hrst rozinek....tu dávám dovnitř do koláčku a nahoru dávám povidla...nebo borůvkový džem..co dům dá:) a naposypání drobenku..60 g hrubé mouky,60 g krupicový cukr a 50 g másla

Postup přípravy

těsto je vykynuté dám na vál...s trochu mouky...rozdělim na 25 kousků ,vytvoříme placičky..dam tvaroh,zabalim...a vytvořim bochánek...necham na plechu vymaštěném ještě chvílku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí žitný chléb

Domácí žitný chléb

Potřebné ingredience

žitnou mouku, obyčejnou bílou mouku, suché droždí, kmín, sůl, cukr, vodu, mléko a odměrku na mouku 150-200ml........Kvas:7 vrchovatých polévkových lžic žitné mouky, čtvrt lžičky cukru, čtvrt lžičky suchého droždí,250-300ml studené vody.....................Zadělání těsta: Připravte si větší mísu, vál, mouky, 1 lžice a špetka soli (odměrku z PANADOL BABY SIRUP ,těsně nad horní rysku v rozšíření,to je asi 17,5ml), 1 lžička cukru, 1 lžice kmínu, 1 lžice suchého droždí, voda 300ml a mléko 200ml.Dvě odměrky žitné mouky, hladkou mouku. Odměrku, která má obsah asi 150 - 200ml. Takže si najděte nějakou podobnou odměrku. Peču už po několikáté a tak jsem si dnes naměřila,že jsem zapracovala 0,5-1kg hladké mouky,ale to se pohybuje kvalitou mouky a množstvím semínek nebo otrub.Navíc jsem přidala do chleba pšeničné otruby(žitné otruby s klíčky),které jsem přidávala do tekuté směsi a nechala chvilku nabobtnat.Peču každý týden,pokaždé přidám něco jiného.Kousek darujeme,jinak dobře vydrží chutný do dalšího pečení.

Postup přípravy

KVAS zadělám večer.Do středně velké misky dáte 7 vrchovatých polévkových lžic žitné mouky, asi čtvrt lžičky cukru a stejné množství suchého droždí. Promícháte a pak na to najednou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slané dlouhé tyčinky k pivu, k vínu,nebo jen tak.......Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Slané dlouhé tyčinky k pivu, k vínu,nebo jen tak......…

Potřebné ingredience

500ml vlažné vody,200gr nastrouhaného ztuženého tuku omega,půl kostky kvasnic,4lžičky soli,3lžičky cukru krupice,2celá vejce,1kilo hladké mouky,rozšlehané vejce na potření,a indegrience kterými budete chtít tyčinky ochutit(kmín,sůl,mák,grilovací dábelské koření,pizza koření.......)

Postup přípravy

Všechny indegrience vložíme přesně za sebou tak jak jsem napsala,do domácí pekárny,a zapneme program ,,těsto,,-DOUGH,,,,,,,,po skončení programu,vyklopíme těsto na vál,a odebíráme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí veka

Domácí veka

Potřebné ingredience

290ml vlažného mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 500g hladké pšeničné mouky(Z tohoto množství jsem nahradila trochu polohrubou moukou) 2,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Těsto po vykynutí rozdělíme na dva stejné díly a uděláme veky. Necháme kynout asi 30 minut i déle.
Potřeme žloutkem(já z nedostatku vajíček potřela jen vodou a bylo to možná i…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Špaldovy uzlíky

Špaldovy uzlíky

Potřebné ingredience

150ml vody - 200ml mléka - 3PL oleje - 200g polohrubé mouky - 300g špaldovy mouky - 1ČL soli - 1ČL kmínu - 1ČL droždí sušeného

Postup přípravy

Pekárnu zapneme na program těsto.\\r\\nPo vykynutí uděláme 12 hromádek. a umotáme co jsme zvyklý housky, rohliky.................\\r\\nDáme na plech a vypodložíme pečícím papírem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slunečnicový chlebík

Slunečnicový chlebík

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml vody 1 lžička soli 2 lžíce rozpuštěného másla (tuku, oleje) 1 lžíce medu 1/2 hrnku slunečnicových semen 280 g žitné chlebové mouky 125 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Dnešní ráno nám provoněl byt tento slunečnicový chlebík...Vyzkoušeli jsme odložený start na pekárně a zatím co my jsme spali, tohle nám vyrostlo v pekárně... Je výborný a všem ho…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechový závin v dortové formě

Ořechový závin v dortové formě

Potřebné ingredience

Těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce, 70 g rozpuštěné Hery, 100 g moučkového cukru, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí. Náplň: povidla naředěná rumem, 150 g strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Vejce rozšleháme v mléce, mouku prosejeme. Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program TĚSTO. Já přidala po zapípání ještě rozinky v rumu.

Nakynuté těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
panettone -krásně nadýchaná,chuť podobná vánočce

panettone -krásně nadýchaná,chuť podobná vánočce

Potřebné ingredience

100 g. změklého másla,6 pol.lžic mléka,3 vejce,400 g.hlad.mouky,1 čaj.lžička soli,1 vanilkový cukr,1 kostka droždí,50 g. cukru krupice,100 g.rozinek,75 g. kandovaného ovoce.

Postup přípravy

Vše dáme v tomto pořadí do pekárny, jen si předem rozšlehám vejce s mlékem .Rozinky a ovoce dávám po zaznění signálu. Pečeme na program sladký chléb,světlá kůrka.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÝBORNÝ,NADÝCHANÝ CHLEBÍK-jeden recept-více způsobů-VŽDY SE MI POVEDE

VÝBORNÝ,NADÝCHANÝ CHLEBÍK-jeden recept-více způsobů…

Potřebné ingredience

300ML VLAŽNÉ VODY,2MALÉ LŽIČKY CUKRU,2MALÉ LŽIČKY SOLI(PŮVODNĚ 2,JÁ DÁVÁM JEDNU),1-2 LŽIČKY KMÍNU(NEBO SEZAMU,LNU,SLUNEČNICE-NA CO MÁTE ZROVNA CHUŤ),500GRAMŮ HLADKÉ MOUKY,1LŽIČKA SUŠENÉHO DROŽDÍ.. DÁLE TO,JAKÝ ZROVNA CHLEBÍK CHCETE MÍT:ORESTOVANÁ CIBULKA NA TROŠCE OLEJE,NEBO STROUHANÝ TVRDÝ SÝR CCA 100GRAMŮ,NEBO CCA 3LŽÍCE OVESNÝCH VLOČEK,NA CHVILKU SMOČENÝCH VE VODĚ-VODU VYMAČKÁM¨,NEBO ORESTOVANÁ SLANINA NA KOSTIČKY NAKRÁJENÁ,NEBO TROŠKU ROZETŘENÉHO ČESNEKU....MŮŽE TO BÝT COKOLI,CO VÁM CHUTNÁ,TŘEBA VÁS JEŠTĚ NĚJAKÁ KOMBINACE NAPADNE A BUDU MOC RÁDA,KDYŽ SE PODĚLÍTE:-)

Postup přípravy

VŠECHNY INGREDIENCE VLOŽÍM V UVEDENÉM POŘADÍ DO PÍCKY,NAHORU VLOŽÍM CIBULKU,NEBO SÝR,NEBO VLOČKY ATD....PODLE TOHO,JAKÝ CHLÉB SI PŘEJETE ZROVNA UPÉCI:-)..JÁ MÁM PÍCKU MOULINEX…

Zobrazit více...

Kategorie