Pivní chleba
Potřebné ingredience
275 ml piva pokojové teploty,125 ml vody,600g hladké mouky pšeničné,1pl mletého kmínu,1,5 čl soli,6g sušeného droždí
Postup přípravy
od tekutých po sypké nakonec po droždí dáme do pekárny program klasik velikost 2 barva střední ETA SIESTA
Chleba jako pizza
Potřebné ingredience
300ml mléka,2 pl oleje,1 pl octa,2 čl soli,1 čl cukru,360g pšeničné mouky hladké,140g pšeničné mouky Celozrnné,7g sušeného droždí,1pl semínek slunečnice,1pl semínek dýně,3 cm nahrubo nastrouhaného loveckého salámu,pizza koření
Postup přípravy
klasickým způsobem navážíme suroviny a dáme program Klasik,barva střední,velikost 1
Celozrnný pšeničný s kořením
Potřebné ingredience
300ml vody,3 pl oleje,2 čl soli,1 čl cukru,290 celozrnné mouky jedno jaké,210 hl pšeničné,1 čl sušeného droždí a na závěr koření dle chuti já dávám třeba směs na bylinkové máslo,na pizzu,nebo mraženou bazalku jak kdo má rád
Postup přípravy
Do pekárny postupně dáme potřebně množství surovin od tekutých po sypké a nakonec droždí.
ETA SIESTA
Program celozrnný,světlý,velikost 1
Světlý chlebík s br.kaší sušenou
Potřebné ingredience
100ml vody,160ml mléka,2 pl másla,260g hl.mouky pšeničné,100g mouky žitné,2 pl br.kaše v prášku,2 čl soli,1 čl cukru,1 čl mletého kmínu,6 g sušeného droždí(nejlepší a nejlevnější je z modrým ptákem-mají ho v Globusu,Albertu)
Postup přípravy
Tak jak jsou psané suroviny dáváme do pekárny tj- nejdříve tekuté potom sypké a nakonec droždí.
Pekárna ETA SIESTA program klasik,velikost 1 kůrka světlá
přeji dobrou chuť
CHLEBA - PRVNÍ BOCHNÍK v domácí pekárně
Potřebné ingredience
300 ml pitné vody,
500 g hladké mouky,
1 lžíce cukru,
2 lžičky soli,1 lžička kmínu,4 g sušeného droždí
Postup přípravy
Program 1,kůrka střední,bochník velký
Pro zlepšení je vhodné přidat čtvereček taveného sýra.Po pípnutí semínka dle chuti.
V domácí pekárně - VÁNOČKA
Potřebné ingredience
200 ml mléka,
200 g másla nebo hery rozpuštěné
3 žloutky,
500 g polohrubé mouky,
1,5 čajové lžičky inst.drozdi,
100 g cukru krupice,
1 vanilkový cukr,
1 čaj.lžička soli,
2 čaj.lžička citrónové kůry,
špetka muškátového oříšku,
60 g rozinek.
Postup přípravy
Peču v pekárně ETA
Program 1 klasik, kůrka světlá, chlebík velký.
Je to mňamka.Peču jako chleba,nezplétám a kyne až nám zvedá někdy víko.
SEKANÁ - recept od mé tchýně :-))))
Potřebné ingredience
1kg ml. masa, 4 vejce, 1 osmahnutá cibule na sádle, 4 špety majoránky, necelá půl lžička sladké papriky, 1/3 lžičky pepře, 3 né vrchovaté lžičky soli (víc určitě ne, bylo to slanší, ale já to mám ráda :-))), 3 hrsti strouhanky, 5 stroužků česneku, 0,75 dcl vody (nemusí asi být, protože moje mamka ji tam nedává, já ano)
Postup přípravy
vše s mícháme a uděláme bochánky a dáme na plech, na bochánky můžeme položit plátek špeku :-))), podlejeme vodou a postupně podléváme při pečení, pečeme asi hodinu na cca…