Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Luxusní kaiserky

Luxusní kaiserky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 150 ml oleje, 3 vejce, cca 500 g hladké mouky, 1 kostka čerstvého droždí (42 g) na potření a posypání: 1 vejce, mák, sezam, hrubá sůl

Postup přípravy

pekarna zadělá sama a nebo ručne zadny problem taky,
Z uvedených surovin vypracujeme hladké měkké těsto (ručně nebo v pekárně), podle potřeby můžeme přidat mouku. Necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vrstvený kynutý koláč  - povidlový

Vrstvený kynutý koláč - povidlový

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 100 g Hery, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, ½ lžičky soli, 30 g droždí. Náplň: asi 250 g povidel, 2 hrsti ořechů. Nahoru drobenka.

Postup přípravy

Kynuté těsto zaděláme v pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejně velkých bochánků, které necháme chvíli na vále kynout.
Dortovou formu průměr 28 cm…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Švýcarky

Švýcarky

Potřebné ingredience

1/4 kg pol. mouky,1/4 kg hl.mouky,200 ml. mléka , 1 kostku droždí,12 dkg cukru,1 vejce , 10 dkg oleje nápln : cukr ,skořice,strouhanka - 1 žloutek na potření

Postup přípravy

vše dám do pekárny a zadělám těsto .Po vykynutí udělám dvě placky podlouhlé a pomažu rozpuštěným másle a posypu skořicí s míchanou 1 : 1 cukr se strouhankou a lžíci skořice.. asi…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Langoše...

Langoše...

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody,150ml oleje,špetka soli,500g hladké mouky,špetka cukru a půl kvasnic

Postup přípravy

všechny přísady dáme do pekárny a nastavíme na program těsto....z těsta jsem vytvořila stejné bochánky a potom jsem válečkem se snažila vyválet najemno kulatou placku do stran…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebové bagety

Chlebové bagety

Potřebné ingredience

Těsto: 230 ml vody, 3 PL oleje, 1,5 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 150 g pšeničné chlebové mouky, 130 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička cukru, 21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí).

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vodu a olej, nasypeme prosáté mouky pokojové teploty, do rohu přidáme sůl a na opačný konec do důlku v mouce dáme na cukr rozdrobené droždí. Zapneme program…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné housky

Celozrnné housky

Potřebné ingredience

250 ml vody, 3 lžíce oleje, 200g hl.mouky, 100g žitné mouky, 100g pšen. celozrnné mouky, 1 lžička kmínu, 1 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1/4 kvasnic

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny, tekuté pk sypké, zapneme na progrram těsto. Rozdělíme na 8 dílů a tvarujeme housky, mašlujeme mlékem,sypeme sezamem a slunečnicí a pečeme př…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TOUSTOVÝ CHLÉB-opravdu dobrý....

TOUSTOVÝ CHLÉB-opravdu dobrý....

Potřebné ingredience

320ml vlažného mléka,70ml oleje,500g polohrubé mouky,30g bramborového škrobu(solamyl),1lžička soli,1lžička suš.droždí,špetka cukru..

Postup přípravy

V uvedeném pořadí vložit do pekárny,někdo má program "toustový chléb",já ne,zvolím obyčejný chléb-musíte si to přizpůsobit své pícce,zvolte raději světlou kůrku,já…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pražské koláče

Pražské koláče

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké a 300 g polohrubé mouky, 225 ml mléka, 130 g másla, 100 g cukru, 2 vejce, 30 g droždí, 1,5 lžičky soli. Náplň: 350 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla, 250 ml smetany ke šlehání. Drobenka: 50 g hrubé mouky, 50 g cukru moučka, 30 g másla, ½ lžičky skořice.

Postup přípravy

Těsto: Do pekárny nalijeme rozpuštěné vlažné máslo a vlažné mléko s rozmíchanými vajíčky. Z cukru si odebereme 1 lžíci stranou, zbytek cukru nasypeme do pekárny. Přisypeme prosáté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté jablečné a tvarohové řezy

Kynuté jablečné a tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g Hery, 90 g cukru krupice, ½ lžičky soli, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí. Náplň tvarohová: 250 g tvarohu (kostka v alobalu), 2 PL cukru, 1 žloutek, rybíz. Náplň jablečná: 3 jablka, hrst vlašských ořechů, hrst rozinek, cukr dle potřeby.

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky a rozpuštěný vlažný tuk, nasypeme cukr, prosáté mouky pokojové teploty, do rohu přidáme sůl a na opačný konec do důlku v…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutá bábovka s nutellou a ořechy

Kynutá bábovka s nutellou a ořechy

Potřebné ingredience

Těsto: 180 ml mléka, 1 vejce, 50 g másla, 80 g cukru krupice, ½ lžičky soli, 200 g hladké a 200 g polohrubé mouky, 15 g droždí. Dále: nutella, sekané vlašské ořechy.

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchaným vajíčkem, rozpuštěné vlažné máslo, přisypeme cukr a prosáté mouky pokojové teploty. Do rohu vsypeme sůl, na vzdálený konec do důlku…

Zobrazit více...

Kategorie