Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBA

CHLEBA

Potřebné ingredience

310ml mléka,1 lžíce octa,2 lžíce oleje,2-3 lžičky soli,2 středně velké uvařené nastrouhané brambory,120 g tmavé žitné mouky,400 g hladké mouky,2 lžičky drceného kmínu,2 lžičky sušeného droždí a 2 lžičky mletého cukru

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí (cukr a droždí dohromady doprostřed) a pečeme na program základní,kůrka podle toho jak máte rádi,my dáváme světlou.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Moravské koule

Moravské koule

Potřebné ingredience

150 ml mléka, 1 vejce, 1 žloutek, špetka soli, 150 g strouhaných vařených brambor, 300 g hrubé mouky, 20 g čerstvého droždí a trošku cukru na droždí. Olej na smažení, hladká mouka na vál, kečup, tvrdý sýr

Postup přípravy

Podle pořadí dáme do pekárny a na necháme udělat těsto. Vykynuté těsto rozválíme na asi 2 cm tlustý plát, ze kterého vykrájíme kolečka. (Používám velké kulaté vykrajovátko na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Majolkové houstičky - úúúúžasné

Majolkové houstičky - úúúúžasné

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 200 g majolky - 2 malé pytlíčky, 500g hladké mouky, 1 lžičku cukru, 1 lžičku soli, 1 a půl lžičky droždí- vyzkoušela jsem jen polovinu majolky a super, stačí jeden pytlíček!!!

Postup přípravy

Vše dát do pekárny na program kynutí, nejprve vše tekuté, potom mouku a ostatní, vykynuté těsto, vyválet váleček - hada asi 15 cm a udělat uzlíky, pomašlovat vejcem a posypat solí…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rychlobábovka do domácí pekárky, rychlá a dobrá

Rychlobábovka do domácí pekárky, rychlá a dobrá

Potřebné ingredience

1/4l šlehačky, 3 vejce, 1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva popř. kokos nebo mák, skořice, mandle, rozinky, vanilkový cukr, rum ......

Postup přípravy

Výše uvedené ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program DORT. Do těsta při míchání přidávám kokos s rozinkami, skořici a nasekané mandle, vanilkový cukr a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Potřebné ingredience

250g mléčné rýže(může být i obyčejná),0,7l mléka,4 vejce,vanilkový cukr,50g másla,cukr podle chuti,špetka soli,citrónová kůra,meruňkový kompot

Postup přípravy

Rýži propláchneme vodou,nasypeme do pekárny,mírně osolíme,zalijeme mlékem a zapneme na program džem.Hlídáme až je z toho kaše,podle potřeby podlijeme ještě trochu mlékem nebo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CELOZRNNÉ ROHLÍČKY

CELOZRNNÉ ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 1 polévková lžíce oleje, 100 g celozrnné žitné mouky, 100 g špaldové hrubé mouky, 100 g hladké mouky, 2 hrsti ovesných vloček, 2 hrsti otrub, lněné semínko, 1 lžička soli a 1 lžička sušeného droždí.

Postup přípravy

Dám v uvedeném pořadí do pekárny, program příprava těsta.Z vykynutého těsta vyválím placku, rozříznu na 8 dílů a smotám rohlíčky.Nechám ještě 20 až 30 minut vykynout.Potřu mírně…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PANETTONE Z DOMÁCÍ PEKÁRNY.

PANETTONE Z DOMÁCÍ PEKÁRNY.

Potřebné ingredience

390g hladké mouky, 90g pískového cukru, 2 vanilkové cukry, 150ml vlažného mléka, 130g roztopeného, ale vychladlého másla, 1 čajová lžička soli, 1 vrchovatá čajová lžička sušeného droždí, kůra z 1/2 citronu. Po pípnutí přidáme : 30g sekaných mandlí, 60g oranžátu, 60g citronátu (prostě kandované citrusy), 90 g hrozinek namočených v rumu. Můžeme přidat trošku rumu nebo tresti, případně sušené ovoce, jaké máme rádi nakrájené na drobno.

Postup přípravy

Jako u klasického chleba z domácí pekárny...Nejdříve dáváme mléko, pak všechno ostatní, aby se nám nezalepily metličky :-)))) Program č. 3 - francouzský chleba, Velikost 0,9 kg,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí pletýnky

Domácí pletýnky

Potřebné ingredience

350 ml mléka (může být i vody), 600 g hladké mouky, 60 g másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 30 g droždí Na potření bílek a na posypání kmín, mák, sezam, hrubá sůl......

Postup přípravy

Do míchací nádoby nalijeme mléko a přidáme změklé máslo. Pak přisypeme mouku, cukr, sůl a droždí.
Dáme na program míchání těsta.
Z hotového těsta můžeme vyrábět rohlíky,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Tmavý žitný chléb

Tmavý žitný chléb

Potřebné ingredience

300ml silné melty,2 lžičky soli,3 lžíce octa,250g hl.bílé mouky,150 g celozrnné pšeničné mouky,150 g celozrnné žitné mouky,lžičky cukru,40g čerstv.droždí nebo 10 g suš.droždí,semínka / slunečnice a dýňová semínka /...

Postup přípravy

Do pekárny dáváme v tomto pořadí,zapneme program TĚSTO...Hlídáme hustotu těsta a buď zředíme vodou nebo naopak zahustíme hladkou moukou....Po pípnutí-semínka....Těsto hůře kyne…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Housky a pletýnky

Housky a pletýnky

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka, 50 g rozpuštěného a vychladlého másla, 1 rozšlehané vejce, 1/2 lžičky cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 450 g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí, semínka na posypání (kmín, mák, sezam,...), mléko na potření

Postup přípravy

Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na stejné kousky. Z nich pleteme libovolné tvary. Skládáme na…

Zobrazit více...

Kategorie