Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KROKODÝL PLNĚNÝ PRO NAŠEHO TATKU

KROKODÝL PLNĚNÝ PRO NAŠEHO TATKU

Potřebné ingredience

TĚSTO NA HOUSTIČKY MAJOLKOVÉ TĚSTO KRÁSNÉ TVÁRNÉ. TĚSTO PODLE MAMINKY KLÁRKY ID 81508
A NA NAPLNĚNÍ SALÁM-TOČÁK,CIBULE,VAJÍČKA,PÓREL,ANGLICKOU SLANINU,SÝR,

Postup přípravy

TĚSTO NA ZÁKLAD. 250ML MLÉKA,100G MAJOLKY(1 SÁČEK) ,1 LŽIČKA SOLI, 500G HLADKÉ MOUKY,1LŽIČKA CUKRU,1/2 KOSTKY KVASNIC. DO PEKÁRNY DÁT UDĚLAT VYKYNOUT TĚSTO NEBO KDO NEMÁ PEKÁRNU…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Velikonoční slané slepičky z listového těsta

Velikonoční slané slepičky z listového těsta

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta, mouka na vál, vejce na potření, kuličky koriandru nebo pepře, sůl

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 0,5cm a vykrájíme z něj tvary slepičích tělíček a křídel (obojí zvlášť) a vidličkou narýhujeme na křídlech peří. Tělíčka I…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Velikonoční tvarované pečivo

Velikonoční tvarované pečivo

Potřebné ingredience

750 g polohrubé mouky, 1/4 l mléka, 2 vejce, 80 g másla, 50 g droždí, 4 kostky cukru, sůl

Postup přípravy

V míse promícháme mouku se solí, do dolíku vlijeme vlažné mléko, máslo, vejce, cukr a droždí a necháme vykynout kvásek. Těsto vypracujeme dohladka a přikryjeme. Po vykynutí…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Upečte si krokodýla :o)

Upečte si krokodýla :o)

Potřebné ingredience

260 ml mléka, 2 lžičky soli, 3 lžíce oleje, 250g hladké mouky, 250g polohrubé mouky, 2 lžičky oregana, 1 lžička drceného kmínu,
1/2 čerstvého droždí + 1 lžička cukru

Postup přípravy

Na program TĚSTO vypracujeme v pekárně těsto. Dále pokračujeme podle obrázkového postupu zde http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=2007&postdays=0&postorder=asc&start=0. Já jsem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Dobrota

Dobrota

Potřebné ingredience

350/450 ml mléka; 3/4 lžíce oleje; 1/1,5 lžíce octa; 1,5/2 lžičky kmínu; 1/1,5 lžičky soli; 1/1,5 lžičky cukru; 300/390 g hl. mouky; 100/130 g celozrnné žitné mouky; 100/130 g celozrnné pšeničné mouky; 1/1,5 lžičky droždí; po zapípnutí 1/2 hrsti semínek

Postup přípravy

!!!za lomítkem vždy větší velikost chleba(ETA)!!!


program: ZÁKLADNÍ
velikost: STŘEDNÍ ZA LOMÍTKEM VELKÁ
kůrka: STŘEDNÍ

Při posledním…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chleba - pšenično žitný

Kmínový chleba - pšenično žitný

Potřebné ingredience

300 ml vody, 1,5 lžíce octa, 2,5 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 300g pšeničné chlebové mouky, 300g žitné chlebové mouky, kmín mletý i celý (asi tak lžíce od každého), fenykl, semínka (nemusí být, jak kdo má rád), doprostřed na mouku 1/4 kostky droždí + trošku cukru (malou lžičku)

Postup přípravy

naházíme do pekárny, pečeme na základní program (1000 g chleba,) kůrka jak kdo má rád (u nás vede hodně propečená)
DOBROU CHUŤ

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vajíčkový chleba

Vajíčkový chleba

Potřebné ingredience

2 vajíčka(3), voda,nebo mléko doplněné do 275ml(400ml) ,máslo-25g(35g),sůl,cukr,mouka-500 g(700g),droždí-3/4 balíčku (1bal.)
Zkoušela jsem dělat taky větší,ale ten je opravdu hodně velký.V závorce jsou údaje na velký chleba.
Můžeme přidat semínka.

Postup přípravy

Nejdříve našlehejte vačíčka,pak přidávejte vodu do potřebného množství.sůl,cukr-lžička,máslo,mouku a nakonec droždí.
Malý chleba-730 g
Velký-1050 g
Pečeme na program…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAZANEC NADÝCHANÝ JAKO PEŘÍČKO....BEZ VAJEC a MOCINKY DOBRÝ

MAZANEC NADÝCHANÝ JAKO PEŘÍČKO....BEZ VAJEC a MOCINKY…

Potřebné ingredience

Recept není můj od maminky z Dámy (hanuka), ale bylo by mi líto se sním nepodělit, protože větší dobrotu jsem nejedla a nepeču už podle žádného jiného receptu. A tohle je můj dnešní výtvor, tak vyzkoušejte!!!!

Suroviny:
275 ml mléka,
100g rozpuštěného másla nebo Hery,
500g polohrubé mouky,
5 lžic cukru ( z toho 1-2 vanilkového),
1 lžička soli,
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí,
rozinky nebo mandle ( u nás rozinky nejíme )

Postup přípravy

Postup:
Necháme těsto promíchat a potom přidáme změklé máslo. Pokud je třeba, dohustíme přidáním mouky Po pípnutí přidat rozinky nebo kandované ovoce, POZDĚJI pak může být i…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Špaldový chléb s kváskem

Špaldový chléb s kváskem

Potřebné ingredience

250-280ml vody( dle hustoty kvásku,já dala 250 a 1PL mouky dosypala),2PL oleje,400ml kvásku,200g pšeničný chlebové mouky,150g hladké mouky,150g špaldové mouky,100g žitné mouky,3/4KL droždí,2KL soli,1KL chlebového koření,1KL drceného kmínu,1Kl celého kmínu

Postup přípravy

Dáme do pekárny v daném pořadí,já dávám kvásek mezi mouku.Program základní,kůrka střední,chléb vetší 900g(mám tesco).Chlebík po upečení měl 1,090Kg a chuťově je moc dobrý.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Dobrý chlebík

Dobrý chlebík

Potřebné ingredience

300ml VODY, 1 polévková lžíce OLIVOVÉHO OLEJE, 1 polévková lžíce JABLEČNÉHO OCTA, 320g HLADKÉ MOUKY,150g ŽITNÉ MOUKY,50g CELOZRNÉ MOUKY,2 lžičky SOLI, 1,5 lžičky SUŠENÉHO DROŽDÍ, 1 lžička CUKRU

Postup přípravy

Vodu vlijeme do nádoby na pečení, přidáme olej , ocet, nasypeme mouku do mouky uděláme důlek a nasypeme droždí. Na droždí nasypeme cukr zahrneme moukou. Do jednoho rohu nádoby…

Zobrazit více...

Kategorie