Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Grilování

Přidat recept
GRILOVÁNÍ
Domácí hamburger

Domácí hamburger

Potřebné ingredience

Na 2 kusy: kvalitní mleté hovězí maso - asi 200g hamburgerové housky - 2 kusy (nejlépe čerstvé) salát (použila jsem římský) nakrájený na nudličky - asi tak 2 listy cibule nakrájená na jemno - menší polovina plátkový sýr dle chuti (my používáme ementál) pepř sůl chilli dle chuti různé omáčky

Postup přípravy

1. Nakrájíme salát, cibulku, mleté maso ochutíme lehce solí, pepřem, troškou chilli.
2. Maso rozdělíme na 2 části a každou rozplácneme do co největší placky (maso se během…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Švestková marináda:

Švestková marináda:

Potřebné ingredience

3 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce dezertního vína (např. sherry), 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku (prolisovat), 1/2 chilli papričky, sojová omáčka, zázvor

Postup přípravy

vše promícháme

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Exotická marináda:

Exotická marináda:

Potřebné ingredience

1,5 dl pomerančového džusu, 1dcl bílého vína, 3 stroužky česneku (prolisovat), zázvor, sůl

Postup přípravy

vše promícháme

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
K R A V I Č K Y NA  PASTVĚ

K R A V I Č K Y NA PASTVĚ

Potřebné ingredience

Mleté maso, česnek,peprř,sůl,máslo,majoránka,hl.mouka,1vejce, kečup na oči,salát jako tráva

Postup přípravy

Vše smícháme a natlačíme do formiček. Do obalu od bonboniery Milka,jsem dala změklé máslo a utřený česnek a trochu koření na gril a šoupla sem to do mrazáku , a vždy si vyloupnu…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Mäso a zelenina na grile

Mäso a zelenina na grile

Potřebné ingredience

Bravčová krkovička,soľ,mčk,grilovacia zmes,pivo,cibuľa,prelisovaný cesnak. Zelenina: šampiňóny,cuketa /zelená a žltá/,farebná paprika,baklažán,kukurica,máslo. A skoro som zabudla!!! Uvaríme si kukuricu,dáme tiež na gril a potom potrieme máslom /môže byť aj bylinkové/ K tomu podávame cesnakový dip so smotanou,alebo bielym jogurtom. Ako prílohu si dáme chlebík,alebo zemiaky pečené na plechu.

Postup přípravy

Nakrájanú krkovičku mierne naklepeme,posolíme,okoreníme.potom si pripravíme do nádoby...pivo / toľko,aby bolo mäso zakryté/, prelisovaný cesnak,grilovaciu zmes /je ich viac druhov…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Krkovice v alobalu

Krkovice v alobalu

Potřebné ingredience

1 kg krkovice, sůl, koření dle chuti, alobal

Postup přípravy

Maso v celku nasolíme a nakořeníme dle chuti a zabalíme do alobalu.
Pečeme na grilu z každé strany 35 minut, poté rozbalíme a dopékáme.

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Krůta na kameni

Krůta na kameni

Potřebné ingredience

2 plátky krůtích prsou, olivový olej, čerstvé bylinky

Postup přípravy

Nasekáme na jemno čerstvé bylinky - bazalka, šalvěj, yzop, oregáno, kudrnatá petrželka, libeček. Do misky nelijeme olivový olej podle množství masa a do něho vmícháme všechny…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Potřebné ingredience

filet lososa s kůží 250g, třtinový tmavý rum, hrubozrnná mořská sůl 1/2 hrnku, třtinový cukr 1/4 hrnku čerstvě drcený pepř 1/2 lžičky, dřevěné udící lupínky na ryby 1 hrnek (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)

Postup přípravy

Osušený filet namočte na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5cm). Poté filet opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou. Z misky vylijte rum a vytřete ji dosucha.…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilované kuře pod cihlou

Grilované kuře pod cihlou

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsa (150-200g každé), 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička černého pepře (čerstvě nadrceného nebo namletého), 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (chilli) – dle chuti, 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku, 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, Šťáva z 1 citronu, 1 / 4 hrnku olivového oleje (extra virgin), Dále budete potřebovat: 2 cihly - každá zabalená v alobalu nebo naši grilovací žehličku (pro zatížení masa), ½ - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, namočených na 1 hodinu do studené vody (není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře)

Postup přípravy

Jeden z nejznámějších italských receptů na grilování "Pollo al Mattone" - kuře pod cihlou...
Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilování s vůní Indie

Grilování s vůní Indie

Potřebné ingredience

1 lžička sušeného drceného zázvoru 1 lžička cuminu 20 kuliček koriandru 2 lžičky kurkumy Špetka skořice 6 plátků vepřového masa

Postup přípravy

Do hmoždíře si dáme zázvor, cumin, koriandr a vše rozdrtíme na prášek. Rozdrcené koření dáme do mističky, přidáme kurkumu, skořici promícháme a touto kořenící směsí bohatě…

Zobrazit více...

Kategorie