Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Red velvet

Red velvet

Potřebné ingredience

Těsto: 250g másla, 220g cukru, 3 vejce, lžička vanilkové esence, 370g hladké mouky, 5 lžic Gustinu (kukuřičný škrob), lžička soli, 3 lžíce holanského kakaa, 360ml podmáslí, 2 lžíce červeného barviva, lžička octa, lžička jedlé sody Krém: 250g mascarpone, 250g Philadelphia, lžička vanilkové esence, 100g moučka cukr, 2 malé šlehačky.

Postup přípravy

Také jsem propadla "Báječným dortům" a prostě jsem musela zkusit nejoblíběnější americký dort tzv. rudý samet. Musím říct, že zcela naplnil moje očekávání - je jedním…

Zobrazit více...
DORTY
Pařížský dort

Pařížský dort

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec, 300g cukru, 250g polohrubé mouky, 5 lžic kakaa, prášek do pečiva, popř. mléko Krém: 2 šlehačky, 2 ledové kaštany, lžíce kakaa

Postup přípravy

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše ostatní smícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme na 170°C cca 30 minut.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme…

Zobrazit více...
DORTY
Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Potřebné ingredience

Těsto: 320g hladké mouky, 180g cukru , 3 vejce, 3 polévkové lžice kakaa, 200ml oleje, 250ml mléka, 1 prášek do pečiva. Krém: 1 zakysaná smetana, 1 šlehačka, 100g čokolády na vaření , 1 vanilkový cukr, uvařený pudink (250ml mléka a 1 vailkový pudink, cukr dle chuti) a 4 banány

Postup přípravy

Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Ostatní suroviny vymícháme do hladka a pak opatrně přimícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy na dort a pečeme při 170°C cca 30 minut.
Krém:…

Zobrazit více...
DORTY
Angry birds s postupem

Angry birds s postupem

Potřebné ingredience

Ořechové těsto: 6 vajec, 240g cukru, 6 lžic oleje, 120g hladké mouky, 120g mletých ořechů, špetka soli. Ořechový krém: 250ml mléka, 2 lžic cukru, 100g mletých ořechů, vanilkový cukr, 1/2 vanilkového pudinku, 1 máslo. Krém na zdobení: 300ml mléka, 1 vanilkový pudink, 200g másla a cukr moučka podle chuti

Postup přípravy

Tento dort je pro syna k narozeninám. Vše nejlepší zlato - máme tě moc rádi...

Těsto: Ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli. Ušleháme žloutky, cukr, olej a pak lehce…

Zobrazit více...
DORTY
Marcipánový dort s postupem

Marcipánový dort s postupem

Potřebné ingredience

Mramorový korpus: 8 vejce, 500hladké mouky, 440g moučka cukru, 330ml oleje, 200ml vroucí vody, 2 prášek do pečiva. Sirupový pudink: 100ml šťávy, 200ml vody, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce polohrubé mouky, 150g másla, cukr moučka dle chuti, kaše z 250ml mléka a 2 vrchovatých lžíc hrubé mouky. Falešná marcipánová hmota: 400g sušeného mléka, 400g moučkového cukru, 2lžíce medu, 2lžíce oleje, cca 50ml vody, mandlové aroma ....

Postup přípravy

Ušleháme bílky s půlkou cukru. V druhé míse ušleháme zbytek. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Třetinu těsta jsem obarvila kakaem. Do vymazané vysypané formy pak střídavě dáváme…

Zobrazit více...
DORTY
Medvěd s postupem

Medvěd s postupem

Potřebné ingredience

Perníkové těsto: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 1/2 hrnku cukru krupice, 2 1/2 hrnku mléka, 2 vejce, 2 prášky do perníku, 3/4 hrnku oleje, 2 lžíce kakaa, 2 čokoládové pudinky Sirupový pudink: 100ml šťávy, 200ml vody, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce polohrubé mouky, 150g másla, cukr moučka dle chuti. Krém: 1 máslo, 150g moučka cukr, 250ml mléka, 2 vrchovaté lžíce hrubé mouky.

Postup přípravy

Všechny přísady vymícháme do hladka a nalejeme do formy nebo do jiné formy nebo na plech. Pečeme při 170°C asi 30minut. Po vychladnutí rozřízneme a namažeme marmeládou.
V mém…

Zobrazit více...
DORTY
Hroch s postupem

Hroch s postupem

Potřebné ingredience

Kávové těsto: 6 vajec, 300g cukru, 200ml silné horké instantní kávy, 420g polohrubé mouky, prášek do pečiva Kávový krém: 250ml mléka, 1 pudink, 50g Omegy, 2 vrchovaté lžíce instatní kávy, 1 lžička mleté nevařené kávy, 1 máslo, 150g moučka cukr, 100ml vaječňáku.

Postup přípravy

Těsto: Ušleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a za stálého míchání přiléváme horkou kávu. Pak vmícháme mouku s prdopečem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.…

Zobrazit více...
DORTY
Vrtačka s postupem

Vrtačka s postupem

Potřebné ingredience

Karamelové těsto: 6 vajec, 30 dkg krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 30dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva Karamelová náplň: 300ml mléka, pudink, karamelové Salko, 150g másla

Postup přípravy

Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Odvážíme si cukr a z něho 3 lžíce dáme do hrnce. Roztavíme za stálého míchání na světle hnědo. Necháme mírně zchladit a zalijeme 10 lžícemi vody a…

Zobrazit více...
DORTY
Meč ze star wars

Meč ze star wars

Potřebné ingredience

Meč z rolád potažených marcipánem.

Postup přípravy

Pro milovníka Star wars. Meč je ze dvou rolád - mechová a pěnová bez mouky viz. moje recepty.

Zobrazit více...
DORTY
Jablečný nepečený dort

Jablečný nepečený dort

Potřebné ingredience

1kg jablek, 6lžic cukru, 2 pudinky, piškoty

Postup přípravy

Tento dort rádi děláme v létě. Je chutný, lehký, osvěžující a hlavně rychlý. V celé naší rodině se právě tento dort dělá k narozeninám a výročím i několikaměsíčním malým dětem,…

Zobrazit více...

Kategorie