Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující

Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou …

Potřebné ingredience

Základem mi byl tvarohový dort od Marie Anne H. (Lakme) ID 24336, jen jsem ubrala moučkový cukr. A k tomu jsem jako osvěžující vrstvu pod tvaroh přidala vařená jablka s pudingem.

Postup přípravy

Dělala jsem do dortové formy o průměru 28 cm.

Všechny přísady na dort si vyndejte nejlépe pár hodin dopředu, když budou mít stejnou teplotu, pak se lépe propojí.

Zobrazit více...
DORTY
Kometa Brno, Bart  Simpson

Kometa Brno, Bart Simpson

Potřebné ingredience

Kometa je z čokoládového korpusu a pařížské šlehačky, kakaový krém, white icing a mléčný marcipán Bart je ze světlého korpusu, šlehačky s jogurtem a jahodami, vanilkový krém, mléčný marcipán. Dort s Bártem prý oslavenci upadl na podlahu a vydržel!!!

Postup přípravy

Dorty jsem pekla den po sobě a bylo to tedy dost náročné,naštěstí si jeden vyzvedli a mohla jsem dát chladit druhý, lednici nemám velkou a dva dorty by se nevešly.

Díky za…

Zobrazit více...
DORTY
Ovečka Shaun - 3D

Ovečka Shaun - 3D

Potřebné ingredience

Světlý korpus, viz. mé recepty, kokosový krém - pudinkovomáslový, meruňkovojablečná marmeláda, potah z MMf. Kokos - barvený v kapce rumu a Kovandovic barvami, vajíčka z punčoviny, obalená v různobarevném kokosu a snaha vyvolat dojem, že ovečka sedí v travičce plné vajíček! Varianta místo beránka, nevlastníme formu, tak jsme si vymysleli "piplačku" pro radost i k Velikonocům.

Postup přípravy

Upéct korpus, zároveň uvařit a udělat krém, poskládat korpusy a promazat, dát vychladit, potáhnout hlavičku, tělíčko jsem lepila přímo na krém, ocásek a nožičky jsou z punčoviny,…

Zobrazit více...
DORTY
Můj 4.dortík - Ta Největší KRASLICE :-)

Můj 4.dortík - Ta Největší KRASLICE :-)

Potřebné ingredience

KORPUS : Budeš potřebovat dva :-) 200g hl.mouky , 8.vajec , 8.lžic oleje , 250 g cukru MARCIPÁNOVÁ HMOTA PANÍ ZDENKY : 25dkg suš.pol.mléka , 50g cukru moučka , 2.lžíce medu , 2.lžíce vody , 1.lžíce aroma mandle potravinářská barviva , dle libosti :-) -budeš potřebovat také 2 kousky KRÉM : 2vanilkové pudinky , 0,5l mléka , 120g cukru , 400g másla Dále řidší marmeládu na potírání korpusu , solamyl na posypání při dělání marc.hmoty , pečící papír , nebo tuk a mouku na vysypání plechu .

Postup přípravy

KORPUS :
2) do běla vyšlehej žloutky s cukrem a pak přidej olej
3) nalij žloutkovou směs na sníh,prosij mouku a vše lehce smíchej
4) vlij na plech vymazný a vysypaný ,…

Zobrazit více...
DORTY
děkovný za dceru,za syna

děkovný za dceru,za syna

Potřebné ingredience

jako vždy

Postup přípravy

a tady jsem ještě dělala děkovný pro mamky

Zobrazit více...
DORTY
MYŠI V SÝRU

MYŠI V SÝRU

Potřebné ingredience

banánový krém sametový piškot WI, chocoflex

Postup přípravy

Pudinkovo máslový krém smíchaný s rozmixovanými banány :-) Myši prolézejí skrz :-)

Zobrazit více...
DORTY
Šlehačkový s jahodami

Šlehačkový s jahodami

Potřebné ingredience

piškot - 3 vejce, 120 g cukru, 120 g pol. mouky, trošku prášku do pečiva náplň - 3 šlehačky ,2 ztužovače šlehačky,moučkový cukr ( asi 2 vrchovaté lžičky ) , jahody ( 650-700g) povrch - 2x červené cukrářské želé ( dala jsem jen 400ml vody)

Postup přípravy

Piškot - ušleháme bílky, postupně vmícháme žloutky, cukr a mouku s kypřícím práškem. Formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do formy a dáme pomalu péct.

Zobrazit více...
DORTY
DELICIOUS DEATH inspired by AGATHA CHRISTIE / Slastná smrť inšpirovaná Agathou Christie

DELICIOUS DEATH inspired by AGATHA CHRISTIE / Slastná…

Potřebné ingredience

Pri príležitosti 120. narodenín (mojej milovanej) spisovateľky Agathy Christie požiadal jej vnuk Mathew Prichard slávnu anglickú cukrárku Jane Asher, aby vytvorila recept "Slastnej smrti", ako vďaku všetkým fanúšikom. Pre nezainteresovaných, alebo menej náruživejších fanúšikov by som rada uviedla, že ide o prípad slečny Marplovej " Ohlásená vražda", kde slúžku Mici slečna Blacklocková požiada, aby upiekla svoju " slávnu" tortu, ktorú jej synovec Patrick nazýva Slastná smrť. Tak ako v buklete, vydanom pre túto špeciálnu udalosť, aj ja pripájam na záver práve túto ukážku, aby som to dotiahla do úplného konca. PS: Všetky suroviny samozrejme uvádzam presne podľa doslovného prekladu. Ak som niečo urobila ináč, alebo poopravila podľa seba, uvádzam to pri jednotlivých fotografiách. Zdravím všetkých fanúšikov, pekný zážitok :-))

Postup přípravy

DELICIOUS DEATH - Slastná smrť

CESTO: °175g tmavej čokolády, °100g povoleného masla, °100g hnedého cukru, °5 veľkých vajec, °1/2 lyžičky vanilkového extraktu, °100g mletých…

Zobrazit více...
DORTY
Fotopostup na semifreda

Fotopostup na semifreda

Potřebné ingredience

Reliéfní silikonová podložka, kterou seženete v cukrářských potřebách a formy na semifreda

Postup přípravy

těsto č.1- 2 bílka a kolik váží bílka tolik cukru a poloh. mouky a Hery. Smíchat a přidat barvy jakou chcete, těsto natlačíte do podložky a zahladíte stěrkou.
těsto č. 2…

Zobrazit více...
DORTY
Harlekýn-kopačák

Harlekýn-kopačák

Potřebné ingredience

20dkg pol.mouky,15dkg cukru,2 lžíce kakaa,1 kypřící prášek do pečiva,4 žloutky,1dcl vody,2dcl oleje, sníh ze 4 bílků. 3x šlehačka bílá, 1x šlehačka pařížská-svařit s kakaem a cukrem

Postup přípravy

upečený podle fantazie nazdobit šlehačkou

Na tento dort jsem dělala z 1 1/2 dávky. 1 dávka dort a 1/2 je míč.

Zobrazit více...

Kategorie