Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
TLAČENKA v PH od Áji Plassil

TLAČENKA v PH od Áji Plassil

Potřebné ingredience

1 vepřové koleno, 1 nožička, 2 bobkové listy, 2 kl sůl , pepř celý nové koření celé a 500 ml vody a nakonec 2 stroužky česneku

Postup přípravy

Dala jsme koleno do mísy od PH přidala jsem 2 bobkové listy, 2 kl sůl , pepř celý nové koření celé a 500 ml vody a dala jsem to na High 5h pak maso vyndat vývar scedit do…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Špízy z mletého masa

Špízy z mletého masa

Potřebné ingredience

250 g mletého masa (nejlépe mix hovězí + vepřové), 1 velká cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 1 vejce,1 lžíce hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce strouhanky, sůl, pepř, mletá paprika (možno i chili paprička nebo uzená paprika), několik silnějších plátků slaniny (může být i jiná uzenina), zelenina na napichování (papriky, rajčata, lilek, cibule ...), olej, grilovací koření, 50-100 ml vody na podlití

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- z cibule sejmou velké plátky, pokrájet je na větší kusy (budou se napichovat na špejli) a vnitřní malou část pokrájet na drobno (ta přijde do masa…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty, 60 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 cibule, plátek citronu (pokud není bio, tak bez kůry), 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř, na podlití 150 ml vody, na dokončení omáčky 2 sterilované okurky, 100 g šunky, 100 ml smetany + něco na zahuštění (hraška, mouka, instantní jíška ...), na dochucení dle potřeby cukr + citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky
- cibuli pokrájet na drobno
- mrkev + petržel + celer pokrájet na kostky
- okurky + šunku pokrájet na kostičky

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
BROKOLICOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z PH

BROKOLICOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

1 lžíce másla 1 kostka bujónu nebo vývaru 1 lžíce jíšky1 x 33% sladká smetana a trochu mléka sůl a pepř podle chuti 3/4 l vody1 brokolice menší asi 200g 1 mrkev 3 brambory

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku,mrkev přilijeme vodu, přidáme na růžičky nakrájenou brokolici, vodu osolíme, opepříme, přidáme brambory a dáme do PH na 4 hod. Hig. Potom vše rozmixujeme,…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí stroganoff v pomalém hrnci

Hovězí stroganoff v pomalém hrnci

Potřebné ingredience

Jelikož nikde nejsou recepty na stroganoff jednotné, vzala jsem z netu takovou všehochuť a nakombinovala.

Postup přípravy

2 kg masa (měla jsem hovězí zadní)
2 velké cibule nadrobno (nerestovala jsem, ale kdo chce, může - chuť bude výraznější)
500g žampionů
2 lžíce plnotučné hořčice
1…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Znojemská

Znojemská

Potřebné ingredience

5 plátků masa (hovězí, vepřové), 50 g slaniny (špeku), 1 cibule, 4 větší kyselé okurky, hovězí vývar (případně bujón), asi 2 lžíce láku od okurek, lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, olej (sádlo), hladká mouka

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- maso naklepat (není nutné), osolit, opepřit a poprášit moukou
- špek pokrájet na kostky
- cibuli pokrájet na jemno
- okurku pokrájet…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřová panenka na víně

Vepřová panenka na víně

Potřebné ingredience

vepřová panenka (je možno použít i třeba kotletu vcelku), 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 2 vrchovaté lžíce sušené cibule (pokud nemáte, tak restované cibule), 1 lžíce pokrájeného česneku, ½ lžičky soli, 1 lžička třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky bílého pepře, (špetka kurkumy - není nutné), kousek másla na vymazání hrnce, 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu + 50-100 ml vody na zahuštění

Postup přípravy

Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem.
Posypat cibulí a česnekem, zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou.

Pomalit na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s mrkví a bramborem

Hovězí s mrkví a bramborem

Potřebné ingredience

hovězí maso (cca 500 g vcelku), karotka, bílý pepř, sůl, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, máslo, instantní jíška

Postup přípravy

Hrnec trochu máznout máslem, doprostřed položit maso a kolem nasypat na kolečka pokrájenou mrkev. Maso trochu posolit, opepřit bílým pepřem, na mrkev položit kousek másla, vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g hovězích líček (cca 2 kusy) 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 500 ml silného hovězího vývaru nebo demi glace 200 ml suchého červeného vína 5 ks kuliček nového koření 3 ks bobkové listy 1 ks velká cibule 3 lžíce rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat 3 lžíce sádla 1 lžíce třtinového cukru rozmarýn a tymián pepř sůl

Postup přípravy

Opracovaná omytá a osušená líčka nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
V kastrolu rozpálíme sádlo a líčka zprudka ze všech stran opékáme cca 10 minut
Maso vyjmeme a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v pomalém hrnci)

Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v…

Potřebné ingredience

Kachna - rozpůlená nebo naporcovaná sůl kmín

Postup přípravy

kachnu rozpůlíme nebo naporcujeme (dle velikosti pomalého hrnce, do velkého se vejdou dvě půlky, do menšího dále rozporcujeme), nasolíme, dobře okmínujeme a vložíme do pomalého…

Zobrazit více...

Kategorie