Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Králík v kořeněné majonéze

Králík v kořeněné majonéze

Potřebné ingredience

Jednoduchý recept na dokonalé jídlo, použila jsem speciální kořeněnou majonézu STOKES (specialitka, ale vynikající), ale určitě by se dalo dle chuti okořenit si majonézu vlastní. Mrkněte na etiketu níže v postupu a ochuťte si ji dle libosti.

Postup přípravy

1 naporcovaný králík
2 velké cibule nahrubo
sůl, pepř
hořčice
10 pokrájených stroužků česneku
na vůni špek (slanina)
majonéza Stokes (nebo vlastní ochucená)

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuře na patizonu

Kuře na patizonu

Potřebné ingredience

kuřecí díly, koření na kuře, 1 patizon, 1-2 cibule, cca 10 stroužků česneku, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Patizon oloupat, odstranit vnitřek s peckama, pokrájet na kostky a dát do máslem vymazaného hrnce.
K tomu přidat na plátky pokrájenou cibuli a česnek (část zamíchat s…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)

Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)

Potřebné ingredience

Hovězí maso na polévku, polévková zelenina - čím více druhů, tím lépe, česnek, cibule, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list

Postup přípravy

Do pomalého hrnce vložíme očištěnou zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou, vše má být ponořeno. Zakryjeme poklicí a pustíme hrnec na stupeň 1 na 7-8 hodin. A to…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Nadívané žampiony

Nadívané žampiony

Potřebné ingredience

velké hlavičky žampionů (případně portobella), mleté krůtí maso, šalotka, česnek, vejce, petrželka, sůl, pepř, sladká paprika, kousek másla

Postup přípravy

Nejprve připravit nádivku: mleté krůtí maso + vejce + na jemno pokrájená šalotka + prolisovaný česnek + petrželka + sůl, pepř a trocha sladké papriky - vše promíchat.
Ze…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
IRSKÝ GULÁŠ

IRSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

60 DKG SKOPOVÉHO MASA Z PLECKA LŽIČKA SOLI ŠPETKA PEPŘE 1/4 KG CIBULE PO CCA 5 DKG MRKVE,PETRŽELE A CELERU 1 KG BRAMBOR

Postup přípravy

jE TO VYDATNÉ IRSKÉ JÍDLO. MASO NAKRÁJÍME NA PLÁTKY NEBO KOSTIČKY, TOTÉŽ UČINÍME SE ZELENINOU A CIBULÍ. BRAMBORY NAKRÁJÍME NA KOSTKY. DO KASTROLU DÁME VRSTVU MASA, NA TO CIBULI A…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové plecko z PH, slezské zelí, knedlík

Vepřové plecko z PH, slezské zelí, knedlík

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřového plecka a další (v textu)

Postup přípravy

Vepřové plecko několikrát nakrojíme (ale nedokrojíme), prosolíme, opepříme, okmínujeme. Do PH dáme na dno krájenou cibuli, drobně sekaný (nebo utřený) česnek. Podlijeme cca 1 - 1…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí s chřestem

Kuřecí s chřestem

Potřebné ingredience

kuřecí maso (nejlépe stehenní řízky), chřest, strouhaný tvrdý sýr, sladká smetana, máslo, bílý pepř, sůl

Postup přípravy

Oloupat chřest a rozdělit zhruba na třetiny, kuřecí maso osolit a opepřit.

Hrnec lehce vymazat máslem a na dno nasypat nejsilnější (tedy spodní) díly chřestu.
Na to…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hamburská omáčka v PH

Hamburská omáčka v PH

Potřebné ingredience

Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem. Zapnu PH na 2 asi 2,5…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, kousek slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 200 g dýně Hokaido, 3 kuliček jalovce, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, sůl, máslo, 120 ml vody (vývaru), 50 ml smetany, instantní jíška

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso osolit a opepřit - slaninu pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kostky - petržel pokrájet na kostičky - celer pokrájet na kostičky Na másle…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Zimní slepičí polévka

Zimní slepičí polévka

Potřebné ingredience

1 slepice, 2-3 cibule (nejlépe ve slupce), sůl, cca 4 kuličky černého pepře, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 tenký pórek, několik listů kapusty, 1⁄2 červené kapie, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželky, libeček

Postup přípravy

V hrnci pomalit slepici s cibulí, trochou soli a pár kuličkami černého pepře 10-12 hodin (3,5l hrnec).

Ke konci si připravit zeleninu:
- mrkev nastrouhat na hrubo
-…

Zobrazit více...

Kategorie