Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky s rýží

Hovězí plátky s rýží

Potřebné ingredience

Hovězí maso, sůl, pepř, hladká mouka, sádlo, cibule

Postup přípravy

Maso naklepat, osolit, opepřit, obalit v hladké mouce a opíct zprudka na sádle. Vyjmout maso, dát pokrájenou cibuli, až je cibule světle hnědá, dát maso, zalít horkou vodou. Aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Segedínský guláš z hovězího masa

Segedínský guláš z hovězího masa

Potřebné ingredience

Hovězí maso, sádlo, máslo, cibule, česnek, kysané zelí, hladká mouka, sladká mletá paprika, kmín celý nebo drcený, sůl, smetana nebo mléko.

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme na jemno, maso na přibližně stejné kousky. V hrnci rozpustíme sádlo a dáme na něj zpěnit cibulku. Na cibulku nasypeme papriku a zamícháme (pozor na spálení, bylo…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ Z KRÉTY

GULÁŠ Z KRÉTY

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.

Postup přípravy

Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš s bylinkovými knedlíky

Hovězí guláš s bylinkovými knedlíky

Potřebné ingredience

guláš: 750gr hovězího na guláš,tuk, 2-3 cibule, 4 malé protlaky, 1 sáček papriky mleté, sůl, hladká mouka, majoránka.knedlíky: 5 rohlíků, 200 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 3-5 lžic hrubé mouky, škrobová moučka bylinky- já používám polévkové bylinky sušené.

Postup přípravy

Guláš: Na tuku zpěním cibuli do hněda a přidám kostky masa. Zarestuji a zasypu paprikou a hned ztáhnu z ohně aby paprika nezhořkla a přimíchám protlaky a opět zarestuji a zaliju…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s mrkví

Dušené hovězí s mrkví

Potřebné ingredience

700g hovězího maso (zadní - kýta), 1 cibule, sádlo (olej), 4 větší mrkve, sůl, pepř

Postup přípravy

Na sádle orestujeme cibuli, přidáme hovězí na kostky, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou cca 15 minut bez podlití, maso pustí šťávu. Pak přidáme trochu vody a dusíme 40…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na paprice v papiňáku - rozpadá se

Hovězí na paprice v papiňáku - rozpadá se

Potřebné ingredience

hovězí maso (dávám přední), cibule, červená paprika, sůl, pepř, kmín, gulášové koření, hotová tmavá jíška.

Postup přípravy

V papiňáku si rozehřeju olej a na něm si orestuju cibuli na půlkolečka a červenou papriku na nudličky (z papriky proužky, a ty dám ještě na půl). Maso si nakrájím na velké kostky …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pečený guláš

Pečený guláš

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa nakrájeného na kostky, 4 větší cibule - nakrájené, 5 stroužků česneku - oloupaných a v celku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky sladké papriky, sůl a pepř, 1 chilli paprička (sušená nebo čerstvá), 2 kostky hovězího bujonu, 3 lžíce škrobu (solamylu či maizeny).

Postup přípravy

Troubu předehřát na 250 stupňů.
Kostky bujonu zalít litrem horké vody. Škrob rozmíchat v trošce studené vody (cca půl hrnku) a pak přidat k bujónu. Maso, cibuli a všechno…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Jaké hovězí vybrat,aby jste si pochutnali?

Jaké hovězí vybrat,aby jste si pochutnali?

Potřebné ingredience

HOVĚZÍ MASO

Postup přípravy

VAŘENÍ A DUŠENÍ----------PŘEDNÍ MASO:podplečí,krk,hrudí,bok s kostí i bez kosti

PEČENÍ A SMAŽENÍ----------ZADNÍ MASO:plec , vrchní nebo spodní šál

NEJKVALITNĚJŠÍ…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí pečeně na česneku

Hovězí pečeně na česneku

Potřebné ingredience

Hovězí váleček, cibule, špek, olej, kmín, česnek ( kolik kdo má rád ), masox, hladká mouka

Postup přípravy

Maso prošpikuju špekem a ve velkém pekáči na oleji spěním cibulku se špekem. Dám do pekáče maso a nechám zatáhnout ze všech stran, přidám česnek nakrájený na kolečka a kmín a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Telecí maso na másle

Telecí maso na másle

Potřebné ingredience

Telecí maso s kostí či bez kosti, půlka másla, sůl
Můžete přidat kmín, bazalku, ale jen posolené s máslem je opravdu výborné!
Vhodné pro děti. Podávám s divokou rýží a dušenou zeleninou.

Postup přípravy

Maso naporcujeme, rozložíme do pekáčku, posolíme a poklademe kousky másla. Trošku podlijeme vodou.
Pekáček přikryjeme alobalem a dusíme v troubě. Až je maso měkké, alobal…

Zobrazit více...

Kategorie