Rajská omáčka
Potřebné ingredience
Budeme potřebovat 600 g hovězího masa předního (krk), 100 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list), 15 g soli. Na rajskou omáčku pak 50 ml oleje, 70 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, 120 g rajčatového protlaku, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list), tymián a celou skořici. Vývar z vařeného masa podle potřeby. Dál pak 60 g másla, 50 g hladké mouky, 20 g perníku na strouhání. A cukr a sůl
Postup přípravy
Budeme potřebovat 600 g hovězího masa předního (krk), 100 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list),…
Guláš z hovězího srdce
Potřebné ingredience
4 hovězí srdce 2 cibule,4 stroužky česneku,olej,2 lžíce hladké mouky,mletá paprika,majoránka ,kmín, pepř,sůl
Postup přípravy
Srdce zbavíme žílek a pokrájíme na kousky.Na oleji zpěníme cibuli,přidáme srdce,opepříme,okmínujeme a osolíme.Restujeme do vydušení štávy,pak zaprášíme paprikou,podlijeme a dusíme…
Hovězí guláš na houbách-MOOC DEKUJI VARENI.CZ
Potřebné ingredience
250 mlmléko1 kgpřední hovězí4 lžícegulášové koření2 lžičkysůl4 lžícemáslo nebo olej4 - 6 kscibule1 kostkabujón na guláš4 ksbobkový list4 stroužkyčesnek2 hrstěsušené houbypodle potřeby voda
Postup přípravy
Hovězí maso dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme…
Španělské ptáčky
Potřebné ingredience
hovězí maso, sůl, pepř, hořčice, šunka, slanina, okurky zavařené, vařené vejce, tuk, cibule, hovězí vývar, bobkový list, máslo, hladká mouka
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Pokladme slaninou, šunkou, vejcem, okurkou a zamotáme do ruliček, které osmahneme na tuku. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme…
Hovězí maso na celeru
Potřebné ingredience
Hovězí maso špek celer olej, sádlo, máslo sůl, pepř
Postup přípravy
Hovězí maso odblaníme, prošpikujeme špalíčky špeku, osolíme a opepříme.
Nastrouháme 1malý celer na hrubém struhadle.
Vhrnci rozehřejem olej společně s tukem a máslem …
Debrecínský guláš-děkuji sideře
Potřebné ingredience
Suroviny: 600g hovězí kližky 2 velké cibule olej, lžička sladké papriky, sůl, párek, rajče, plátek anglické slaniny
Postup přípravy
Postup
Na cibulce podusíme nakrájené maso do změknutí. Potom přidáme papriku, zaprášíme moukou, dosolíme, zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme.
Na slanině osmažíme na…
Moje znojemská hovězí roštěná - přírodní
Potřebné ingredience
1/2 kg hovězí roštěné (špičky), cibule - stejné množství na objem jako je masa, 3 stroužky česneku, kousek uzené slaniny bez masa, olej, bílý mletý pepř (je jemější než černý), 1 lžička dijonské hořčice, pár kapek worčestru, hovězí bujón (nemusí být), sůl, 0,5-1dcl bílého vína, nakládané okurky.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na tenké plátky, po stranách nařízneme, opepříme a naklepeme. (já maso neobaluji v mouce, jak je psáno v receptech ani je dopředu nesolím, vytekla by šťáva). Někdy…
Hovězí tataráček
Potřebné ingredience
20 dkg pravé svíčkové,1 pol lžíce pln.hořčice,2 pol.lžíce kečupu jemného,sůl,pepř,trochu drc.kmínu,1 žloutek,1 střední cibule,2-4 hlavičky česneku,
Postup přípravy
Maso nameleme v mixeru a vše přidáme pořádně zamícháme a mužeme podávat s topinky.
Dobrý guláš
Potřebné ingredience
600 g hovězí kližky(já dělala z koňské kližky), 2-3 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g špeku, 3 štipce tymiánu, 5 jalovců, 10 kuliček nového koření, 1 lžíce červené papriky, 1 feferonka(nemusí být), 1 větší rajče, 1 paprikový lusk, hrst hub(mohou být čerstvé,zamražené, nebo sušené), 1 lžíce švestkových povidel, instantní jíška(nebo hladká mouka), masox(nemusí být), olej, sůl.
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kousky, cibuli najemno, rajče i papriku na kousky, česnek na plátky. Do hrnce s troškou oleje dáme nadrobno nakrájený špek a až se vysmaží, přidáme cibuli s…
ROŠTĚNÁ NA SELSKÉ OMELETĚ
Potřebné ingredience
3 vejce | 1/4 cibule červené | 20 g slaniny | 1 plátek hovězí roštěné | 3 brambory menší | sůl | pepř | olej
Postup přípravy
Plátek masa očistíme, lehce naklepeme, opepříme a potřeme olejem. Necháme odležet.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme…