Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

Budeme potřebovat 600 g hovězího masa předního (krk), 100 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list), 15 g soli. Na rajskou omáčku pak 50 ml oleje, 70 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, 120 g rajčatového protlaku, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list), tymián a celou skořici. Vývar z vařeného masa podle potřeby. Dál pak 60 g másla, 50 g hladké mouky, 20 g perníku na strouhání. A cukr a sůl

Postup přípravy

Budeme potřebovat 600 g hovězího masa předního (krk), 100 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list),…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš z hovězího srdce

Guláš z hovězího srdce

Potřebné ingredience

4 hovězí srdce 2 cibule,4 stroužky česneku,olej,2 lžíce hladké mouky,mletá paprika,majoránka ,kmín, pepř,sůl

Postup přípravy

Srdce zbavíme žílek a pokrájíme na kousky.Na oleji zpěníme cibuli,přidáme srdce,opepříme,okmínujeme a osolíme.Restujeme do vydušení štávy,pak zaprášíme paprikou,podlijeme a dusíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš na houbách-MOOC DEKUJI VARENI.CZ

Hovězí guláš na houbách-MOOC DEKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience

250 mlmléko1 kgpřední hovězí4 lžícegulášové koření2 lžičkysůl4 lžícemáslo nebo olej4 - 6 kscibule1 kostkabujón na guláš4 ksbobkový list4 stroužkyčesnek2 hrstěsušené houbypodle potřeby voda

Postup přípravy

Hovězí maso dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Potřebné ingredience

hovězí maso, sůl, pepř, hořčice, šunka, slanina, okurky zavařené, vařené vejce, tuk, cibule, hovězí vývar, bobkový list, máslo, hladká mouka

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Pokladme slaninou, šunkou, vejcem, okurkou a zamotáme do ruliček, které osmahneme na tuku. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso na celeru

Hovězí maso na celeru

Potřebné ingredience

Hovězí maso špek celer olej, sádlo, máslo sůl, pepř

Postup přípravy

Hovězí maso odblaníme, prošpikujeme špalíčky špeku, osolíme a opepříme.
Nastrouháme 1malý celer na hrubém struhadle.
Vhrnci rozehřejem olej společně s tukem a máslem …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Debrecínský guláš-děkuji sideře

Debrecínský guláš-děkuji sideře

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g hovězí kližky 2 velké cibule olej, lžička sladké papriky, sůl, párek, rajče, plátek anglické slaniny

Postup přípravy

Postup
Na cibulce podusíme nakrájené maso do změknutí. Potom přidáme papriku, zaprášíme moukou, dosolíme, zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme.
Na slanině osmažíme na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moje znojemská hovězí roštěná - přírodní

Moje znojemská hovězí roštěná - přírodní

Potřebné ingredience

1/2 kg hovězí roštěné (špičky), cibule - stejné množství na objem jako je masa, 3 stroužky česneku, kousek uzené slaniny bez masa, olej, bílý mletý pepř (je jemější než černý), 1 lžička dijonské hořčice, pár kapek worčestru, hovězí bujón (nemusí být), sůl, 0,5-1dcl bílého vína, nakládané okurky.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké plátky, po stranách nařízneme, opepříme a naklepeme. (já maso neobaluji v mouce, jak je psáno v receptech ani je dopředu nesolím, vytekla by šťáva). Někdy…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí tataráček

Hovězí tataráček

Potřebné ingredience

20 dkg pravé svíčkové,1 pol lžíce pln.hořčice,2 pol.lžíce kečupu jemného,sůl,pepř,trochu drc.kmínu,1 žloutek,1 střední cibule,2-4 hlavičky česneku,

Postup přípravy

Maso nameleme v mixeru a vše přidáme pořádně zamícháme a mužeme podávat s topinky.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dobrý guláš

Dobrý guláš

Potřebné ingredience

600 g hovězí kližky(já dělala z koňské kližky), 2-3 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g špeku, 3 štipce tymiánu, 5 jalovců, 10 kuliček nového koření, 1 lžíce červené papriky, 1 feferonka(nemusí být), 1 větší rajče, 1 paprikový lusk, hrst hub(mohou být čerstvé,zamražené, nebo sušené), 1 lžíce švestkových povidel, instantní jíška(nebo hladká mouka), masox(nemusí být), olej, sůl.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kousky, cibuli najemno, rajče i papriku na kousky, česnek na plátky. Do hrnce s troškou oleje dáme nadrobno nakrájený špek a až se vysmaží, přidáme cibuli s…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ROŠTĚNÁ NA SELSKÉ OMELETĚ

ROŠTĚNÁ NA SELSKÉ OMELETĚ

Potřebné ingredience

3 vejce | 1/4 cibule červené | 20 g slaniny | 1 plátek hovězí roštěné | 3 brambory menší | sůl | pepř | olej

Postup přípravy

Plátek masa očistíme, lehce naklepeme, opepříme a potřeme olejem. Necháme odležet.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme…

Zobrazit více...

Kategorie