Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku
Potřebné ingredience
400 g hovězího masa (roštěnky),
sůl,
hladká mouka,
40 g tuku (sádla),
100 g cibule,
mletá pálivá paprika,
1 lžíce rajčatového protlaku,
drcený kmín,
1 stroužek česneku,
majoránka,
1-2 zelené papriky,
1-2 rajčata.
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, a poprášíme moukou (v rukách přitiskneme). Na rozpáleném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přelijeme do druhého kastrolu. Do…
Hovězí guláš s bylinkovými knedlíky
Potřebné ingredience
guláš: 750gr hovězího na guláš,tuk, 2-3 cibule, 4 malé protlaky, 1 sáček papriky mleté, sůl, hladká mouka, majoránka.knedlíky: 5 rohlíků, 200 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 3-5 lžic hrubé mouky, škrobová moučka bylinky- já používám polévkové bylinky sušené.
Postup přípravy
Guláš: Na tuku zpěním cibuli do hněda a přidám kostky masa. Zarestuji a zasypu paprikou a hned ztáhnu z ohně aby paprika nezhořkla a přimíchám protlaky a opět zarestuji a zaliju…
Ďábelská roštěná
Potřebné ingredience
4 plátky hovězí roštěné, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 kapie, 1 malý kečup, chilli papričky v nálevu nebo čerstvé, sůl, pepř, mleté chilli, tuk, hladká mouka (na obalování).
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, oslolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Plátky orestujeme na tuku, vyjmeme a ve výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na…
Moje pověstná svíčková na smetaně
Potřebné ingredience
1KG HOV.MASA (může být i vepřová kýta)ZELENINA POD SVÍČKOVOU I MRAŽENÁ(2PETRŽELE,PULKA CELERU,4MRKVE)LEPŠÍ JE ČERSTVÁ ZELENINKA,)2CIBULEOLEJ+MÁSLO CCA 2POLEV.LŽICE OLEJE A PULKU MASLA,lžíce pln.hořčice,SUL,PEPŘ,CUKR,CITRON4KULIČ.NOV.KOŘ.3BOBK.LISTY5KULIČEK CELÉHO PEPŘEŠPETKA TYMIÁNU,malinko provensálského koření,15DKG ŠPEKU MOUKA SMETANA 25%
Postup přípravy
VE VELKÉM HRNCI ROZPUSTÍME MASLO A OLEJ
PŘIDÁME CIBULI,NAKRÁJENOU NA HRUBO A VEŠKEROU ZELENINU POKRAJENOU ČI NASTROUHANOU K TOMU TAKE VEŠKERÉ KOŘENÍ KROM TYMIÁNU.
RESTUJEME…
HOVĚZÍ "STROGANOV"
Potřebné ingredience
500G HOV.KÝTY,2KYSELÉ OKURKY,2LŽÍCE PLNOT.HOŘČICE,2LŽÍCE KEČUPU,1SMETANA NA VAŘENÍ 25%,SUL ,PEPŘ,OLEJ
Postup přípravy
MASO NA NUDLIČKY OSOLÍME A OPEPŘÍME.
DÁME NA ROZPÁLENÝ OLEJ,OPEČEME,LEHCE PODLIJEME A DUSÍME DO MĚKKA.
AŽ JE MASO MĚKKÉ,PONECHÁME VE VLASTNÍ ŠTÁVĚ A PŘIDÁME HOŘČICI,KEČUP…
hovězí s rajskými jablky
Potřebné ingredience
rajčata, cibule, zadní hovězí, pepř, sůl, provensálské koření, slanina, olej
Postup přípravy
zadní hovězí - ideálně mladé očistíme, prošpikujeme podélně (po vláknech) slaninou, ze všech stran osolíme, opepříme - ideálně pomocí mlýnků, okořeníme provensálským kořením
-…
Hovězí na žampionech
Potřebné ingredience
1/2 až 1 kg hovězí roštěné(podle počtu strávníků,a maso může být i přední ,zadní prostě co máte rádi)2 cibule,asi 10-20 žampionů,10dkg slaniny,kmín,majoránka,3 stroužky česneku,solčanka,olej,,trochu gulášového koření,něco na zahuštění(já používám kukuřičný škrob)
Postup přípravy
Na oleji zesklovatíme cibuli,nakrájenou slaninu,přidáme nakrájené žampiony,pak na malé kousky nakrájené maso,kmín,česnek,solčanku,gulášové koření a necháme osmahnout.Když se maso…
gulášek MEXIKO
Potřebné ingredience
cibule,olej,hovězí na guláš,masox,sladká paprika,mražená zelenina-mrkev,hrášek kukuřice,sůl,pepř ,cihla nastrouhaná,protlak,jíška
Postup přípravy
na oleji osmahnem cibulku,dáme maso na kostky,osmahnem,na to vydusíme protlak,masox,sůl,pepř,papriku,podlijeme a dusíme doměkk,když je maso téměř měkké tak přidáme mraženou…
hovězí(vepřo)knedlo zelo jinak
Potřebné ingredience
místo vepřového dáme hovězí,místo houskových knedlíků-bramborové a hned je to jiné....
HOVĚZÍ GULÁŠEK
Potřebné ingredience
hovezí zadní,cibule,gulášové koření,česnek,hl.mouka,zakysaná smetana.
Postup přípravy
na cibulce opražíme zprudka maso,osolíme,okořeníme a dusíme v papiňáku asi půl hoďky.zahustíme hl.moukou,přidáme rozmačkaný česnek a smetanu.
my máme nejraději se špagetama a…