Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Debrecínský guláš-děkuji sideře

Debrecínský guláš-děkuji sideře

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g hovězí kližky 2 velké cibule olej, lžička sladké papriky, sůl, párek, rajče, plátek anglické slaniny

Postup přípravy

Postup
Na cibulce podusíme nakrájené maso do změknutí. Potom přidáme papriku, zaprášíme moukou, dosolíme, zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme.
Na slanině osmažíme na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moje slavnostní svíčková - kančí kýta na smetaně

Moje slavnostní svíčková - kančí kýta na smetaně

Potřebné ingredience

Na 1kg masa (používám kančí kýtu nebo hovězí kýtu, falešnou svíčkovou atd), 20dk vyuzené slaniny -ne anglické, jen špek, 4 velké cibule, 4 velké mrkve, 2 petržele, 1/2 bulvy celeru, 150g másla, hnědý cukr nebo bílý krystal, 1 bio citrón, vinný bílý ocet (ke kančímu používám kvalitní červené víno), sůl, mletý bílý pepř, celý černý pepř, nové koření, tymián, bobkový list, saturejka, hovězí vývar, 1 lžička dobré dijonské hořčice, hladká mouka, smetana.

Postup přípravy

1) Maso prošpikujeme slaninou, kterou jsme dali před tím na chvíli do mrazáku aby ztuhla. Popřípadě maso svážeme provázkem, abychom ho měli v celku, takový bobík - nesolíme, pouze…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pečený hovězí vysoký roštěnec

Pečený hovězí vysoký roštěnec

Potřebné ingredience

•2 kg hovězího vysokého roštěnce (entrecote) •3 stroužky česneku •rozmarýn •tymián •červené víno •2 lžíce nakrájené šalotky •máslo •sůl •pepř

Postup přípravy

Maso svážeme provázkem do úhledného tvaru, osolíme a opepříme, opečeme na pánvi ze všech stran společně s bylinkami a česnekem a vložíme do pekáče. Do výpeku přidáme víno,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí steak s rozmarýnem na fazolkách

Hovězí steak s rozmarýnem na fazolkách

Potřebné ingredience

kvalitní, uleželá hovězí roštěná, fazolky, žampiony, sůl, pepř, čerstvý rozmarýn, olivový olej

Postup přípravy

Na neděli jsem chtěla připravit tomu svému kus pořádného masa. U řezníka jsem si vybrala půl kila pěkně proležené roštěné z býka (pokud máte přístup k některému z jihoamerických…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Troubový guláš

Troubový guláš

Potřebné ingredience

1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky 3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno 5 stroužků česneku nasekat 2 lžičky gulášového koření 3 lžičky sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 3 polévkové lžíce solamylu 2 kostky masoxu 1 rajčatový protlak sůl podle chuti 0,75 až 1 litr vody

Postup přípravy

Podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony.
Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.
Pečeme hodinu (vepřové) až…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Závitky

Závitky

Potřebné ingredience

4 kusy hovězích plátků ze zadního masa či roštěné, 4 plátky anglické slaniny, cibule ,mrkev,1-2 rajče, kys. okurka, hořčiče, vejce, škrobová moučka

Postup přípravy

Plátky masa lehounce naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Navrch položíme plátek slaniny, okurku kousek a cibuli na kroužky.
Opatrně zabalíme , sklepneme lehce paličkou a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na víně

Hovězí na víně

Potřebné ingredience

Není to můj recept, kdysi dávno to vařila Veronika Freimanová v Prima vařečce... ale je to žravé... velmi... 1 kg hovězího masa 250 g cibule 80 g másla 150 g slaniny černý pepř bobkový list tymián 1 l červeného vína kopr trošku cukru lžička hladké mouky vařená rýže

Postup přípravy

Maso, slaninu i nakrájíme na kostičky. Necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme maso, osmahneme tak, aby se zatáhlo a nepustilo šťávu. Potom přidáme máslo, okořeníme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí závitek po Klatovsku

Hovězí závitek po Klatovsku

Potřebné ingredience

4 hovězí plátky ze zadního masa,sůl.pepř.plnotučná hořčice,olej,velká cibule,6 dcl vývaru(nebo z masoxu),5 dkg hl.mouky na zahuštění Náplň:olej,2 vejce,10 dkg uzeného bůčku,2 steril.okurky.

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň :na oleji-připravíme míchaná vajíčka ,do nich přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a okurky.
Plátky masa naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Chilli con carne

Chilli con carne

Potřebné ingredience

0,5 kg hovězího masa,konzerva fazolí,cibule,4 stroužky česneku,4 rajčata,velká mrkev,červená paprika....může být i jiná barva :-)),četla jsem,že tam lze dát i steril. kukuřici,2 lžíce protlaku nebo kečeupu,masox,sůl,pepř,feferonka...já použila čerstvou ..takovou tu kulatou 1,2 kostičky hořké čokolády

Postup přípravy

Na troše oleje osmahnete cibuli a česnek,přidáte na malé kostičky pokrájené maso,orestujete...osolíte a okořeníte a podlejete kapku vodou,dále bud´to zatlakujete do papiňáku na 25…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková na smetaně-DĚKUJI VARENI.CZ

Svíčková na smetaně-DĚKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience

2 ks černý pepř,1 ks bobkový list,1 lžíce cukrU,700 ghovězí svíčková,3 lžíce hladké mouky,sůl,1 smetana ke šlehání,,cibule3 lžíce rostlinný oleje,2 ks nové koření,5 dkg slaniny,1 balíček zmrazená zelenina na svíčkovou,citronová šťáva,4 dlvývar

Postup přípravy

Svíčkovou odblaníme, osolíme a protkneme trochou nakrájené slaniny. Na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a přidáme zbytek slaniny, kterou nakrájíme na kostičky,…

Zobrazit více...

Kategorie