Hovězí s houbami na smetaně
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 400 g zadního hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo sušených hub, případně nakládaných žampiónů (z plechovky), 2 špetky soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 dl kyselé smetany (pokud nechceme dělat nakyselo, přidáme šlehačku a dochutíme na závěr citronovou šťávou nebo octem), 20 g hladké mouky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a mírně naklepáme. Prudce je opečeme na sádle (oleji), asi 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme…
Italský guláš
Potřebné ingredience
40 dkg hovězího předního masa,1 cibule,2 lžíce oleje,ml.sladká paprika,sůl,pepř,2 lžíce hlad.mouky,4 lžíce rajského protlaku,česnek,5 dkg měk.salámu,strouhaný sýr
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky.Cibuli zpěníme na oleji přidáme maso ,zaprášíme paprikou ,osolíme,podlijeme vodou a dusíme doměka./nejlépe v tlakovém hrnci/.Pak si rozšleháme mouku v…
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK
Potřebné ingredience
hovězí maso,sul,pepř,hořčice,cibule,okurky kyselé,špek,vejce,hladká mouka
Postup přípravy
maso naklepeme,osolime,opepříme a potřeme hořčicí,dáme pulku vajíčka vařeného,kousek špeku,okurku a zavineme do roládky,kousek špeku nakrajime na kostičky a podusíme s cibulí do…
Hovězí na cibuli
Potřebné ingredience
Zadní hovězí, minimálně 5 ks cibule, sůl, pepř, může být bujonová kostka
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso omyjeme, vetřeme sůl a pepř a položíme do pekáčku na nakrájenou cibuli. Zalijeme vodou asi na výšku 2 cm a dáme dusit do trouby. Podle množství…
Rajská omáčka s perníkem-DĚKUJI RECEPTY A OMACKY
Potřebné ingredience
Použité suroviny 1 větší plechovka rajs, protlaku, 1 litr vody, 1 pol.lžíce másla, 3 kuličky Nového koření, 2 lístky Bobkového listu, 3 kuličky Pepře celého, špetka soli, půl kostky bujonu, 1 ks-nebo 10 strouhaného perníku-perníčky bez polevy
Postup přípravy
Postup
Rajský protlak vyklopíme na rozpuštěné máslo, zalijeme půlkou vody, vhodíme veškeré koření, špetku soli a 5 minut povaříme. Dolijeme druhou půlku vody, zahustíme…
Guláš z hovězího srdce
Potřebné ingredience
4 hovězí srdce 2 cibule,4 stroužky česneku,olej,2 lžíce hladké mouky,mletá paprika,majoránka ,kmín, pepř,sůl
Postup přípravy
Srdce zbavíme žílek a pokrájíme na kousky.Na oleji zpěníme cibuli,přidáme srdce,opepříme,okmínujeme a osolíme.Restujeme do vydušení štávy,pak zaprášíme paprikou,podlijeme a dusíme…
Rajská omáčka
Potřebné ingredience
Budeme potřebovat 600 g hovězího masa předního (krk), 100 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list), 15 g soli. Na rajskou omáčku pak 50 ml oleje, 70 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, 120 g rajčatového protlaku, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list), tymián a celou skořici. Vývar z vařeného masa podle potřeby. Dál pak 60 g másla, 50 g hladké mouky, 20 g perníku na strouhání. A cukr a sůl
Postup přípravy
Budeme potřebovat 600 g hovězího masa předního (krk), 100 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list),…
ROŠTĚNKY
Potřebné ingredience
Hovězí, cibule, česnek, plnotučná horčice, hladká mouka, ml. paprika, ml. kmín, pepř, sůl, olej.
Postup přípravy
Hovězí maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Mezitím v kastrolu osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a po chvíli česnek. Zasypeme paprikou a kmínem.…
HOVĚZÍ DUŠENÉ S MRKVÍ
Potřebné ingredience
cibule 2ks,hovězí maso 400g,mrkev 400g,sul,pepř,
Postup přípravy
cibulku necháme zezlátnout a přidáme na malé kostičky maso-sul,pepř a mírně podlijeme,necháme dusit do měkka,stále podléváme jen aby maso nebylo na sucho.když je maso mekké…
Hovězí guláš s houbami
Potřebné ingredience
40 dkg hovězího masa předního,1 cibule,olej,ml. sladká paprika,2 str.česneku,sůl,hl.mouku,15 dkg čerstvých hub
Postup přípravy
Jak jsem psala v minulém receptu: použiji z jednoho hrnce stejný základ: hovězí maso na kostky,opečené na cibuli,osolené,opepřené s ml.paprikou.Pak si maso vyjmu z papiňáku…