Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí s houbami na smetaně

Hovězí s houbami na smetaně

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 400 g zadního hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo suše­ných hub, případně nakládaných žampiónů (z plechovky), 2 špetky soli, 1/2 lžičky drcené­ho kmínu, 2 dl kyselé smetany (pokud nechce­me dělat nakyselo, přidáme šlehačku a dochu­tíme na závěr citronovou šťávou nebo octem), 20 g hladké mouky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a mírně naklepáme. Prudce je opečeme na sádle (oleji), asi 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Italský guláš

Italský guláš

Potřebné ingredience

40 dkg hovězího předního masa,1 cibule,2 lžíce oleje,ml.sladká paprika,sůl,pepř,2 lžíce hlad.mouky,4 lžíce rajského protlaku,česnek,5 dkg měk.salámu,strouhaný sýr

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky.Cibuli zpěníme na oleji přidáme maso ,zaprášíme paprikou ,osolíme,podlijeme vodou a dusíme doměka./nejlépe v tlakovém hrnci/.Pak si rozšleháme mouku v…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK

Potřebné ingredience

hovězí maso,sul,pepř,hořčice,cibule,okurky kyselé,špek,vejce,hladká mouka

Postup přípravy

maso naklepeme,osolime,opepříme a potřeme hořčicí,dáme pulku vajíčka vařeného,kousek špeku,okurku a zavineme do roládky,kousek špeku nakrajime na kostičky a podusíme s cibulí do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na cibuli

Hovězí na cibuli

Potřebné ingredience

Zadní hovězí, minimálně 5 ks cibule, sůl, pepř, může být bujonová kostka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, maso omyjeme, vetřeme sůl a pepř a položíme do pekáčku na nakrájenou cibuli. Zalijeme vodou asi na výšku 2 cm a dáme dusit do trouby. Podle množství…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rajská omáčka s perníkem-DĚKUJI RECEPTY A OMACKY

Rajská omáčka s perníkem-DĚKUJI RECEPTY A OMACKY

Potřebné ingredience

Použité suroviny 1 větší plechovka rajs, protlaku, 1 litr vody, 1 pol.lžíce másla, 3 kuličky Nového koření, 2 lístky Bobkového listu, 3 kuličky Pepře celého, špetka soli, půl kostky bujonu, 1 ks-nebo 10 strouhaného perníku-perníčky bez polevy

Postup přípravy

Postup
Rajský protlak vyklopíme na rozpuštěné máslo, zalijeme půlkou vody, vhodíme veškeré koření, špetku soli a 5 minut povaříme. Dolijeme druhou půlku vody, zahustíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš z hovězího srdce

Guláš z hovězího srdce

Potřebné ingredience

4 hovězí srdce 2 cibule,4 stroužky česneku,olej,2 lžíce hladké mouky,mletá paprika,majoránka ,kmín, pepř,sůl

Postup přípravy

Srdce zbavíme žílek a pokrájíme na kousky.Na oleji zpěníme cibuli,přidáme srdce,opepříme,okmínujeme a osolíme.Restujeme do vydušení štávy,pak zaprášíme paprikou,podlijeme a dusíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

Budeme potřebovat 600 g hovězího masa předního (krk), 100 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list), 15 g soli. Na rajskou omáčku pak 50 ml oleje, 70 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, 120 g rajčatového protlaku, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list), tymián a celou skořici. Vývar z vařeného masa podle potřeby. Dál pak 60 g másla, 50 g hladké mouky, 20 g perníku na strouhání. A cukr a sůl

Postup přípravy

Budeme potřebovat 600 g hovězího masa předního (krk), 100 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list),…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ROŠTĚNKY

ROŠTĚNKY

Potřebné ingredience

Hovězí, cibule, česnek, plnotučná horčice, hladká mouka, ml. paprika, ml. kmín, pepř, sůl, olej.

Postup přípravy

Hovězí maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Mezitím v kastrolu osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a po chvíli česnek. Zasypeme paprikou a kmínem.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ DUŠENÉ S MRKVÍ

HOVĚZÍ DUŠENÉ S MRKVÍ

Potřebné ingredience

cibule 2ks,hovězí maso 400g,mrkev 400g,sul,pepř,

Postup přípravy

cibulku necháme zezlátnout a přidáme na malé kostičky maso-sul,pepř a mírně podlijeme,necháme dusit do měkka,stále podléváme jen aby maso nebylo na sucho.když je maso mekké…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš s houbami

Hovězí guláš s houbami

Potřebné ingredience

40 dkg hovězího masa předního,1 cibule,olej,ml. sladká paprika,2 str.česneku,sůl,hl.mouku,15 dkg čerstvých hub

Postup přípravy

Jak jsem psala v minulém receptu: použiji z jednoho hrnce stejný základ: hovězí maso na kostky,opečené na cibuli,osolené,opepřené s ml.paprikou.Pak si maso vyjmu z papiňáku…

Zobrazit více...

Kategorie