Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Maso-zeleninová pánev

Maso-zeleninová pánev

Potřebné ingredience

Vař.brambory z předešlého dne,hov.maso,šunka,cibule,kápie,rajče,soj.omáčka,sůl,olivový olej.

Postup přípravy

Vše si nakrájíme na kostičky. Cibulku opražíme na oleji,přidáme kápii a rajče,chvíli podusíme,aby pustilo šťávu,pak přidáme zbytek surovin,zakapeme sojovkou a dle chuti osolíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš nadivoko

Hovězí guláš nadivoko

Potřebné ingredience

750 g hovězí klížky, 80 g slaniny, 200 g cibule, 2 jalovčinky, 2 - 3 kuličky nového koření, 10 kuliček celého pepře, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 1/8 l červeného vína, šťávu z půlky citrónu, 1 lžíce krystalového cukru na karamel, 1 lžíce hladké mouky, sůl

Postup přípravy

Hovězí kližku odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky, očištěnou kořenovou zeleninu na kostičky.
Pokrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rajská z čerstvých rajčat s hovězím masem

Rajská z čerstvých rajčat s hovězím masem

Potřebné ingredience

Rajčata,cibule,petržel,mrkev,celer,bob.list,celá skořice,nové koření,sádlo,hl.mouka,cukr,sůl.

Postup přípravy

Cibuli nahrubo osmažíme do růžova na sádle,přidáme rajčata,koř.zeleninu-vše nakrájené na kostky,list,skořici a nov.koření a podusíme,na to nasypeme mouku a trochu posmažíme …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Potřebné ingredience

600 g hovězí roštěnky, 50 g slaniny, 1,5 dcl smetany, 2 lžíce kečupu, olej, 1 lžíce mouky, sterilované žampiony, tymián, pepř, worchestrová omáčka, sůl, vývar

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Roštěnky vyjmeme a ke…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
OBRÁCENÝ HOVĚZÍ  ROŠŤÁK

OBRÁCENÝ HOVĚZÍ ROŠŤÁK

Potřebné ingredience

roštěnky,nebo i jiné hovězí,strouhanka,vajíčka,česnek,cibule,bujon,hořčice.

Postup přípravy

maso nasolíme,naklepeme a obalíme obráceně-nejdříve ve strouhance a teprve potom ve vajíčku.smažíme z každé strany 2 minutky a vložíme do pekáčku.potřeme hořčicí,hodně posypeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
pikantní hovězí maso

pikantní hovězí maso

Potřebné ingredience

60 dkg falešné hovězí svíčkové -2 cibule -1 lžíce hořčice -6 stroužků česneku -2 až 5 lžiček chili omáčky -5 lžic kečupu -5 dkg špeku -sůl a voda podle potřeby -1 lžíce sádla

Postup přípravy

Do pekáčku, si dáme kečup, chili, hořčici, sádlo, trochu vody a smícháme, přidáme na kousky nakrájené maso a ostatní suroviny vcelku, protože je po změknutí masa vyndáme.
Maso…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ROŠTĚNKY

ROŠTĚNKY

Potřebné ingredience

6 roštěnek - nebo 6 plátků hovězího, olej, cibule, slanina, 1/2 lžička paprika sladká, hladká mouka, sůl, pepř, 1 kapie paprika, worčestr,

Postup přípravy

Roštěnky na okrajích naklepeme,osolíme a na rozpáleném oleji -tuku, po obouch stranách opečeme .Přendáme na mísu a přikryjeme aby nevychladly.Na tuku po roštěnkách osmažíme na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
roštěnky s tatarkou

roštěnky s tatarkou

Potřebné ingredience

4 plátky roštěnky (jiné hovězí bývá suché), 2 cibule, sladká paprika, sůl. tatarka a brambory jako příloha

Postup přípravy

maso naklepeme, osolíme a posypeme sladkou paprikou. na oleji zpěníme cibuli dozlatova (dost cibule - nešetřit, udělá to skvělý sos) a přidáme roštěnky. opečeme z obou stran, aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
BIFTEK ( VAŘIL MANŽEL)

BIFTEK ( VAŘIL MANŽEL)

Potřebné ingredience

800g hovězí,lžička soli,pepř drcený,olivový olej,olej na smažení,zelenina na oblohu,vejce,hranolky

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na 1 cm špalíky,otevřenou dlaní naklepeme osolíme,popepříme vtlačíme do masa,potřeme olivovým olejem a dáme na 1 hodinu odležet do lednice.Na rozpáleném tuku…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
RAJSKÁ OMÁČKA !!!

RAJSKÁ OMÁČKA !!!

Potřebné ingredience

3/4hovězí.1 kg rajčat,1 cibule,máslo,vývar z masa,(může být i z masoxu) hladká mouka,1 smetana šlehačka,,cukr,citronová štáva,5 kuliček pepře,3 kuličky nového koření,sůl....

Postup přípravy

Ve vodě uvaříme maso,,,,,potom ho vindáme na másle osmahneme cibuli spolu s kořením,zaprášíme moukou,přidáme pokrájená rajčata chvíli dusíme...zalijeme vývarem z masa a vaříme…

Zobrazit více...

Kategorie