(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Roštěnky se smetanovou omáčkou
Potřebné ingredience
600 g hovězí roštěnky, 50 g slaniny, 1,5 dcl smetany, 2 lžíce kečupu, olej, 1 lžíce mouky, sterilované žampiony, tymián, pepř, worchestrová omáčka, sůl, vývar
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Roštěnky vyjmeme a ke zbylému tuku přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a povaříme. Pak přilijeme smetanu, přidáme kečup, tymián, žampiony, worchestrovou omáčku a povaříme.
Vložíme roštěnky, necháme prohřát a podáváme s rýži nebo brambory.
Vložíme roštěnky, necháme prohřát a podáváme s rýži nebo brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé