Dušené hovězí po florentinsku-maminčinyrecepty.cz
Potřebné ingredience
Ingredience 800 g hovězí kližky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 400 g loupaných rajčat v plechovce, 200 ml červeného vína, 2 stroužky česneku, olivový olej extra virgin, pár lístků bazalky, sůl, mletý pepř
Postup přípravy
Postup
Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku. Maso orestujeme ze všech…
Hovězí tokáň na víně-děkuji Elise
Potřebné ingredience
60 dkg hovězí přední bez kosti, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 barevné papriky,4 stroužky česneku, střední konzervička rajčatového protlaku, sůl, pepř, 3 dcl lepšího bílého vína
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na nudličky, na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso, prolisovaný česnek papriky nakrajené na proužky a orestujeme.…
anglický rostbíf
Potřebné ingredience
nízký roštěnec,sůl,pepř,plnotučnou hořčici,olej
Postup přípravy
Maso si nařežeme na povrchu a vetřeme do něj sůl a pepř.Potřeme hořčicí a dáme přes noc odležet do lednice.Občas otočíme:-).Na rozpálenou pánev s olejem vložíme maso a zprudka…
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK - RÝŽE
Potřebné ingredience
Hovězí plátky - dle počtu lidí, sůl, pepř, plnotučná hořčice, kousek slaniny nebo párek, vařené vajíčko, cibule, kyselá okurka, olej nebo sádlo, 1-2 cibule, bobkový list, nové koření, na dochucení i lák z okurek.Mouka na zahuštění, nebo jíška. Pro chuť může být nakonec smetana na šlehání.
Postup přípravy
Hovězí plátky rozklepeme na tenko - posolíme - opepříme - potřeme plnotuč.hořčící. Do středu položíme kousek slaniny, kus vajíčka, kus cibule, kyselou okurku - pořádně zabalíme.…
HOVĚZÍ NA ČESNEKU - KAŠE
Potřebné ingredience
Hovězí maso na plátky, špek nebo olej, sůl, pepř, 1 větší cibule, palička česneku
Postup přípravy
Hovězí tenčí plátky osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvičku jsem dala kousky špeku / může být olej / a maso osmahneme prudce z obou stran. Přihodíme na větší kusy pokrájenou…
Lahodná omáčka z marinovaného hovězího
Potřebné ingredience
cca 1kg hovězího(měla jsem zadní),cca 100ml oleje,1 polévková lžíce solamylu,sůl dle potřeby,lžička uzené papriky mleté(může být i červená,sladká paprika),6-8 stroužků česneku,2 cibule,majoránka,hl.mouka na zahuštění
Postup přípravy
Maso nakrájím na tenčí plátky,naklepu,vložím do nádoby a smíchám řádně s marinádou(tu připravím smícháním oleje,solamylu,soli,papriky,prolisovaným česnekem).Nechám marinovat přes…
Vorařský guláš
Potřebné ingredience
250g hovězího masa předního,250g vepřovou plec, 2 velké cibule,4 lžíce oleje,500g brambor,3 lžíce hladké mouky,1lžička kmínu,sůl,pepř,3 stroužky česneku,1 lžíce majoránky, jarní cibulka, kdo má rád ostré chilli papričku
Postup přípravy
Oba druhy masa nakrájíme na kostky , cibuli oloupeme a nakrájíme .V kastrolu rozpálíme olej orestujeme cibuli ,pak přidáme maso ,zalijeme vodou asi (200 ml) ,osolíme a dusíme do…
Hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)
Potřebné ingredience
1 kg hovězího (kližka, přední, zadní, liší se jen v délce přípravy) + 100g slaniny (může být i anglická) + 100g žampionů + 1 větší mrkev + řapík celeru + 100g celeru + 1 velká cibule + 3 stroužky česneku + 1 lžíce rajského protlaku + 500 ml červeného vína (vím, že má být kvalitní, francouzské a mladé, ale merlot to taky spravil) + 500 ml hovězího vývaru (dala jsem kostku Natur) + tymián, rozmarýn, bobkový list (bouquet garni) + máslo, olej sůl, pepř, mouka + velkolistá petržel
Postup přípravy
Maso nakrájet na kostky jako na guláš. Na rozpáleném oleji v hrnci, který může do trouby, opečeme, opepříme, jakmile se maso zatáhne, dáme stranou. Do hrnce dáme škvařit slaninu,…
dobrá sekaná děkuji HELLE
Potřebné ingredience
Suroviny: 350 g mletého hovězího masa, 2 starší rohlíky, 1 dl mléka, 1 cibule, 50 g mortadely (já dala šunkový salám), 1 vrchovatá lžíce pokrájených hub (já dala žampiony), 2 vejce, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička majoránky, sůl Na obložení: 100 g na plátky pokrájená slanina (nejlépe anglická)
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme. Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny…
Hovězí plátky na houbách -děkuji Tresince
Potřebné ingredience
Ingredience •4 plátky zadního hovězího •sůl •pepř •plnotučná hořčice •hladká mouka •cibule •1 stroužek česneku •sušené houby •smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana
Postup přípravy
Postup
Maso trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme, na jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V papiňáku rozehřejeme trochu tuku a osmahneme…